Gå til innhold
Hundesonen.no

Ukonsentrert hund på banen


Aktiv m/hund
 Share

Recommended Posts

Jeg var på agilitystevne i hælja? For første gang på hjemmebane, da oss Trysil-folka arrangerte stevnet vårt på Grøndalen? Men hjemmebane hadde ikke så mye å si, fordi Melba ble ukonsentrert likevel? Mens hun hører på meg flyter alt veldig bra... Vi endte faktisk på 1. plass da hun klarte å holde fokuset hele veien❤️ (Måtte bare skryte litt av henne??) Men så fort hun har oppdaget noe spennende UTENFOR ringen, nytter det ikke hvor mye jeg roper? Jeg tror hun får en belønning i seg selv, da hun klarer å stikke bort og hilse på alle andre. Det er ikke første gang hun mister fokus... Som regel går hopp-løpet bedre enn agility-løpet. Ikke fordi feltene ikke sitter på plass, men fordi det ikke koker helt over oppe i det lille hodet til Melba når vi skal gå det første løpet? Det roer seg litt til neste løp, men har likevel fin fart. Ettersom det så og si alltid er agility før hopp, ender vi med best resultat i hoppløpet?

Jeg aner ikke hvordan jeg skal få trent på det??‍♀️ Jeg tror det hadde gått seg til om vi hadde dratt på konkurranser litt oftere... Men jeg er jo kun 15, og har ikke lappen? Mamma og pappa har ikke mulighet til å kjøre meg en gang i måneden liksom... Har dere noen gode ideer???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gammel er hunden, og hvor lenge har hun trent og gått stevner?

Hvordan er hun på trening? Hvordan er omgivelsene (forstyrrelser) på trening?

Hvis du trener i en klubb med flere konkurrerende ekvipasjer kan du vel kanskje samkjøre med dem? Da slipper du å være avhengig av foreldrene dine for å dra på stevner ? Vi samkjører alltid to eller tre stk til alle stevner. Billigere og hyggeligere å være flere per bil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar!❤️

Hun er 4 år, og jeg har drevet aktivt med agility i 3 år ca. Vi trener mye oftere enn vi konkurrerer, siden jeg er avhengig av skyss. Vi har kun deltatt på 5 stevner hittil? Men som du sier går det jo an å samkjøre? Sikkert veldig koselig ja❤️ Med tanke på alder synes jeg hun burde takle forstyrrelsene? Det er nok litt verre med omgivelsene som du nevnte... Vi trener ofte uten forstyrrelser, og jeg vil tro det er den største årsaken til at det ikke fungerer så bra på konkurranser. Det kommer aldri folk forbi siden banen ligger så lite sentralt til som det går an å bli? Men likevel en nydelig, stor plass å trene på❤️?

Hvordan ville du ha reagert når hunden stikker ut av ringen??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da skal det vel i utgangspunktet ikke være alderen, nei. Jeg tenker jeg ville prøvd å få til flere forstyrrelser på trening, jeg! Du har vel noen du trener med? Få de til å gå rundt og gjøre ting både med og uten hunder rundt ringen mens dere trener, og avtal at de overser eller hysjer bort hunden din hvis hun kommer løpende, slik at hun ikke får selvbelønnet seg av banen.

Ellers så høres det jo ut som om hun får til mye bra på stevner også, og at fokuset hennes ikke er et problem i alle løpene? Da kan det jo hende det vil løse seg mye selv med litt mer stevneerfaring også ? Hvis du belønner med leke til vanlig kan du jo også ta med deg en leke i lomma inn på banen, slik at du har noe mer verdifullt å jobbe med henne med. Du disker hvis du drar frem leka, men hvis alternativet er at hun springer ut av banen og selvbelønner seg, er det ikke nødvendigvis så dumt.

Hvordan man reagerer på en hund som stikker ut av ringen kommer nok veldig an på hunden, tenker jeg. Mine går ikke ut av ringen, men hadde det skjedd hadde jeg blitt streng og bedt dem pelle seg tilbake igjen. Men hva som er best for din hund er umulig å vite. Men et godt tips er nok å gjøre seg selv og det dere driver med kulere og mer interessant enn omgivelsene rundt. I kombinasjon med å trene på at det er forstyrrelser rundt dere når man trener. Under kontrollerte omgivelser (som på trening) får man jo enklere unngått at det er så givende for henne å løpe ut til banen, hvis alle hun løper bort til er kjipe og bare overser henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tren med forstyrrelser på trening.  Hunder og folk inntil banen,  inne på banen osv, bare å overdrive. Hvordan er hunden andre plasser?  På tur feks?  Er hun veldig fokusert på deg eller er hun opptatt av folk og hunder dere møter?  Isåfall kan du jo jobbe med det også. ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Malamuten: Det synes jeg var en god ide?? Når hun først takler forstyrrelsene på trening, vil jeg tro hun takler det på konkurranser også? Hvertfall i høyere grad. Men hvis hun hadde stukket av på trening mens vi øvde på forstyrrelser, hvordan ville du ha reagert? Jeg bruker selvsagt aldri straff på trening, men hadde det vært en idé å satte henne i bilen igjen? Jeg må jo på en måte få henne til å tenke at det er morsommere å være med meg... Draleke kunne jo ha fungert som belønning, og hun blir kanskje litt mer opptatt av hva som skjer rundt meg og ikke alle andre steder?

På tur er det vidt forskjellig om vi går på bilvei eller i skogen... Hennes overdrevne gjeterinstinkt ser man tydelig begge steder - spesielt på veien? Hun kaster seg etter alle bilene som kjører forbi og galopperer i båndet? Ofte noen klynk i tillegg. Jeg har prøvd å trene det bort, men er veldig vanskelig siden det er et instinkt hun ble født med... 

I skogen derimot går det rolig for seg. Om hun er løs, stopper hun stadig for å forsikre seg om at jeg holder følge. Er vi flere på tur, vil hun at alle skal gå samla, og om én løper vekk kan hun komme etter og rykke litt i buksebeina. 

Endret av Sina
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tonjek: Først og fremst; Tusen takk for all hjelpa!?❤️

Er veldig enig med deg. Forstyrrelser på trening har sikkert god innflytelse for stevnene. Masse gode tips jeg skal ta med meg videre!? Kommer garantert til å få bruk for de. Supert å få diskutere løsningene med deg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øvelse gjør mester, så bruk forstyrrelser for det de er verdt på trening, og ta med deg treningen inn på konkurransebanen ?

Å overdrive forstyrrelser er aldri galt. Jeg og et par venner av meg trener gjerne hundene våre samtidig på samme bane, bare på hver vår del av banen. Veldig god forstyrrelsestrening. En av oss kan også tusle rundt inni banen med en hund mens den andre trener en annen.

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...