Gå til innhold
Hundesonen.no

Trene hund til å legge pledd på eier som har besvimt

Recommended Posts

En hund, som ikke er utdannet servicehund, skal lære seg å legge pledd på eier når eier har besvimt. Hunden kan apport og selve den biten av atferden skal gå ganske greit, hunden kommer raskt med gjenstander til eier og et pledd vil nok også gå ganske fort å lære ham. Utfordringen, som jeg trenger tips til, er todelt:

1. Lære hunden dra pleddet over eier og ikke bare komme med pleddet (som ved en vanlig apport)

2. At hunden skal merke når eier har besvimt. Hunden bruker ikke å varsle besvimelsene og heller ikke respondere noe særlig på dem når eier ligger på gulvet. Hunden har nok både sett det uten å komme bort og også sovet og ikke fått det med seg på annet vis. Utfordringen blir at hunden, i hjemmet, skal få med seg at eier har besvimt. Man skulle jo tro at lyden av eier som faller i gulvet kan være et signal og noe som kan læres inn? Jeg vet ikke hvor mye lyd et slikt fall kan lage? Eier faller ofte slik at vedkommende ikke får noen skader, så jeg vil tro at vedkommende "sige sammen" på et vis som ikke skaper høye dunk etc.

Vi har drøftet om det ville vært enklere om hunden kom og la seg ved siden av eier, men eier er usikker på om hunden vil bli liggende tilstrekkelig lenge og nært nok sånn at det kan gi varme og trygghet.  

Hva tenker dere?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

det finnes sikkert facebookgrupper for servicehunder på facebook, har du forsøkt å legge inn det samme der? Eller noen som trener mye triks? :)

Endret av Meg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Meg skrev:

det finnes sikkert facebookgrupper for servicehunder på facebook, har du forsøkt å legge inn det samme der? Eller noen som trener mye triks? :)

Det har jeg ikke tenkt på, takk for tipset. Skal søke og se hva jeg finner :)

Både eier og jeg har trent mye hund, så det er ikke selve det treningstekniske som er hovedproblemet, det er vel mer hvordan eier skal få varslet hunden om at hun har besvimt... når hunden tilsynelatende ikke ser ut til å få det med seg. Både eier og jeg synes jo det er litt merkelig at hunden ikke "bryr" seg mer, hunden kan bare sove videre. Men det må jo kunne læres det også, og det å skille mellom når eier er på gulvet og trener (f.eks når eier ligger i avspenning etter yoga) og når hun faktisk er besvimt.

Men skal sjekke facebook og se hva jeg finner :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg har et tyggemonster selv. Alder ingen hindring. Enhver leke SKAL forsøksvis tygges i stykker. All annen bruk er visst meningsløst. Stort sett. Nylonbein er kjempepopulært. Et stort varer minst et halvt år. Bruker å bytte det når hun har høvlet det så skarpt at jeg er redd hun skal skade seg. Har en nylonring også. Like populær. Standard svart Kong biter hun i stykker, men det finnes en sort Kong ball med et hull i for godbiter. Den er like fin etter to år - hun får liksom ikke tak til å bite over. Passer akkurat med en Markies i det hullet.
  • Tja, leker som kan stjeles fra valpegrinden er kjekkest. En liten stund. DSGen er vel den som er mest interessert i leker inne. Han makulerer de og kan finne på å spise bitene, når han er i det hjørnet. De får ikke ha drakamp med leker inne. Det hender de får en leke de kan leke med sammen ute når det passer seg. Mine henter ikke noe når de blir glade. Gnaging foregår på tyggebein o.l. som de får av og til. Det kan ikke ligge framme til enhver tid pga. ressursforsvar hos yngste. Kong brukes til å servere mat i, ingen av de synes den er spesielt interessant når den er tom. Missforstå meg rett, mine hunder får leke ganske mye med leker, men de har ikke tilgang på de til enhver tid nei. 
  • Ser ut som det er omtrent dobbelt så mye kropp hos Neytiri i forhold til hos Emmy   Men du har utrolig flotte jenter  
  • Så moro å se Med den musikken og den stemmen din hørtes det ut som tidenes koseligste barnefilm Haha!  Har du noen youtube videoer av denne 360 handlingen til Susan Garrett? Eller har du gått online kurs eller noe for henne?  Jeg har innsett, eller jeg har vel egentlig visst det lenge, at vi mangler utrolig mye basic. Så i vinter skal vi gå back to basic. Jeg tror det kan bli bra!  Vi skal nok jobbe mye slik som dere gjør i videoen over. På forrige agilitytrening trente vi tighte svinger på hopphinder. Jeg er litt usikker på fremgangsmetoden. Jeg begynte med at hun skulle tilby å løpe rundt vingen selv, deretter la jeg på kommandoene etter hva hun gjorde. Gikk hun rundt vingen til høyre la jeg på "høy" som kommando, gikk hun rundt venste vinge la jeg på "left" som kommando. Nå på forrige trening begynte jeg å si "høy" og "left" og belønnet kun når hun gjorde faktisk det jeg sa. Altså tok hun "høy" når jeg sa "left" så fikk hun ikke belønning og måtte prøve på nytt. Er det rett måte å gjøre det på? 
 • Nylig opprettede emner

×