Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundetiss i pels

Recommended Posts

Hei. Jeg har en Finsk lapphund hanne på 3 år som elsker å ligge ute i gården sin.

Når han først fikk hundegården skjønte han ikke helt hvor han skulle tisse hen, så hentet en stubbe som heller har blitt brukt til å stå på i stedet for å tisse på.

Problemet vi har i år som vi aldri har hatt før er at han har begynt å tisse på hundehusveggen, for å så legge seg inntil veggen for å sove. 

Dette resulterer jo selvfølgelig i en klissete og stinkende hund. 

Har prøvd å lage skygge til han på plattingen foran hundehuset ( som han pleier å ligge på ) men virker ikke som det er bra nok for han.

 

Han har også en busk som stikker inn i gården på baksiden av gården han av og til tisser på, men virker som om hundehuset er det beste å tisse på per dags dato

 

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å slippe å dusje en stinkende og seig hund hver dag :hmm:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Men greier han ikke å holde seg?  Hunder er jo helst renslige dyr som ikle vil gjøre fra seg der de oppholder seg.  Og holde seg kan de jo stort sett lenge.  De sover jo mye så det blir jo litt som med oss på natten.  Så om dere bare lufter han før han skal i gården så burde vell det kanskje fjerne problemet? Om det ikke har blitt en så inngrodd vane? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sett opp noe foran veggen? En busk eller noe som hindrer han fra å legge seg helt inntil?

Ellers kan dere jo prøve som Malamuten sier; luft han godt før han settes inn der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ville ha satt opp noe foran veggen sånn at han ikke ligger der. Jeg har selv hundegårdshunder, og de lukter ikke blomster, spesielt ikke hannhundene. De tisser opp etter hundehusene og elementene, og de ligger jo inntil hus og gårder innimellom. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Burde kanskje tatt en alvorprat med den ufyselige naboen det gjelder da?
  • Ved litt googling kan det jo se ut til at det er vel så mye tobeint trussel som firbeint...
   Teksten under er klippet herfra: http://www.villrein.no/knutsho-forskning/
   Det finnes en del lesestoff, bl.a. om forvaltning og jakt av disse reinene, men interessen min strekker seg ikke så langt at jeg setter meg ned for å lese gjennom alt.  OPPSUMMERING AV PROSJEKTET Flere av fokusområdene i Knutshø innehar svært viktige kvaliteter, ikke minst som knutepunkt for reinens trekk mellom viktige funksjonsområder. Omfattende vegnett genererer mye trafikk/ferdsel og forstyrrelser sentralt i reinens leveområde her. Vegtraseene er mye trafikkert i barmarksesongen og er påpekt som en barriere for reinens trekk/bevegelser. Foruten vegtrafikk i barmarksesongen er det også snøskutertrafikk langs vegtraseene i vintersesongen. Forstyrrelser og dermed sterkt redusert arealbruk er en av flere aktuelle hypoteser for å forklare en dokumentert og sterk nedadgående kalvetilvekst i Knutshø. Dokumentasjonen som er fremlagt i sluttrapporten viser at reinen i Knutshøområdet er sterkt presset av menneskelig aktivitet, og at forvaltningen bør fortsette å arbeide målrettet for å skaffe dokumentasjon på problematisk bruk og å gjennomføre tiltak for å bedre situasjonen.  
  • Møtte naboen som har en valp på 8 mnd i dag. For litt siden så fortalte jeg jo her inne om en hund i gata som prøvde å angripe min hund, og at jeg ble bitt i kneet når jeg prøvde å få henne bort. Naboen fortalte i dag at samme hund har prøvd å angripe deres valp 2 ganger! Og eier hadde bare ledd og gått. Hvilken tulling slipper bikkja si bort til andre når han/hun VET at hunden angriper!!? Og så bare le etterpå? Skulle det liksom være morsomt? Jeg kan ikke fatte å begripe det. 🤦🏼‍♀️
  • Kilder er fint. Uten å kommentere innhold, så er det jo ganske vanlig å henvise til hvor en henter tekst fra.
  • a og nu har vi altså fått ulv langt oppi Nordøsterdalen,der de nå er bare noen steinkast unna en av Nord-Europas genetisk mest unike villreinsdyrstamme(knutsø stammen) som lever oppå fjellområdene imellom savalen/Oppdal/Kvikne. Denne stammen har eksistert i flere tusen år,den er ikke stor i antall,men er en av de stammene som har de aller største individene i vill tilstand,,, om ulven kommer hit vil dette bety at den begynner å jakte på disse dyrene,med det resultat at det som forskerene sier i artikkelen her,at stammen på ett tidspunkt kollapser...vil mene denne villreinstammenen burde ha ett høyere vern og bevaringsbehov enn verdens mest tallrike og utbredte rovdyr,,,,videre så er det på oppdalsiden moskus,dette er veldig få dyr og den vil ikke tåle noen form for beskatning av ulver..
 • Nylig opprettede emner

×