Gå til innhold
Hundesonen.no

Selvstendig valp

Recommended Posts

Hei!

Vi har en valp på 10 uker som er så god som gull, men har bare et par spørsmål.

Leser overalt at valper følger etter eieren sin, og at de blir stresset hvis man gjemmer seg for de. Han vi har gjør litt begge deler, men han har en tendens til å ikke bry seg et snev om at vi ikke er der. Hvis vi gjemmer oss så lever han helt i sin egen verden, uten en eneste bekymring. Er dette uvanlig/dumt? Han følger etter oss når vi rusler litt rundt uten bånd, men så fort han ser noe som kan ligne på vann husker han ikke hvem vi er 🙄

Hvis han ikke ser oss når vi er inne begynner han å pipe, men ikke ute

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har også vært der, med en valp som ikke har lest "læreboka". I ettertid har jeg tenkt at jeg ville jobbet enda mer med motivasjon for at valpen skal holde seg i nærheten av meg. Ha langline på valpen så han ikke får belønnet seg selv med å finne på andre ting, og ha GOD belønning (det hunden foretrekker av lek eller mat) og belønn all frivillig kontakt når dere er ute og rusler. Om hunden ender med å dilte litt i hælene på dere en stund så gjør ikke det noe, det er bedre enn det motsatte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nje,  det er vell kanskje flertallet som bryr seg om at eier blir borte,  men det er ikke uvanlig heller.  Er hunden glad i mat eller lek så er det ikke så stor forskjell på en selvstendig valp kontra en som er mindre selvstendig.  Men dere må jobbe på en litt annen måte.  Legg heller litt jobb i å lære hunden en kommando som den har høy forventning til,  med lek eller mat. 😊 evt kombiner det med en langline så dere får stoppet valpen om den ser noe den bryr seg mer om enn lek/mat.

Er den vanskelig å belønne i tillegg så blir det litt mer tungvint med en sånn valp,  men da får man bruke langline så man har kontroll og hindre hunden i å få bestemme selv hva den vil gjøre og så kommer som regel resten med alder.  De fleste blir bedre på å høre etterhvert, så lenge de ikke får mulighet til å selvbelønne 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da skal jeg prøve meg på langline, men han er stort sett veldig lydig! Skal dra innom dyrebutikken i morgen for å finne en «valuta» som vi kan bruke til å begynne med. Det ordner seg sikkert, er en veldig flott valp! Liker ikke skryte, men den er allerede «renslig» 😁😁

Får bare jobbe mye fremover, så blir det nok en flott hund

 • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den siste valpen jeg hadde var utrolig selvstendig. Hun hadde jeg i langline til hun var 6 mnd. der vi kunne treffe folk, for hun tok avsted på tur som det mest normale i hele verden uten å ofre meg en tanke :P Måtte jobbe mye med å bygge verdi hos meg sånn at hun lærte seg at det lønnet seg å samarbeide med meg. I dag er hun 1,5 år og veldig fin å la løs. Hun har en god innkalling. Hun er dønn stabil og en trygg og fin hund i dag, om enn noe oppfinnsom enda. 

Så på med langline på valpen din og tren masse på kontakt og å belønne hos deg på tur. Begynn med innkallingstrening med en gang og ha med deg leke og gode godbiter til å belønne med, så ordner det seg :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Denne tråden var spennende! Hvilken slowcooker anbefales? Vi er en voksen og to barn til vanlig. 
  • YESSSSSS. Og slik burde det ikke være!  Mynter ikke til at noen her er late altså, nå snakker jeg om den generelle holdningen folk ofte har til katt: "Har ikke tid til bikkje, men katta slepper man jo bare ut døra så ordner den resten sjæl, så det er ikke noe stress"- type holdning. Ønsker også å påpeke at jeg har ikke noe hat mot hverken katter eller katteeiere som forsøker å gjøre sitt beste. Det er ikke derfra min frustrasjon rundt temaet har vokst fra.
  • Fine bilder og corgier er utrolig kule dyr  
  • Jeg betviler ikke at det finnes vettuge ‘kattefolk’ også, dessverre ser disse ut til å drukne i hylekoret av ‘Alt skal reddes! ‘ ( enten disse kattene behøver å ‘reddes’ eller ei..)  . Jeg hater ikke katter ( jeg har katt selv) men jeg har etterhvert fått et svært anstrengt forhold til hysteriske og mildt sagt gærne   ‘kattedamer’ og tildels ikke minst løsgående katter som pisser og skiter ned tomt og garasje og som kommer hit og sloss med egne katter, rett utenfor inngangsdøra.. Dessverre så er det ikke slik at det er bare ukastrerte katter som er problemet, jeg vet av en del av disse problemkattene og de er kastrerte.  Kattepiss stinker uansett og stort sett er det bare å kaste, hvis noe har blitt pisset på. Lukta er omtrent umulig å få helt vekk. Fremmede katter som driter i hagen, ( gjerne under veranda) er et problem, da hunder som kjent gjerne spiser katteavføring med påfølgende uheldige konsekvenser. Der mangler såvisst ikke på muligheter for å ‘gå på do’ her i området, skogen er rett bak husene.  Jeg tror ikke man får bukt med overproduksjonen av katter før man bruker noe sterkere lut, så og si. Dvs at ulike straffetiltak/avliving/ bøter innføres for hold av ukastrerte katter . Gi også saftige bøter til de som annonserer kattunger ( ikke rasekatter) i ulike fora, så vil nok muligens flere av ‘uhellene’ ikke skje.. Innfør båndtvang på katt, i hekke/ynglesesong for diverse arter. Slik det er nå er kattehold dyrehold for late eiere . Det er i realiteten bare å skaffe seg en katt eller flere og så slippe de ut, uten hensyn til hvilken skade disse påfører natur/naboer.  Katteeiere henviser til at det er da LOV å ha kattene frittgående året rundt, dyrplageri, katter SKAL og MÅ gå løse, året rundt og diverse annet,  og sist men ikke minst , toppen av frekkhet og mangel på vett og forstand; hvis noen klager over ødelagt eiendom..  Ansvaret for å hindre ødeleggelser blir overført til de som får sin eiendom ødelagt.. eierne fraskriver seg nemlig alt ansvar..  Jeg fatter virkelig ikke at disse selverklærte katteelskerne eller slavene som de ynder å kalle seg..ikke ser at det er ‘pelsklingene’ og ‘pelsbarna’ deres som til syvende og sist må betale prisen..  
  • Så artig, i tidligere sesonger?  
 • Nylig opprettede emner

×