Gå til innhold
Hundesonen.no

Trene hund til å legge pledd på eier som har besvimt

Recommended Posts

En hund, som ikke er utdannet servicehund, skal lære seg å legge pledd på eier når eier har besvimt. Hunden kan apport og selve den biten av atferden skal gå ganske greit, hunden kommer raskt med gjenstander til eier og et pledd vil nok også gå ganske fort å lære ham. Utfordringen, som jeg trenger tips til, er todelt:

1. Lære hunden dra pleddet over eier og ikke bare komme med pleddet (som ved en vanlig apport)

2. At hunden skal merke når eier har besvimt. Hunden bruker ikke å varsle besvimelsene og heller ikke respondere noe særlig på dem når eier ligger på gulvet. Hunden har nok både sett det uten å komme bort og også sovet og ikke fått det med seg på annet vis. Utfordringen blir at hunden, i hjemmet, skal få med seg at eier har besvimt. Man skulle jo tro at lyden av eier som faller i gulvet kan være et signal og noe som kan læres inn? Jeg vet ikke hvor mye lyd et slikt fall kan lage? Eier faller ofte slik at vedkommende ikke får noen skader, så jeg vil tro at vedkommende "sige sammen" på et vis som ikke skaper høye dunk etc.

Vi har drøftet om det ville vært enklere om hunden kom og la seg ved siden av eier, men eier er usikker på om hunden vil bli liggende tilstrekkelig lenge og nært nok sånn at det kan gi varme og trygghet.  

Hva tenker dere?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

det finnes sikkert facebookgrupper for servicehunder på facebook, har du forsøkt å legge inn det samme der? Eller noen som trener mye triks? :)

Endret av Meg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Meg skrev:

det finnes sikkert facebookgrupper for servicehunder på facebook, har du forsøkt å legge inn det samme der? Eller noen som trener mye triks? :)

Det har jeg ikke tenkt på, takk for tipset. Skal søke og se hva jeg finner :)

Både eier og jeg har trent mye hund, så det er ikke selve det treningstekniske som er hovedproblemet, det er vel mer hvordan eier skal få varslet hunden om at hun har besvimt... når hunden tilsynelatende ikke ser ut til å få det med seg. Både eier og jeg synes jo det er litt merkelig at hunden ikke "bryr" seg mer, hunden kan bare sove videre. Men det må jo kunne læres det også, og det å skille mellom når eier er på gulvet og trener (f.eks når eier ligger i avspenning etter yoga) og når hun faktisk er besvimt.

Men skal sjekke facebook og se hva jeg finner :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Men de gjør jo det! Racing greyhounds er jo dritpopulære å adoptere (98% av løpesgreys i Florida blir adoptert bort etter endt løpskarriere), fordi de har så lite diller og er fantastiske familiehunder. Og SLIKE linjer bør man bruke som utgangspunkt for en sunn genpool, ja, fordi sjuke hunder ikke gjør det bra i formel-1. Man har f.eks ikke greyhound neuropati på racing-greyhounds (i USA har de det forsåvidt bare på showhunder importert fra Europa). Og ja, mange vurderer løpsgreys til å være den ekte Greyhounden, fordi man fortsetter å gjøre det arbeidet som har vært gjort over 1000 år, nemlig å selektere etter bruksegenskaper og ikke tant og fjas.  
  • Greyhoundracing kan være uggent, men det er ikke tilfellet i Florida. Dette er et resultat av fanatisme, og sånn lovforslaget er utformet, står all hundesport lagelig til for hogg. Det er ikke uten grunn at majoriteten av greyhoundoppdrettere, klubber og adopsjonsbyråer var mot forbudet..
  • Jeg vet det jeg vet om denne situasjonen av sikre kilder, som forteller meg mer enn jeg kan si her. Opplever ikke at jeg har spesielt mange antakelser rundt dette utover det jeg har hørt fra andre som vet mer enn meg. Hva jeg har trodd og tenkt om hvorfor de plutselig holder seg hjemme og likevel kan passe min hund har jeg fått bekreftet at var riktig. Det er ikke hundepasser som har fortalt meg at mannen drikker og at situasjonen er som den er, det fikk jeg høre helt tilfeldig og ble derfor litt sjokkert med en gang. Hadde behov for å lufte saken før jeg fikk vite mer etter at hunden hadde vært der på nytt for litt siden.  Mannen har ikke ansvaret for hunden, og situasjonen virker for meg grei slik jeg har blitt forklart den,og slik hunden min reagerer både ved henting og levering. Jeg kunne nok tenkt meg at hundepasser jeg ikke kjenner fra før hadde vært ærlig fra starten av og sagt det som det var, men samtidig hadde jeg nok ikke tatt sjansen om jeg visste det den gangen. Jeg har bare fått gode referanser på selve hundepasseren, og er helt trygg på henne.  Alkoholproblemet her har vart i flere tiår. Men det er ikke hver dag, ikke hver helg. Og det er ikke sikkert det foregår så mye når hunden min er der.  Forrige gang var det ingen alkohol har jeg fått vite.  Hunden min er overlykkelig hver eneste gang det er hundepasser tid, så jeg får forholde meg til de reaksjonene jeg ser som utelukkende er positive. Og skulle det endre seg vil jeg selvfølgelig avslutte med en gang. 
  • Hvis noen hadde sagt til dere i dag : «neste mandag»  Tolker dere det som på mandag som kommer nå, eller mandagen etter det igjen, altså 11 dager til? 
  • hva er forskjellen på trekkhunder og greyhounds når det gjelder oppstalling?  
 • Nylig opprettede emner

×