Gå til innhold
Hundesonen.no

Bur på jobb?

Recommended Posts

Jeg skaffet meg min første valp nå i april, og vi storkoser oss enn så lenge! Har planlagt det slik at vi har god tid nå, og med unntak av noen eksamener i mai har vi brukt all vår tid sammen. I juni har jeg tatt helt fri fra jobb, men skal jobbe de siste ukene i juli, altså fra 19 juli og utover. Det som er saken er at når vi er kommet så langt så er Mattis blitt 4 mnd og er for liten til å være alene hjemme en hel dag. Jeg skal jobbe i studiebyen og har dermed ikke venner eller familie som har mulighet til å passe ham hele dagen hver gang jeg er på jobb, men sjefen har sagt at det er greit at han sitter på bakrommet hvis han sitter i bur. For øyeblikket har jeg et stort bur til ham som han får bruke som han vil og jeg spår at når vi er kommet til juli så vil buret fortsatt være så stort at han kan ligge flatt ut på siden, stå oppreist, flytte seg fra ene siden til andre, rett og slett ha greit med plass. Han tolerer greit å sitte i buret med lukket dør, men er veldig usikker på hvordan det kommer til å gå når han skal sitte i lengre perioder i buret med lukket dør når det ikke konstant er folk i rommet (det er snakk om bakrommet/lageret til en butikk). Jeg vil ha mulighet til å ta ham ut av buret flere ganger for dagen, men likevel. Hvordan burde jeg gå frem for å best mulig forberede ham på dette? Rett og slett, hvordan burde vi øve?

Endret av AuroraOgMattis

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må vell bare ha han en del i buret da, også når han er alene. Jeg ville tatt det etter tur for å koble bur og hvile samtidig som at buret kanskje blir så positivt som det kan være.  Om hunden alltid er sliten når den blit lagt inn så er det antagelig ikle så ille å være der heller 😊 ellers går det nok bra med ny plass så lenge hunden er trygg i buret og har vært litt alene😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Burde kanskje tatt en alvorprat med den ufyselige naboen det gjelder da?
  • Ved litt googling kan det jo se ut til at det er vel så mye tobeint trussel som firbeint...
   Teksten under er klippet herfra: http://www.villrein.no/knutsho-forskning/
   Det finnes en del lesestoff, bl.a. om forvaltning og jakt av disse reinene, men interessen min strekker seg ikke så langt at jeg setter meg ned for å lese gjennom alt.  OPPSUMMERING AV PROSJEKTET Flere av fokusområdene i Knutshø innehar svært viktige kvaliteter, ikke minst som knutepunkt for reinens trekk mellom viktige funksjonsområder. Omfattende vegnett genererer mye trafikk/ferdsel og forstyrrelser sentralt i reinens leveområde her. Vegtraseene er mye trafikkert i barmarksesongen og er påpekt som en barriere for reinens trekk/bevegelser. Foruten vegtrafikk i barmarksesongen er det også snøskutertrafikk langs vegtraseene i vintersesongen. Forstyrrelser og dermed sterkt redusert arealbruk er en av flere aktuelle hypoteser for å forklare en dokumentert og sterk nedadgående kalvetilvekst i Knutshø. Dokumentasjonen som er fremlagt i sluttrapporten viser at reinen i Knutshøområdet er sterkt presset av menneskelig aktivitet, og at forvaltningen bør fortsette å arbeide målrettet for å skaffe dokumentasjon på problematisk bruk og å gjennomføre tiltak for å bedre situasjonen.  
  • Møtte naboen som har en valp på 8 mnd i dag. For litt siden så fortalte jeg jo her inne om en hund i gata som prøvde å angripe min hund, og at jeg ble bitt i kneet når jeg prøvde å få henne bort. Naboen fortalte i dag at samme hund har prøvd å angripe deres valp 2 ganger! Og eier hadde bare ledd og gått. Hvilken tulling slipper bikkja si bort til andre når han/hun VET at hunden angriper!!? Og så bare le etterpå? Skulle det liksom være morsomt? Jeg kan ikke fatte å begripe det. 🤦🏼‍♀️
  • Kilder er fint. Uten å kommentere innhold, så er det jo ganske vanlig å henvise til hvor en henter tekst fra.
  • a og nu har vi altså fått ulv langt oppi Nordøsterdalen,der de nå er bare noen steinkast unna en av Nord-Europas genetisk mest unike villreinsdyrstamme(knutsø stammen) som lever oppå fjellområdene imellom savalen/Oppdal/Kvikne. Denne stammen har eksistert i flere tusen år,den er ikke stor i antall,men er en av de stammene som har de aller største individene i vill tilstand,,, om ulven kommer hit vil dette bety at den begynner å jakte på disse dyrene,med det resultat at det som forskerene sier i artikkelen her,at stammen på ett tidspunkt kollapser...vil mene denne villreinstammenen burde ha ett høyere vern og bevaringsbehov enn verdens mest tallrike og utbredte rovdyr,,,,videre så er det på oppdalsiden moskus,dette er veldig få dyr og den vil ikke tåle noen form for beskatning av ulver..
 • Nylig opprettede emner

×