Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundepelsstell

Recommended Posts

Men er vell noen hunderaser som man må børste ut hundepels på også? Selv om de egentlig ikke røyter?

Sånn som feks. Engelsk springer spaniel så røyter dem, men på pelsstell på YouTube så kommer barbermaskina frem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Springer spaniel,  cocker spaniel,  puddel, vannhundene, bichon,  bedlingtonterrier m. Fl. Klippes.  Strihårede hunder som schnauser, jack russel m. Fl.  Nappes (vet noen klipper riesenschanuser feks,  men i utgangspunktet er det en napperase,  og uansett en rase hbor man må gjøre noe med pelsen,  ikke bare børste å la redten ordne seg selv.) 

Du ser det gjerne litt på typen pels, feks som puddel som er mer som menneskehår. Springer og cocker også har jo en veldig sånn glatt,  litt tynn/myk pels.  Ganske annerledes enn røytehunder.  Og noen klippehunder røyter litt også,  men det er underull,  ikke selve "hårene".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Langhårede hunder er vel typisk børsting. Belger, collie, golden og toller retriever, osv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en bichon frisè (røyter lite) og den må man børste ofte eller så får den floker og må værste fall klippe hvis de sitter hardt. Men pelsstell på hunder kan ta mye tid og være slitsomt, så kjøp en rase etter hvor mye tid du har lyst til å bruke på pelsstell😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med røytehunder må man ofte frem med saksa, selv om man skal ha de i full lengde (som krever mye stell og og må gres og fjernes kvister etc på etter hver eneste tur ut isåfall), for de må klippes bak, hanner under magen litt, under poter, litt rundt øynene ofte. 

La til: Pluss at man må nappe hårene som vokser i øregangen på dem. 

Endret av Stjerneskinn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Takk for det 😃 Han fra N*Dixie Dolls i Trondheim
  • Vizla blir 12 uker i morgen, og idag var vi hos dyrlegen for å ta 12 ukers vaksine. Hun er nå 10kg, og det virket ikke som hun la merke til at sprøyta ble satt, hun var opptatt med maten som lå på bordet.  Dyrlegen anbefalte meg å gi hun ormekur en gang i måneden frem til hun var 6 måneder, så vi fikk resept for disse. Aldri lest eller hørt at det er normalt å gi ormekur så ofte på en valp, noen som vet? 

   Uansett så er hun fortsatt en trivelig valp. Merker at hun begynner å få mye mer energi, noe som jeg er glad for. Gleder meg til å kunne ta hun med på litt ordentlige turer, og ikke bare korte og rolige rusle turer som vi har gjort til nå. Vi reiste hjem til familien på vestlandet forrige uke, og her skal vi være frem til starten av desember før turen går tilbake til Lillehammer. Familiehunden var ikke overbegeistra for valpen i starten, hun vil helst ha oss for oss selv.  Men det gikk bedre for hver dag, og nå virker det nesten som om hun blir glad for å se Vizla igjen når vi har vært borte noen timer. Den siste uka har vi fartet litt rundt forbi, og hun har fått sosialisert seg med en del nye hunder og mennesker som hun har taklet veldig fint. Hun er et lite bitemonster da, alt skal bites på. Gleder meg til de skarpe valpetennene begynner å falle ut! Noen bilder fra tidligere i uken:

    
  • Takk for svar! Helt nydelig er han   Hvor er han fra?
  • Den er blå mitted :-)
  • Signerer ovennevnte angående "sosialisering" her. Hunden din er ikke godt sosialisert, han er sosialt mistilpasset. Gå heller turer i bånd sammen med faste kjente, uten at de får herje og leke, og etterhvert over til å være løs, sammen med trygge, voksne hunder. Dette med jokking på andre hunder er et klart signal på stress og at han ikke burde vært i den situasjonen i det hele tatt. Kutt ut å ha ham løs sammen med andre en god stund framover, og gå turer, og jobb med kontakt og lydighet rundt andre hunder. Når du lar ham leke løs med andre så følg med og les ham hele tiden. Så fort det går over fra å være uskyldig lek til tegn på stress (jokking, glefting, stirring) så ta ham ut av situasjonen og koble helt ut. Jobb med ro og lydighet inne. Lær ham å legge seg i senga/på teppet sitt på en fast plass. Her må du jobbe over tid først med at han lærer å gå dit og legge seg ned, og så bli liggende. Gi ham gjerne noe å tygge på når han ligger der, i starten må du antgeligvis sitte ved siden av. Sørg for at han har egne leker og tyggebein tilgjengelig, og gi ham dette når han prøver seg på andre ting i huset. Dette med tissing inne er jo dessverre et vanlig problem hos småhunder. Det du kan gjøre er å være konsekvent på å sørge for at han kommer seg ut og få tisset ute. Jeg er i prinsippet motstander av dette for småhunder, men når problemet er der kan du også eventuelt lære ham å tisse på aviser eller tissematter inne. Han trenger også mental aktivisering, i form av triksetrening, søk, lydighetsøvelser eller lignende. Det kan kanskje være greit å gå et valpe/unghundkurs/hverdagslydighetskurs, der kan du også få gode råd til de fleste problemene.
 • Nylig opprettede emner

×