Gå til innhold
Hundesonen.no

Endring av atferd eldre hund- noen som har erfaringer?


Tonje
 Share

Recommended Posts

Felix blir 11 år til sommeren og han har nå begynt å mislike å være alene (altså uten oss tobeinte, han deler hus med to andre hunder) og han gir sterkt uttrykk for det med sutring og uling av og på i timesvis. Det er vondt å se og høre på via kamera og jeg er rådvill da jeg ikke aner hvorfor han har blitt slik. Jeg har en teori om at han rett og slett er blitt litt mer engstelig pga alderen, han ser nok dårligere og hørselen er sikkert ikke som før heller. Jeg ser også at han er stivere i kroppen og kanskje føler han seg ekstra sårbar. Uansett så kan det ikke fortsette sånn og jeg er rett og slett redd for at det ender veldig trist dersom han ikke "kommer over" det, for jeg kommer ikke til å la han stå sånn i flere timer hver dag, det synes jeg ikke er god dyrevelferd. 

Noen med gamle hunder som har opplevd lignende, eller andre atferdsendringer? Ble det bedre, verre? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har ikke mulighet til å ha ham med på jobb, eventuelt få noen til å stikke innom i løpet av dagen?

Odin har også blitt en del mer klengete og misliker mer å være alene - men jeg er så "heldig" at jeg er ufør og bare jobber 20%, så han er jo nesten ikke alene heller.

Har du fått en skikkelig sjekk hos vet, og gir du noe tilskudd for kroppen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, simira skrev:

Du har ikke mulighet til å ha ham med på jobb, eventuelt få noen til å stikke innom i løpet av dagen?

Odin har også blitt en del mer klengete og misliker mer å være alene - men jeg er så "heldig" at jeg er ufør og bare jobber 20%, så han er jo nesten ikke alene heller.

Har du fått en skikkelig sjekk hos vet, og gir du noe tilskudd for kroppen?

Samboer kan foreløpig ha han med seg på jobb noen dager, men enkelte av dem vil han måtte tilbringe 14-15 timer i lastebilen og det synes jeg heller ikke er spesielt fristende. Vi flytter til høsten og da vet jeg ikke hvordan det blir med jobb til noen av oss eller mulighet for å ha han med. Å la noen stikke innom vil nok ikke gjøre han noe roligere, men heller mer stressa. 

Han fikk full sjekk for noen måneder siden i forbindelse med prostataproblemer, men jeg tenker å ta en ny sjekk når vi flytter, jeg nekter å bruke veterinæren her flere ganger med mindre jeg virkelig må. 

Jeg ga tilskudd tidligere, men merket ingen forskjell så han har ikke fått noe den siste tiden. Dog tror jeg heller ikke det vil hjelpe mot det at han ikke vil være alene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror du har rett i at han er sånn fordi han føler seg svakere, kanskje ser og hører dårligere og dermed blir mer utrygg. Det merket jeg godt på Midas på slutten. Han var ikke gammel, men syk, og han ble mye mer på vakt og usikker på andre hunder osv. Det kan jo tenkes at han venner seg til situasjonen, men samtidig så blir sikkert hørsel og syn gradvis dårligere sånn at han ikke vil komme over det. Har du prøvd å ha han uten de to andre, på et annet rom eller andre endringer? Hvis du har det så kanskje det er bedre for han å være med i bilen på jobb? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...