Gå til innhold
Hundesonen.no

Trene hund til å legge pledd på eier som har besvimt

Recommended Posts

En hund, som ikke er utdannet servicehund, skal lære seg å legge pledd på eier når eier har besvimt. Hunden kan apport og selve den biten av atferden skal gå ganske greit, hunden kommer raskt med gjenstander til eier og et pledd vil nok også gå ganske fort å lære ham. Utfordringen, som jeg trenger tips til, er todelt:

1. Lære hunden dra pleddet over eier og ikke bare komme med pleddet (som ved en vanlig apport)

2. At hunden skal merke når eier har besvimt. Hunden bruker ikke å varsle besvimelsene og heller ikke respondere noe særlig på dem når eier ligger på gulvet. Hunden har nok både sett det uten å komme bort og også sovet og ikke fått det med seg på annet vis. Utfordringen blir at hunden, i hjemmet, skal få med seg at eier har besvimt. Man skulle jo tro at lyden av eier som faller i gulvet kan være et signal og noe som kan læres inn? Jeg vet ikke hvor mye lyd et slikt fall kan lage? Eier faller ofte slik at vedkommende ikke får noen skader, så jeg vil tro at vedkommende "sige sammen" på et vis som ikke skaper høye dunk etc.

Vi har drøftet om det ville vært enklere om hunden kom og la seg ved siden av eier, men eier er usikker på om hunden vil bli liggende tilstrekkelig lenge og nært nok sånn at det kan gi varme og trygghet.  

Hva tenker dere?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

det finnes sikkert facebookgrupper for servicehunder på facebook, har du forsøkt å legge inn det samme der? Eller noen som trener mye triks? :)

Endret av Meg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Meg skrev:

det finnes sikkert facebookgrupper for servicehunder på facebook, har du forsøkt å legge inn det samme der? Eller noen som trener mye triks? :)

Det har jeg ikke tenkt på, takk for tipset. Skal søke og se hva jeg finner :)

Både eier og jeg har trent mye hund, så det er ikke selve det treningstekniske som er hovedproblemet, det er vel mer hvordan eier skal få varslet hunden om at hun har besvimt... når hunden tilsynelatende ikke ser ut til å få det med seg. Både eier og jeg synes jo det er litt merkelig at hunden ikke "bryr" seg mer, hunden kan bare sove videre. Men det må jo kunne læres det også, og det å skille mellom når eier er på gulvet og trener (f.eks når eier ligger i avspenning etter yoga) og når hun faktisk er besvimt.

Men skal sjekke facebook og se hva jeg finner :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×