Gå til innhold
Hundesonen.no

Ball med pip i utstillingsringen.

Recommended Posts

Var på utstilling idag og observerte noe som jeg stusset litt på. Ene som stilte ut hunden sin hadde med en liten tennisball med pip i ringen. Hver gang hun pep med den, gjorde hun at hunden som løp foran snudde seg og ville ikke løpe med eier, men heller finne ballen. Hun brukte den ganske ofte, og de hun stilte mot ble hver gang distrahert av ballen (som de sikkert også vil ha). 

Jeg driver ikke med utstilling selv, men hva synes dere? Er det greit å bruke pipeball i ringen? Er det andres problem hvis deres hund blir distrahert, eller skal man ta hensyn? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Litt i samme bane: kaste godbiter sånn at egen hund står pent og ser på. gjerne inntil en annen hund.  Eller "miste" godbiter mens man løper (så løper de andre med nesa i bakken). . 

Jeg har i hvertfall fått en AHA-opplevelse eller to, - det gjelder å trene så hunden ignorerer sånt.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg synes det er ufint å bruke pipeleker i ringen, fordi det ødelegger for andres hunder. Det må da gå an å få til å stille hunden på en måte som ikke ødelegger for andre. På samme måte synes jeg det er ufint å unødvendig å bruke klikker, pipeleker etc utenfor lydighetsringen, hvert fall i de lavere klassene. Jeg vet flere dommere har kjefta på folk utenfor ringen som har brukt dette, og det synes jeg er helt på sin plass.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er man alene i ringen, ja. Er det andre der som kan bli forstyrret, nei. Altså, under kvalitetsbedømmingen så er det jo i utgangspunktet greit, siden de andre hundene da eventuelt står på vent. Men jeg synes det er både upraktisk og forstyrrende, både det å bruke sånt selv eller å måtte gå i ringen med andre som gjør det. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det eksempelet til TS er bare dårlig gjort :/ Ødelegge for andre på den måten. Fysjom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
1 hour ago, MaritaS said:

Det eksempelet til TS er bare dårlig gjort :/ Ødelegge for andre på den måten. Fysjom.

man kan jo håpe de gjør det fordi de ikke tenker seg om.  Men jeg er litt i tvil i enkelte tilfeller. 

 

Har forresten forstyrret annen hund i ringen selv ved to anledninger,, og det uten at det var meningen.  Det ene var min litt vel lekne juniorhund som nappet den som løp foran i halen for å få i gang noe bøll (uups), det andre var under oppstilling i finale der jeg holder godbit i hånda som min hund ser på, og man ser den andre hunden også ser på min hånd og slikker seg rundt munnen. Ups igjen. 

 

Endret av Meg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, Meg skrev:

man kan jo håpe de gjør det fordi de ikke tenker seg om.  Men jeg er litt i tvil i enkelte tilfeller. 

Hun må ha merket at de andre ble forstyrret, spesielt når de var tre stk i ringen, da var hun i midten, hun pep ballen for å få oppmerksomhet til sin, noe som gjorde at hunden foran så og si stoppet mens han snudde hodet mot ballen hennes, og det endte med at hun dyttet i bakparten til hunden foran for å få den til å løpe videre..  

Endret av Ozzy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

To måter å takle dette på, den ene er selvsagt å forsøke å trene hunden til å ignorere det. Men den andre er enklere - utnytt deg av den andre handleren. Pipes det bak deg - la hunden din snu seg og stå og bli "dobbelthandlet" av den andre handleren. Sier dommer eller ringsekretær noe om at du skal snu den, så poengterer du (på en hyggelig måte!) at hunden din er såååå opptatt av pipingen bak seg..

Står noen foran deg og påkaller din hunds oppmerksomhet - javel, ennå enklere å få sin egen til å stå pent og stirre, ikke sant? Siden vi har stått bak collies i grupperinger en haug med ganger (og mopser i den andre gruppen jeg stiller i) så er det ikke få ganger jeg bare lar hunden min bli handlet av handleren foran, så mine tror fullt og fast at de skal få den godbiten som handleren foran kaster rundt seg... lol

Kaste godbiter på bakken og/eller piping når man løper rundt er det nok bare å forsøke å ignorere - lære hunden masse kontakt med deg og håpe på det beste. :-)

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg er  tilbøyelig til å si at det er fordi folk trenger en syndebukk, noen å skylde på. Og de med dårlig selvtillit trenger noen å hate.
  • Oppsøk han der han bor da... Han kan ikke løpe unna problemene sine for evig heller...  
  • Det går ikke an å snakke med han. Han bare går sin vei. 
  • synes hele ulvedebatten er vanskelig. Og man begynner å få "ulv på hjernen" - på begge sider. Det virker å være veldig vanskelig å holde seg til saken, debatten sporer til stadighet av og debatteknikken går stadig mer ut på å rakke ned/drite ut motpartene enn å holde seg saklig. Jeg har falt av lasset for lengst, og blir en blanding av irritert, oppgitt og lattermild.  Hvordan ulven har fått så innmari stor plass i rovdyrdebatten forstår jeg ikke... de står for en utrolig liten andel av det tap til rovdyr.  Hvorfor fokuseres det ikke mer på å senke det totale tapet - som ikke bare gjelder rovdyr? Alt fokus går på rovdyr, spesielt ulv. Men hva med Påkjørsler, skader, fluelarver, forgiftninger, osv.  De fleste dyra omkommer tross alt pga det.  En skal visst ikke forstå alt.     
  • Lenge siden jeg har hvert her inne nå  men her går ting rimelig i ett om dagen, frøkna storkoser seg på storavdeling som hun begynte på etter sommerferien, og lillebror koser seg videre på sin avdeling, nå som en av de største der   han ble også hele 2 år for 1 mnd side han går, løper og klatrer overalt og er rimelig aktiv, og heldigvis ikke så mye som vitner om at hoftene en gang var ute av ledd. Fortsatt kontroller hver 6 mnd. har også hatt logoped kontroll pga av spaltene og logopeden var veldig imponert over han, så trenger ikke noe ekstra oppfølging der enda. Og det kommer stadig fler og fler ord, er oppe i over 40, og gjerne avanserte som gravemaskin, brannbil, lastebil osv, han er veldig glad i kjøretøy  (pga av spaltene er det ikke forventet at han skal  ligge helt på samme nivå som andre 2 åringer, men han var ikke særlig annerledes enn andre sa logopeden, er de typiske bokstavene for spaltebarn som fortsatt er vanskelig som p og b som krever litt ekstra kraft i uttalselsen enn m..) storesøster er ei aktiv frøken og veldig god motorisk, så skal prøve å finne en organsiert fritidsaktivitet til hun etter nyttår, tror hun hadde likt å få utfordret og utfoldet seg litt   hverdagen med mer enn full jobb, 2 unger i tett alder, hund og hjem er rimelig hektisk. Men veldig mye moro og kos.  
 • Nylig opprettede emner

×