Gå til innhold
Hundesonen.no

Ball med pip i utstillingsringen.


Ozzy
 Share

Recommended Posts

Var på utstilling idag og observerte noe som jeg stusset litt på. Ene som stilte ut hunden sin hadde med en liten tennisball med pip i ringen. Hver gang hun pep med den, gjorde hun at hunden som løp foran snudde seg og ville ikke løpe med eier, men heller finne ballen. Hun brukte den ganske ofte, og de hun stilte mot ble hver gang distrahert av ballen (som de sikkert også vil ha). 

Jeg driver ikke med utstilling selv, men hva synes dere? Er det greit å bruke pipeball i ringen? Er det andres problem hvis deres hund blir distrahert, eller skal man ta hensyn? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt i samme bane: kaste godbiter sånn at egen hund står pent og ser på. gjerne inntil en annen hund.  Eller "miste" godbiter mens man løper (så løper de andre med nesa i bakken). . 

Jeg har i hvertfall fått en AHA-opplevelse eller to, - det gjelder å trene så hunden ignorerer sånt.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er ufint å bruke pipeleker i ringen, fordi det ødelegger for andres hunder. Det må da gå an å få til å stille hunden på en måte som ikke ødelegger for andre. På samme måte synes jeg det er ufint å unødvendig å bruke klikker, pipeleker etc utenfor lydighetsringen, hvert fall i de lavere klassene. Jeg vet flere dommere har kjefta på folk utenfor ringen som har brukt dette, og det synes jeg er helt på sin plass.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er man alene i ringen, ja. Er det andre der som kan bli forstyrret, nei. Altså, under kvalitetsbedømmingen så er det jo i utgangspunktet greit, siden de andre hundene da eventuelt står på vent. Men jeg synes det er både upraktisk og forstyrrende, både det å bruke sånt selv eller å måtte gå i ringen med andre som gjør det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, MaritaS said:

Det eksempelet til TS er bare dårlig gjort :/ Ødelegge for andre på den måten. Fysjom.

man kan jo håpe de gjør det fordi de ikke tenker seg om.  Men jeg er litt i tvil i enkelte tilfeller. 

 

Har forresten forstyrret annen hund i ringen selv ved to anledninger,, og det uten at det var meningen.  Det ene var min litt vel lekne juniorhund som nappet den som løp foran i halen for å få i gang noe bøll (uups), det andre var under oppstilling i finale der jeg holder godbit i hånda som min hund ser på, og man ser den andre hunden også ser på min hånd og slikker seg rundt munnen. Ups igjen. 

 

Endret av Meg
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Meg skrev:

man kan jo håpe de gjør det fordi de ikke tenker seg om.  Men jeg er litt i tvil i enkelte tilfeller. 

Hun må ha merket at de andre ble forstyrret, spesielt når de var tre stk i ringen, da var hun i midten, hun pep ballen for å få oppmerksomhet til sin, noe som gjorde at hunden foran så og si stoppet mens han snudde hodet mot ballen hennes, og det endte med at hun dyttet i bakparten til hunden foran for å få den til å løpe videre..  

Endret av Ozzy
Lenke til kommentar
Del på andre sider

To måter å takle dette på, den ene er selvsagt å forsøke å trene hunden til å ignorere det. Men den andre er enklere - utnytt deg av den andre handleren. Pipes det bak deg - la hunden din snu seg og stå og bli "dobbelthandlet" av den andre handleren. Sier dommer eller ringsekretær noe om at du skal snu den, så poengterer du (på en hyggelig måte!) at hunden din er såååå opptatt av pipingen bak seg..

Står noen foran deg og påkaller din hunds oppmerksomhet - javel, ennå enklere å få sin egen til å stå pent og stirre, ikke sant? Siden vi har stått bak collies i grupperinger en haug med ganger (og mopser i den andre gruppen jeg stiller i) så er det ikke få ganger jeg bare lar hunden min bli handlet av handleren foran, så mine tror fullt og fast at de skal få den godbiten som handleren foran kaster rundt seg... lol

Kaste godbiter på bakken og/eller piping når man løper rundt er det nok bare å forsøke å ignorere - lære hunden masse kontakt med deg og håpe på det beste. :-)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...