Gå til innhold
Hundesonen.no

Veien videre med valp.

Recommended Posts

Okei, hvor lenge er de Valper? Har en valp/hund på 5mnd nå. Ting går greit. Mye rutiner. Mistet nesten alle tennene, og har begynt å skjønne at vi biter på lekene og ikke oss. 

Lurer på noen småting. 

Han tisser fortsatt med begge ben i bakken, tid slutter de med dette? 

Han går på do ute, Så lenge det ikke høljregner 😂 men tid slutter man å ta de ut hele tiden på do? Og at han kan holde seg? Han er alene hjemme 2-4t nå og da, og da holder han seg. Det meste går på rutiner, og han gir lite tegn selv, Så hvordan vet jeg at han ikke må taes ut, men kan holde seg, eller skjønner at han skal holde seg? 

Er det noe spesielt å tenke på når han er mer unghund enn valp? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det varierer veldig når de begynner å løfte benet. Noen begynner kanskje allerede rundt denne alderen,  andre kan nok godt passere året og enda litt. Men noe imellom der er vell kanskje det vanligste.

 

Jeg personlig tøyer bare gradvis lengden valpen holder seg fra de kommer i hus.  Ingen av hundene mine har sagt fra,  men man blir jo kjent med dem. Dessuten foretrekker jeg ro inne og da er det lett å se når de våkner til liv og at det kan være greit å ta de med ut. Men valpene mine på den alderen har vell vørt mer eller mindre helt husrene,  dvs at de kan holde seg ihvertfall 6-7 timer etter en god lufting og har forstått at de ikke skal tisse inne. Så får man bare følge med litt om det er noe ekstraordinært,  om de har drukket veldig mye vann feks,  da må de nok ut tidligere enn vanlig.  Men som regel får de gitt beskjed når de MÅ ut,  selv om de ikke bruker å varsle til vanlig, når de har skjønt at de ikke skal tisse inne så vil de nok stresse litt rundt inne,  mase e.l. om de blir trengende nok. 

Aner ikke hvor grensa går, men jeg synes de begynner å bli unghunder rundt 6 mnd iallefall.  Så det kaller jeg de stort sett da. 

 

Endret av Malamuten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×