Gå til innhold
Hundesonen.no

Dvergpincher/Jack Russell

Recommended Posts

Jeg er på utkikk etter blandingshund Dverpincher/Jack Russell men vet ikke helt hvor jeg kan få tak i det. Har gjort noen søk, uten hell. Kan noen av dere andre medlemmer hjelpe? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvorfor ønsker du akkurat denne mixen og ikke en renraset dverpinscher eller Jack russell? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå har det seg slik at flere bekjente har den blandingen og ingen har hatt sykdommer/plager med sine hunder. De av vennene mine som har renraset har dessverre ikke samme erfaringen. Uansett så er det ett valg jeg har tatt så om noen vet av så ville jeg satt pris på tilbakemelding.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vet ikke om noen her på forumet som vil promotere en slik blanding. Det er like stor fare for at en blanding blir syk, som en renraset. Nå har disse rasene noe av de samme problemene, så sånn sett er det ikke krise, men det er ingen grunn til å blande to gode hunder av samme rase. Om du kjøper fra en seriøs oppdretter så bør det gå fint å finne en frisk hund, da kan du sjekke stamtavler og se hvilke hunder som har for eksempel patellaluksasjon bakover. Dette vil du ikke nødvendigvis vite hos en blanding, særlig siden mange som avler på blandinger ikke er spesielt seriøse og ikke tar de samme testene som raseoppdrettere.

(jeg lurer også litt på hvor mange du kjenner som har akkurat de rasene, siden du åpenbart kjenner flere friske tilfeller av akkurat den blandingen, og flere syke tilfeller av hver av de renrasede?)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg lurer også på definisjonen av frisk? Er disse hundene helsetestet for relevante sykdommer? En del plager vises ikke før det er gått veldig langt, og noen er ikke synlige i det hele tatt. En del hunder er også veldig flinke til å skjule f.eks. smerter. Derfor helsetestes renrasede hunder rutinemessig før avl. Ser man på statistikken vil naturligvis blandingshunder virke friskere, fordi så få er testet.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Burde kanskje tatt en alvorprat med den ufyselige naboen det gjelder da?
  • Ved litt googling kan det jo se ut til at det er vel så mye tobeint trussel som firbeint...
   Teksten under er klippet herfra: http://www.villrein.no/knutsho-forskning/
   Det finnes en del lesestoff, bl.a. om forvaltning og jakt av disse reinene, men interessen min strekker seg ikke så langt at jeg setter meg ned for å lese gjennom alt.  OPPSUMMERING AV PROSJEKTET Flere av fokusområdene i Knutshø innehar svært viktige kvaliteter, ikke minst som knutepunkt for reinens trekk mellom viktige funksjonsområder. Omfattende vegnett genererer mye trafikk/ferdsel og forstyrrelser sentralt i reinens leveområde her. Vegtraseene er mye trafikkert i barmarksesongen og er påpekt som en barriere for reinens trekk/bevegelser. Foruten vegtrafikk i barmarksesongen er det også snøskutertrafikk langs vegtraseene i vintersesongen. Forstyrrelser og dermed sterkt redusert arealbruk er en av flere aktuelle hypoteser for å forklare en dokumentert og sterk nedadgående kalvetilvekst i Knutshø. Dokumentasjonen som er fremlagt i sluttrapporten viser at reinen i Knutshøområdet er sterkt presset av menneskelig aktivitet, og at forvaltningen bør fortsette å arbeide målrettet for å skaffe dokumentasjon på problematisk bruk og å gjennomføre tiltak for å bedre situasjonen.  
  • Møtte naboen som har en valp på 8 mnd i dag. For litt siden så fortalte jeg jo her inne om en hund i gata som prøvde å angripe min hund, og at jeg ble bitt i kneet når jeg prøvde å få henne bort. Naboen fortalte i dag at samme hund har prøvd å angripe deres valp 2 ganger! Og eier hadde bare ledd og gått. Hvilken tulling slipper bikkja si bort til andre når han/hun VET at hunden angriper!!? Og så bare le etterpå? Skulle det liksom være morsomt? Jeg kan ikke fatte å begripe det. 🤦🏼‍♀️
  • Kilder er fint. Uten å kommentere innhold, så er det jo ganske vanlig å henvise til hvor en henter tekst fra.
  • a og nu har vi altså fått ulv langt oppi Nordøsterdalen,der de nå er bare noen steinkast unna en av Nord-Europas genetisk mest unike villreinsdyrstamme(knutsø stammen) som lever oppå fjellområdene imellom savalen/Oppdal/Kvikne. Denne stammen har eksistert i flere tusen år,den er ikke stor i antall,men er en av de stammene som har de aller største individene i vill tilstand,,, om ulven kommer hit vil dette bety at den begynner å jakte på disse dyrene,med det resultat at det som forskerene sier i artikkelen her,at stammen på ett tidspunkt kollapser...vil mene denne villreinstammenen burde ha ett høyere vern og bevaringsbehov enn verdens mest tallrike og utbredte rovdyr,,,,videre så er det på oppdalsiden moskus,dette er veldig få dyr og den vil ikke tåle noen form for beskatning av ulver..
 • Nylig opprettede emner

×