Gå til innhold
Hundesonen.no

Sommer- eller vintervalp?

Recommended Posts

Er det forskjell på å få valp om sommer eller vinter? Fordeler/ulemper? Hva foretrekker du? Ting og tenke på?

Hadde planer om valp i sommer, men oppdretter som vi ønsker valp fra får ikke før til vinteren. Kan få kjøpe valp hos andre oppdrettere i sommer, men er så i tvil på om det å få valp om sommeren trumper det å få vintervalp fra en oppdretter som vi har god kjemi med og føler oss trygg på avler på de egenskapene vi er på jakt etter. Jeg tenker at valp i sommersesongen er enklere mtp dotrening og sosialisering. Jeg er uansett hjemme, så ferie i valpetiden er ikke et tema. Noen innspill?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tenker at trygg/riktig oppdretter og valp er mye viktigere enn årstid, tross alt.

Selv om jeg nok ville gått for sommervalp om det var mulig. Hadde alternativene vært like gode/vippet mellom to kull/oppdrett, så ville sommervalpen vært et avgjort valg. Men riktig oppdretter går først.

 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville definitivt prioritert å fått valp fra oppdretteren du er mest fornøyd med, men ja, det er mye enklere med valp om sommeren. Særlig med tanke på renslighet. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville valgt etter kullet og oppdretter og ikke årstid. Når det er sagt er sommer absolutt å foretrekke synes jeg. Vi har valp nå, og de dagene det er fint vær er vi ute nesten hele dagen. Han en omtrent husren (han er 11 uker). Synes det er litt vanskeligere med valp på vinteren fordi de ofte vegrer seg litt spesielt hvis det er veldig vått og slapsete. De kan lettere få urinveisinfeksjon og de fryser lettere. Nå spørs det jo litt hvilken rase du skal ha og da. Det er enklere på sommeren, men ville ikke kommet på prioriteringslisten så lenge jeg har hatt tid til å være hjemme med valpen på vinteren og. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke ille å ha vintervalp (kommer kanskje litt an på hvor du bor), selv om det kan være enklere med sommervalp. Dog...med de syke temperaturene vi har hatt en stund i det siste, så har det ikke vært noe ideelt med sommervalp heller altså.

Det har sine fordeler når det er varmt i været og lange, lyse kvelder, men man får gjort mye med en vintervalp også om man bare går inn for det. Selv har jeg hentet valp innen alle årstider omtrent og det har da blitt hunder av alle sammen :) Jeg har hentet i oktober, februar, mai og nå henter jeg i juni. Joda, kaldt og surt i februar, men det gikk nå på et vis det også. 

Prioriter kullet framfor årstid. Årstid kan man velge om man har den muligheten, men det er mer en bonus tenker jeg. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

I mine øyne kan man ikke bestemme om det blir sommer aller vinter, for alt avhenger av nårtid tispa får kullet. Og jeg går etter ønskelig linjer og ikke etter nårtid hunden får kullet.   Alle vil nok foretrekke å få en valp på sommeren. Det er tross alt enklere på mange måter.   Jeg har hatt 2 vintervalper og det var utfordrende med sosialisering og miljøtrening. Det var kaldt og valpen ville ikke ikke være ute over lengere tid. Så da begrenses utforskningen.  Også er jo det generelt sett mindre ting som skjer om vinteren og mindre folk uke. Tissetreningen gikk veldig greit, selv om det var vinter.

Siste valpen fikk vi i august og det var en fin tid. Vi kunne være ute mye mer og slikt.  Men om jeg får valp igjen på vinteren, så går det nok bare bra det og.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Velg valp etter oppdretter, ikke årstid. Om du hadde hatt like god følelse for begge kullene så hadde jeg nok sikta meg inn på sommervalp dog. Dotrening med frossen valp og -19 ei ukes tid var ikke mye moro...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke erfaring med sommervalp (som egen hund i alle fall, hatt i familie i oppveksten) og må bare si at vintervalp gikk overaskende greit. Velg etter oppdretter :) 

