Gå til innhold
Hundesonen.no

Dvergpincher/Jack Russell

Recommended Posts

Jeg er på utkikk etter blandingshund Dverpincher/Jack Russell men vet ikke helt hvor jeg kan få tak i det. Har gjort noen søk, uten hell. Kan noen av dere andre medlemmer hjelpe? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvorfor ønsker du akkurat denne mixen og ikke en renraset dverpinscher eller Jack russell? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå har det seg slik at flere bekjente har den blandingen og ingen har hatt sykdommer/plager med sine hunder. De av vennene mine som har renraset har dessverre ikke samme erfaringen. Uansett så er det ett valg jeg har tatt så om noen vet av så ville jeg satt pris på tilbakemelding.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vet ikke om noen her på forumet som vil promotere en slik blanding. Det er like stor fare for at en blanding blir syk, som en renraset. Nå har disse rasene noe av de samme problemene, så sånn sett er det ikke krise, men det er ingen grunn til å blande to gode hunder av samme rase. Om du kjøper fra en seriøs oppdretter så bør det gå fint å finne en frisk hund, da kan du sjekke stamtavler og se hvilke hunder som har for eksempel patellaluksasjon bakover. Dette vil du ikke nødvendigvis vite hos en blanding, særlig siden mange som avler på blandinger ikke er spesielt seriøse og ikke tar de samme testene som raseoppdrettere.

(jeg lurer også litt på hvor mange du kjenner som har akkurat de rasene, siden du åpenbart kjenner flere friske tilfeller av akkurat den blandingen, og flere syke tilfeller av hver av de renrasede?)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg lurer også på definisjonen av frisk? Er disse hundene helsetestet for relevante sykdommer? En del plager vises ikke før det er gått veldig langt, og noen er ikke synlige i det hele tatt. En del hunder er også veldig flinke til å skjule f.eks. smerter. Derfor helsetestes renrasede hunder rutinemessig før avl. Ser man på statistikken vil naturligvis blandingshunder virke friskere, fordi så få er testet.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×