Gå til innhold
Hundesonen.no

Selvstendig valp

Recommended Posts

Hei!

Vi har en valp på 10 uker som er så god som gull, men har bare et par spørsmål.

Leser overalt at valper følger etter eieren sin, og at de blir stresset hvis man gjemmer seg for de. Han vi har gjør litt begge deler, men han har en tendens til å ikke bry seg et snev om at vi ikke er der. Hvis vi gjemmer oss så lever han helt i sin egen verden, uten en eneste bekymring. Er dette uvanlig/dumt? Han følger etter oss når vi rusler litt rundt uten bånd, men så fort han ser noe som kan ligne på vann husker han ikke hvem vi er 🙄

Hvis han ikke ser oss når vi er inne begynner han å pipe, men ikke ute

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har også vært der, med en valp som ikke har lest "læreboka". I ettertid har jeg tenkt at jeg ville jobbet enda mer med motivasjon for at valpen skal holde seg i nærheten av meg. Ha langline på valpen så han ikke får belønnet seg selv med å finne på andre ting, og ha GOD belønning (det hunden foretrekker av lek eller mat) og belønn all frivillig kontakt når dere er ute og rusler. Om hunden ender med å dilte litt i hælene på dere en stund så gjør ikke det noe, det er bedre enn det motsatte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nje,  det er vell kanskje flertallet som bryr seg om at eier blir borte,  men det er ikke uvanlig heller.  Er hunden glad i mat eller lek så er det ikke så stor forskjell på en selvstendig valp kontra en som er mindre selvstendig.  Men dere må jobbe på en litt annen måte.  Legg heller litt jobb i å lære hunden en kommando som den har høy forventning til,  med lek eller mat. 😊 evt kombiner det med en langline så dere får stoppet valpen om den ser noe den bryr seg mer om enn lek/mat.

Er den vanskelig å belønne i tillegg så blir det litt mer tungvint med en sånn valp,  men da får man bruke langline så man har kontroll og hindre hunden i å få bestemme selv hva den vil gjøre og så kommer som regel resten med alder.  De fleste blir bedre på å høre etterhvert, så lenge de ikke får mulighet til å selvbelønne 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da skal jeg prøve meg på langline, men han er stort sett veldig lydig! Skal dra innom dyrebutikken i morgen for å finne en «valuta» som vi kan bruke til å begynne med. Det ordner seg sikkert, er en veldig flott valp! Liker ikke skryte, men den er allerede «renslig» 😁😁

Får bare jobbe mye fremover, så blir det nok en flott hund

 • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den siste valpen jeg hadde var utrolig selvstendig. Hun hadde jeg i langline til hun var 6 mnd. der vi kunne treffe folk, for hun tok avsted på tur som det mest normale i hele verden uten å ofre meg en tanke :P Måtte jobbe mye med å bygge verdi hos meg sånn at hun lærte seg at det lønnet seg å samarbeide med meg. I dag er hun 1,5 år og veldig fin å la løs. Hun har en god innkalling. Hun er dønn stabil og en trygg og fin hund i dag, om enn noe oppfinnsom enda. 

Så på med langline på valpen din og tren masse på kontakt og å belønne hos deg på tur. Begynn med innkallingstrening med en gang og ha med deg leke og gode godbiter til å belønne med, så ordner det seg :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg som var svak for Lunala fra bildene, også kom denne beskrivelsen - hun høres helt fantastisk ut 
  • Ja, sånn jeg har forstått det, er det en del som gjør det. Har sett flere som fôrer etter prey-modellen som tar bilde av maten hunden får hver dag, og da er det stort sett kjøttprodukter, litt grønnsaker og egg av og til. Jeg tenker det gir mening at hunder også trenger fiber, men generelt synes jeg det er vanskelig å finne gode, objektive kilder om hva hunden faktisk trenger. 
  • Pff, slike lovnader er fine å holde seg til, - helt til det blir salg. 

   Takk for tips! Den teknikken skal jeg prøve. Satser på at dagen i dag blir mer produktiv. Håper det går av seg selv når jeg bare kommer over sjokket av den nye hverdagen. De siste årene har jeg arbeidet i et yrke som ikke akkurat innebærer ro og stillesitting.  Fikk hjertet i halsen da jeg leste dette. Kjøpte ny bil for noen måneder siden og kjente på akkurat de samme følelsene. Håper bilen min holder for alltid for jeg har ikke nerver til flere bruktbilkjøp.

   Lykke til med bilkjøpet! Håper du blir like fornøyd med din som jeg enda er med min. Mange overdriver til de grader på Facebook, mitt inntrykk er at de fleste klagere bare gjør det for å få sympati, oppmerksomhet og som tidsfordriv.

   Jeg mener, de kunne jo utnytta situasjonen av å ha funnet likesinnede i kommentarfeltet og samarbeidet om å finne gode løsninger, men det er ikke like interessant som klaging og å fortelle/lese kjipe historier.
  • Ja, gjerne   Nå skal jeg snart dra avgårde til veterinær med Felix. Skal høre om han kan få prøve smertestillende ei stund for å se om det er smerter som gjør at han ikke vil bli med på tur så ofte lenger. Han virker også litt stiv i bevegelsene og det er vel ikke så uvanlig med litt vondter i alderen hans.  
  • Nå måtte jeg google litt! Fiber, ja. Det gir mening. Så egentlig kunne man kanskje fôret med litt kokte grønnsaker i tillegg til V&H (eller Provit, etc.) og fått omtrent samme resultat som en kombinasjon av tørrfôr og vom, for de hundene som blir forstoppet eller får diaré av en ren kjøttdiett?
 • Nylig opprettede emner

×