Vi hadde ikke ferie, og måtte derfor ha henne litt frem og tilbake mellom oss. (to i turnus). For vår del var det faktisk veldig praktisk å ha vintervalp, da hun var mye med på jobb, i bil. Selv om det var nede i -5 grader lå hun i bilen hele arbeidsdager. Da det gikk mot mai og det ble for varmt i bil, var hun akkurat rukket å bli 5,5 mnd og var først da alene hjemme en arbeidsdag. Vi hadde slitt mer med sommervalp av denne ene grunnen :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi fikk vintervalp som såvidt hadde vært utenfor stua til oppdretter et par ganger, det gikk helt fint selv om han frøs veldig i starten. Rensligshetstrening var ikke noe problem!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Norwegian polar. Gikk 5 år på dette med en hund som slet med det ene og andre helseutfordringer. Var en beagle. I 5 år satt han og skalv før han fikk maten sin. Måtte avlive han for 2 uker siden😢  V og h er oppskrytt i mine øyne. I tillegg til en utrolig dårlig lukt. NP lukter brød/ leverpostei. Får ikke en gang penget for og anbefale dette. Men så kordan hundrn min reagerte.  Hadde hadde alvoli furunkulose. Byller under beina, som jeg en gang måtte fjerne kirugisk. Såret ville aldri gro. så gikk vel i over 6 måneder og bytte bandasje, vaske rense osv. Men fikk 5 gode år med han, før han forsvant til vår herre
  • Hadde en hund samme som du utenom pollen. Prøv råforing, og dr baddakys omega 3. Min hund hadde furunkolose i tilleg til forallergi, husmidd, lagermidd, og de tingene fikk dette i sjakk. Så fikk 5 gode år med han før han ble avlivet for kreft og andre ting. Syøvsuget ikke febrilsk, men fjernet bamser så han hadde, tepper og lå i biabef. Hadde han ting i sengen vasket jeg dette ofte   Men kjenn på det selv. Var selv inne på tanken i yngre dagr med han. Men glad eg gjorde som eg gjorde. 
  • Men de gjør jo det! Racing greyhounds er jo dritpopulære å adoptere (98% av løpesgreys i Florida blir adoptert bort etter endt løpskarriere), fordi de har så lite diller og er fantastiske familiehunder. Og SLIKE linjer bør man bruke som utgangspunkt for en sunn genpool, ja, fordi sjuke hunder ikke gjør det bra i formel-1. Man har f.eks ikke greyhound neuropati på racing-greyhounds (i USA har de det forsåvidt bare på showhunder importert fra Europa). Og ja, mange vurderer løpsgreys til å være den ekte Greyhounden, fordi man fortsetter å gjøre det arbeidet som har vært gjort over 1000 år, nemlig å selektere etter bruksegenskaper og ikke tant og fjas.  
  • Greyhoundracing kan være uggent, men det er ikke tilfellet i Florida. Dette er et resultat av fanatisme, og sånn lovforslaget er utformet, står all hundesport lagelig til for hogg. Det er ikke uten grunn at majoriteten av greyhoundoppdrettere, klubber og adopsjonsbyråer var mot forbudet..
  • Jeg vet det jeg vet om denne situasjonen av sikre kilder, som forteller meg mer enn jeg kan si her. Opplever ikke at jeg har spesielt mange antakelser rundt dette utover det jeg har hørt fra andre som vet mer enn meg. Hva jeg har trodd og tenkt om hvorfor de plutselig holder seg hjemme og likevel kan passe min hund har jeg fått bekreftet at var riktig. Det er ikke hundepasser som har fortalt meg at mannen drikker og at situasjonen er som den er, det fikk jeg høre helt tilfeldig og ble derfor litt sjokkert med en gang. Hadde behov for å lufte saken før jeg fikk vite mer etter at hunden hadde vært der på nytt for litt siden.  Mannen har ikke ansvaret for hunden, og situasjonen virker for meg grei slik jeg har blitt forklart den,og slik hunden min reagerer både ved henting og levering. Jeg kunne nok tenkt meg at hundepasser jeg ikke kjenner fra før hadde vært ærlig fra starten av og sagt det som det var, men samtidig hadde jeg nok ikke tatt sjansen om jeg visste det den gangen. Jeg har bare fått gode referanser på selve hundepasseren, og er helt trygg på henne.  Alkoholproblemet her har vart i flere tiår. Men det er ikke hver dag, ikke hver helg. Og det er ikke sikkert det foregår så mye når hunden min er der.  Forrige gang var det ingen alkohol har jeg fått vite.  Hunden min er overlykkelig hver eneste gang det er hundepasser tid, så jeg får forholde meg til de reaksjonene jeg ser som utelukkende er positive. Og skulle det endre seg vil jeg selvfølgelig avslutte med en gang. 
 • Nylig opprettede emner

×