Gå til innhold
Hundesonen.no

Endring av atferd eldre hund- noen som har erfaringer?

Recommended Posts

Felix blir 11 år til sommeren og han har nå begynt å mislike å være alene (altså uten oss tobeinte, han deler hus med to andre hunder) og han gir sterkt uttrykk for det med sutring og uling av og på i timesvis. Det er vondt å se og høre på via kamera og jeg er rådvill da jeg ikke aner hvorfor han har blitt slik. Jeg har en teori om at han rett og slett er blitt litt mer engstelig pga alderen, han ser nok dårligere og hørselen er sikkert ikke som før heller. Jeg ser også at han er stivere i kroppen og kanskje føler han seg ekstra sårbar. Uansett så kan det ikke fortsette sånn og jeg er rett og slett redd for at det ender veldig trist dersom han ikke "kommer over" det, for jeg kommer ikke til å la han stå sånn i flere timer hver dag, det synes jeg ikke er god dyrevelferd. 

Noen med gamle hunder som har opplevd lignende, eller andre atferdsendringer? Ble det bedre, verre? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du har ikke mulighet til å ha ham med på jobb, eventuelt få noen til å stikke innom i løpet av dagen?

Odin har også blitt en del mer klengete og misliker mer å være alene - men jeg er så "heldig" at jeg er ufør og bare jobber 20%, så han er jo nesten ikke alene heller.

Har du fått en skikkelig sjekk hos vet, og gir du noe tilskudd for kroppen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, simira skrev:

Du har ikke mulighet til å ha ham med på jobb, eventuelt få noen til å stikke innom i løpet av dagen?

Odin har også blitt en del mer klengete og misliker mer å være alene - men jeg er så "heldig" at jeg er ufør og bare jobber 20%, så han er jo nesten ikke alene heller.

Har du fått en skikkelig sjekk hos vet, og gir du noe tilskudd for kroppen?

Samboer kan foreløpig ha han med seg på jobb noen dager, men enkelte av dem vil han måtte tilbringe 14-15 timer i lastebilen og det synes jeg heller ikke er spesielt fristende. Vi flytter til høsten og da vet jeg ikke hvordan det blir med jobb til noen av oss eller mulighet for å ha han med. Å la noen stikke innom vil nok ikke gjøre han noe roligere, men heller mer stressa. 

Han fikk full sjekk for noen måneder siden i forbindelse med prostataproblemer, men jeg tenker å ta en ny sjekk når vi flytter, jeg nekter å bruke veterinæren her flere ganger med mindre jeg virkelig må. 

Jeg ga tilskudd tidligere, men merket ingen forskjell så han har ikke fått noe den siste tiden. Dog tror jeg heller ikke det vil hjelpe mot det at han ikke vil være alene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror du har rett i at han er sånn fordi han føler seg svakere, kanskje ser og hører dårligere og dermed blir mer utrygg. Det merket jeg godt på Midas på slutten. Han var ikke gammel, men syk, og han ble mye mer på vakt og usikker på andre hunder osv. Det kan jo tenkes at han venner seg til situasjonen, men samtidig så blir sikkert hørsel og syn gradvis dårligere sånn at han ikke vil komme over det. Har du prøvd å ha han uten de to andre, på et annet rom eller andre endringer? Hvis du har det så kanskje det er bedre for han å være med i bilen på jobb? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hva vil det si å ha ett nervøst temperament? Hvilke hunderaser sliter med dette? Betyr det at de er stressa?
  • Hva sa de ulike eierene om Portis,spansk vannhund og puddel?
  • Ja, ikke så interessert i noen av de andre. Så litt på Heeler en stund, men har forstått at det er litt helsepoblematikk der. Hvordan syns du han er når det gjelder jakt? Ja, vi trener med de på mellomgruppen  De er skikkelig søte! Men hennes er strihåret da, jeg foretrekker kort tror jeg Hater pelsstell  Gratulerer med bronsemerke  
  • Wooohoooo We are on fire nå om dagen! Jeg er skikkelig giret, spesielt etter å ha sett filmen. Jeg var ganske trøtt i dag, men har som mål å trene 3 dager i uken. Da må vi jo komme et godt stykke med disse løpende feltene! Så i dag stod jeg opp, ga hundene mat, pakket med meg min frokost og drog rett for å trene. Da jeg kom opp på treningsbanen var det en hel barnehage der på tur. Så vi fikk litt av en forstyrrelse kan man si. I tillegg begynte det å pøsregne! Jeg vet ikke hvor mye vann en slik treat and train maskin tåler, men jeg kledde på den posen den kom i etter litt. Mobilen min tåler vel sikkert heller ikke vann  Men hva gjør man vel ikke for en treningsvideo? På slutten får dere se litt av forstyrrelsene vi fikk bryne oss på. De ungene gikk jo over stigen vår av og til  I tillegg kom de for å hilse på Blondie som stod bundet, ved siden av, plutselig kom de løpende med en frosk de hadde funnet, så skulle de se på og stilte masse spørsmål om hva vi holdt på med. Tidi er verdens beste da Hun har virkelig aldri brydd seg noe om forstyrrelser. Hun jobber på likevel. Jeg tror nok jeg var mer forstyrret enn henne, da jeg følte jeg måtte ha øyne i nakken tilfelle de kom løpende bort. Her får dere se treningsøkten fra start, hvor jeg belønner at hun bare tråkker på matten først, så varierer jeg avstanden hun skal løpe og hvilken side jeg står på hele tiden Noen av de beste treffene i slow motion.  
 • Nylig opprettede emner

×