Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Endring av atferd eldre hund- noen som har erfaringer?

Recommended Posts

Felix blir 11 år til sommeren og han har nå begynt å mislike å være alene (altså uten oss tobeinte, han deler hus med to andre hunder) og han gir sterkt uttrykk for det med sutring og uling av og på i timesvis. Det er vondt å se og høre på via kamera og jeg er rådvill da jeg ikke aner hvorfor han har blitt slik. Jeg har en teori om at han rett og slett er blitt litt mer engstelig pga alderen, han ser nok dårligere og hørselen er sikkert ikke som før heller. Jeg ser også at han er stivere i kroppen og kanskje føler han seg ekstra sårbar. Uansett så kan det ikke fortsette sånn og jeg er rett og slett redd for at det ender veldig trist dersom han ikke "kommer over" det, for jeg kommer ikke til å la han stå sånn i flere timer hver dag, det synes jeg ikke er god dyrevelferd. 

Noen med gamle hunder som har opplevd lignende, eller andre atferdsendringer? Ble det bedre, verre? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du har ikke mulighet til å ha ham med på jobb, eventuelt få noen til å stikke innom i løpet av dagen?

Odin har også blitt en del mer klengete og misliker mer å være alene - men jeg er så "heldig" at jeg er ufør og bare jobber 20%, så han er jo nesten ikke alene heller.

Har du fått en skikkelig sjekk hos vet, og gir du noe tilskudd for kroppen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, simira skrev:

Du har ikke mulighet til å ha ham med på jobb, eventuelt få noen til å stikke innom i løpet av dagen?

Odin har også blitt en del mer klengete og misliker mer å være alene - men jeg er så "heldig" at jeg er ufør og bare jobber 20%, så han er jo nesten ikke alene heller.

Har du fått en skikkelig sjekk hos vet, og gir du noe tilskudd for kroppen?

Samboer kan foreløpig ha han med seg på jobb noen dager, men enkelte av dem vil han måtte tilbringe 14-15 timer i lastebilen og det synes jeg heller ikke er spesielt fristende. Vi flytter til høsten og da vet jeg ikke hvordan det blir med jobb til noen av oss eller mulighet for å ha han med. Å la noen stikke innom vil nok ikke gjøre han noe roligere, men heller mer stressa. 

Han fikk full sjekk for noen måneder siden i forbindelse med prostataproblemer, men jeg tenker å ta en ny sjekk når vi flytter, jeg nekter å bruke veterinæren her flere ganger med mindre jeg virkelig må. 

Jeg ga tilskudd tidligere, men merket ingen forskjell så han har ikke fått noe den siste tiden. Dog tror jeg heller ikke det vil hjelpe mot det at han ikke vil være alene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tror du har rett i at han er sånn fordi han føler seg svakere, kanskje ser og hører dårligere og dermed blir mer utrygg. Det merket jeg godt på Midas på slutten. Han var ikke gammel, men syk, og han ble mye mer på vakt og usikker på andre hunder osv. Det kan jo tenkes at han venner seg til situasjonen, men samtidig så blir sikkert hørsel og syn gradvis dårligere sånn at han ikke vil komme over det. Har du prøvd å ha han uten de to andre, på et annet rom eller andre endringer? Hvis du har det så kanskje det er bedre for han å være med i bilen på jobb? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det kan nok ofte være sånn. Men med minien tror jeg at det helst er at han ikke vet hva han skal gjøre, Han er fremdeles redusert etter han ble angrepet for 3 uker siden, (4 knekte ribbein, kollapset lunge og knusningsskader) Og vi er så vidt i gang med turer igjen, og når vi treffer hunder på trange områder blir han usikker.  Tror og han utstråler usikkerhet: i går var til og med en katt på vei til å angripe ham. Måtte både brøle og trampe for å stoppe katten. Før ville han ikke syns det var noe stas å måtte snu, nå ble han ivrig over å snu. Jeg må bare være våken å prøve å se alle situasjoner med "nye" øyne.
  • Åh, fine valpene  
  • Nydelige valper og nydelige navn😍
  • Tja, jeg vil jo tro at selv en collie kan være kryptisk merle, men det er ikke like vanlig vil jeg anta fordi de ofte har mye mer fokus på at de ikke skal ha så mange store sorte flekker i merlen sin som jeg har forstått det. Jeg har jo ikke collie så jeg har ikke så mye kjennskap til sobelgenetikk, men vet jo at det hvert fall tidligere ikke har vært tillatt å pare sobel med merle, så det kan vel sikkert være derfor antar jeg? 

   Valyria har litt merleflekker på ryggen (som trolig ikke vil være synlige når hun blir voksen) og litt på lårbuene og skuldrene i tillegg til den flekken over høyre øye, men ja, de blir jo gjerne veldig unike og skiller seg litt ut. Hvorvidt det er en positiv eller negativ utskilling er jo opp til hver enkelt å bedømme. Dommere som ikke faktisk kan rasestandarden kan finne på å dømme henne ned og si at det er ukorrekt, men på aussien er det som sagt ikke feil og kan dommeren standarden så vet dommeren også at det er helt lov.  Tusen takk!  Tusen takk!
  • Eller der kan være at hunden skal gjete/«jakte» møtende hund. 
 • Nylig opprettede emner

×