Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund i bil


Karina
 Share

Recommended Posts

Jeg vet at en ikke skal la hunden være i bilen alene nå i varmen, men har et spørsmål om dette likevel.

Er det ok å la hunden sitte i bilen mens en er på butikken om alle vinduer i bilen er åpne? Hunden er bundet så den kan uansett ikke hoppe ut!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer nok litt an på bil, solforhold og temperatur. Jeg gjør det hvis jeg bare skal raskt inn, men setter opp alle vinduer og eventuelt bakluka. Selv nå i varmen har det ikke vært noe spesielt varmt i bilen, hundene har ikke peset, og det har vært god luftgjennomstrømning. Hvis du feks kjøper noen sånne, så kan du feks parkere med fronten mot sola og legge den i frontruta. Jeg har noen slike i bilen, de er gull verdt! Skal invester i en silvershade, men foreløpig har disse holdt til mitt bruk.

Prøv å parker i skyggen, eventuelt legg på en slik beskytter og sørg for god luftgjennomstrømning, det er alfa og omega.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den var smart ja. Ja ville uansett parkere i skyggen.

Om jeg har med hunden på langtur alene, så blir det egentlig eneste alternativet om jeg må stoppe ettersom keg har hørt at det er ulovlig (og skummelt) å binde hunden utenfor butikk el.l.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig opp til forholdene og kan variere veldig. Men en snartur inn på butikken om det er godt med lufting og man står i skygge går bra. Evt så kan bilen stå å gå om man har air-condition. 

Jrg har sotede ruter bak og på siderutene til baksetet,  det tar vekk utrolig mye varme faktisk så lenge jeg står med bilens bakende mot solen. At solen ikke slipper inn å får steke på interiøret i bilen slik at det blir varmt utgjør utrolig mye. Så å kjøpe noe slikt som linket til over her kam hjelpe en del i nødsfall.  Evt en silvershade duk som dekker hele eller store deler av bilen. 

Bare husk at du ikke vet hva som skjer når du ikke er der, og i varmen kan ting utvikle seg raskt. Så skal man forlate hunden i bil i det hele tatt så bør man være veldig kjapp,  med mindre man står en plass hbor det garantert er skygge,  selv når solen flytter på seg osv. 

Får man satt bagasjerommet på gløtt så utgjør det mye for luftigheten inne i bilen også 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på kurs sist helg og det var opp mot 30 grader i skyggen. Hundene lå ganske mye i bilen den helga og på den tiden av dagen der det er varmest. Vi hadde da silvershade på bilen, luftekrok i bakluka og alle vinduene helt nede. I tillegg hadde vi en bordvifte som gikk i bagasjerommet (vi hadde tilgang til strøm). Jeg har også kjøpt burvifte som går på batteri som du kan sette på kjøleelement som vi kommer til å bruke når vi ikke har tilgang på strøm. Setter da vifta slik at den blåser i hele bagasjerommet og ikke rett på hundene. Bilen ble sjekket jevnlig og hundene hadde en fin temperatur.

Jeg tørr personlig ikke bruke kjølematte eller kjøledekken på hundene når de er i bilen, fordi de da ikke har mulighet til å komme seg vekk hvis det blir kaldt. Jeg har korthåra hunder, så da er jeg redd de kan bli for kalde. Det kan sikkert fungere til hunder som har mer pels. 

Hvis jeg må en kjapp tur innom butikken i vær som vi har nå, så setter jeg på silvershade, har krok i bagasjeluka og vinduene nede. Bildørene våre kan ikke åpnes fra utsiden, så jeg kan ha vinduene ganske langt nede uten at folk kan komme seg inn i bilen eller få opp dørene. 

Så lenge man tar nødvendige forholdsregler, så ser jeg ikke problemet med å la hundene være i bilen i varmt vær i kortere perioder. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Jeg vurderer hvert enkelt tilfelle/butikk. Har vinduene på gløtt, luftekrok, parkerer i skyggen, og evnt silvershade og burvifte. Det jeg er mest redd for er faktisk folk som ser hund i bil og tenker å redde hundene :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom jeg har hund i bil parkerer jeg i skygge/halvskygge og lar aircondition stå på. Blir ikke over 20 grader i bilen, og den bruker kun strøm når den er i ro. Forstår at alle ikke har denne muligheten (f eks bensinbiler), men jeg er av og til bekymra for folk som friker ut av prinsippet om hund i bil - uten å sjekke fakta / hundens tilstand først. Derfor har jeg lapp i frontruta som forklarer at det er 20+ i bilen, med mitt tlfnr :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kun med hund i bil om vi kan parkere slik at vi føler det er greit å gå fra vinduer og bakluke åpen. Dvs "nærbutikken" her. Der vet vi hvordan skyggeforholdene er og parakerer i skyggen med alt åpent. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, min grense er vel omtrent: "Ville jeg (eller et barn) vært komfortabel med å sitte der den tida jeg skal være borte?" Hvis svaret er nei, så lar jeg definitivt hunden være hjemme. 

“In terms of heat-rise over time, it makes very little difference whether a car’s windows are closed or partially open. In both cases, a car’s interior temperature can rise approximately 40 degrees within one hour, even when the exterior temperature is only 72°F.” 

“Never leave your pet in a parked car when the outside temperature is above 70 degrees. Not even with the windows partway down, not even in the shade, not even for a quick errand. Dogs and cats can’t sweat like humans, so they pant to lower their body temperature. If they’re inside a car, recycling very hot air, panting gives no relief, and heat stroke can happen quickly.”

70 fahrenheit tilsvarer omtrent 21 celcius. Med de temperaturene som er nå vil man allerede etter 10 minutter ha nådd over 40 grader i bilen

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
    • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...