Gå til innhold
Hundesonen.no

Endring av atferd eldre hund- noen som har erfaringer?

Recommended Posts

Felix blir 11 år til sommeren og han har nå begynt å mislike å være alene (altså uten oss tobeinte, han deler hus med to andre hunder) og han gir sterkt uttrykk for det med sutring og uling av og på i timesvis. Det er vondt å se og høre på via kamera og jeg er rådvill da jeg ikke aner hvorfor han har blitt slik. Jeg har en teori om at han rett og slett er blitt litt mer engstelig pga alderen, han ser nok dårligere og hørselen er sikkert ikke som før heller. Jeg ser også at han er stivere i kroppen og kanskje føler han seg ekstra sårbar. Uansett så kan det ikke fortsette sånn og jeg er rett og slett redd for at det ender veldig trist dersom han ikke "kommer over" det, for jeg kommer ikke til å la han stå sånn i flere timer hver dag, det synes jeg ikke er god dyrevelferd. 

Noen med gamle hunder som har opplevd lignende, eller andre atferdsendringer? Ble det bedre, verre? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du har ikke mulighet til å ha ham med på jobb, eventuelt få noen til å stikke innom i løpet av dagen?

Odin har også blitt en del mer klengete og misliker mer å være alene - men jeg er så "heldig" at jeg er ufør og bare jobber 20%, så han er jo nesten ikke alene heller.

Har du fått en skikkelig sjekk hos vet, og gir du noe tilskudd for kroppen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, simira skrev:

Du har ikke mulighet til å ha ham med på jobb, eventuelt få noen til å stikke innom i løpet av dagen?

Odin har også blitt en del mer klengete og misliker mer å være alene - men jeg er så "heldig" at jeg er ufør og bare jobber 20%, så han er jo nesten ikke alene heller.

Har du fått en skikkelig sjekk hos vet, og gir du noe tilskudd for kroppen?

Samboer kan foreløpig ha han med seg på jobb noen dager, men enkelte av dem vil han måtte tilbringe 14-15 timer i lastebilen og det synes jeg heller ikke er spesielt fristende. Vi flytter til høsten og da vet jeg ikke hvordan det blir med jobb til noen av oss eller mulighet for å ha han med. Å la noen stikke innom vil nok ikke gjøre han noe roligere, men heller mer stressa. 

Han fikk full sjekk for noen måneder siden i forbindelse med prostataproblemer, men jeg tenker å ta en ny sjekk når vi flytter, jeg nekter å bruke veterinæren her flere ganger med mindre jeg virkelig må. 

Jeg ga tilskudd tidligere, men merket ingen forskjell så han har ikke fått noe den siste tiden. Dog tror jeg heller ikke det vil hjelpe mot det at han ikke vil være alene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror du har rett i at han er sånn fordi han føler seg svakere, kanskje ser og hører dårligere og dermed blir mer utrygg. Det merket jeg godt på Midas på slutten. Han var ikke gammel, men syk, og han ble mye mer på vakt og usikker på andre hunder osv. Det kan jo tenkes at han venner seg til situasjonen, men samtidig så blir sikkert hørsel og syn gradvis dårligere sånn at han ikke vil komme over det. Har du prøvd å ha han uten de to andre, på et annet rom eller andre endringer? Hvis du har det så kanskje det er bedre for han å være med i bilen på jobb? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Syns det er et koselig program. Kan ikke se det uten å ha papir tilgjengelig, for her gråtes det på høyt nivå😂 Er veldig lettrørt...
  • Jeg synes BoT funker aller best når jeg har klær utenpå eller ligger under dyna om natten. Da er jeg skikkelig varm og da er deter varme som reflekteres. Det kjennes. Men bruker den lite når jeg er i aktivitet fordi den blir klam og fordi da må det jo vaskes så ofte at jeg ikke får brukt den nok.
  • Ull skal jo også helst være inn mot kroppen. Hvordan funker det for deg med ull utenpå BOT? Jeg sliter også med ryggen, men bruker aldri BOT-genseren min fordi jeg foretrekker ulla inn mot kroppen. Men kanskje det hjelper litt mer...? Men jeg synes BOT puster litt dårlig og jeg svetter lettere da.
  • Ja, det vil det, og dekken kan selvsagt være greit, men man mister nok den stråleeffekten BoT skal ha som skiller det fra andre dekken så da kan man like gjerne bare ha på et vanlig dekken tenker jeg😊 det er bra å passe på litt ekstra at hunden ikke blir kald om den plages så det er bra.  Jeg har jo BoT til meg selv og det gjør ryggen min bedre, Den effekten får jeg ikke av ull selv om det og holder meg varm. Så er den jeg tenker man mister hos en godt pelset hund. @yoloomg man kan godt ha effekt av BoT selv om man ikke bruker det over så lang tid, men er det snakk om en hund med kroniske plager så bør det nok brukes jevnlig og en stund hver dag om det skal ha noen effekt av betydning på rygg"plagene". Jeg bruker å ha på om natten på mine, og har det kjølig på soverommet. Da får jeg brukt den noen timer i strekk og ca daglig. Iallefall høst, vinter og vår. Jeg merker forskjell på natt 2 om jeg bruker på meg selv. Etter to netter er jeg klart bedre i ryggen😊
  • Jeg bytta til gitter hos forhandler i courieren, kan sjekke pris hvis du vil det? 
 • Nylig opprettede emner

×