Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til bæresele til hund?

Recommended Posts

Eldstehunden har fått problemer med bakbena, og det varierer fra tur til tur hvor langt han vil/kan gå. Å bare gå turer i nærområdet er kjedelig for både han, meg og yngste hunden, så jeg kjøpte en K9 Sport Sack slik at han kunne få være med og likevel få pause når han trengte det. Problemet med den er at han blir stående på bakbena, og dermed ikke får den avlastningen jeg vil at han skal ha. I tillegg vil jeg gjerne ha han foran meg, slik at jeg har kontroll på hvor godt fast han sitter og han kan se fremover :) Han er rett under 40 cm fra manke til halerot, og veier 10,5 kg.

Er det noen som har tips til en bæresele? Av det jeg har klart å Google meg frem til, så er en fremoverbæresele til barn i tråd med hva jeg ser for meg, så om det er noen som har barn/kjenner til utvalget av bæreseler for barn som kan tipse meg om hva som kan (alternativ absolutt ikke kan) funke blir jeg veldig glad!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Yellow

Bæreseler som er designet for at hunden skal sitte rett opp og ned gir helt feil belastning for hunders ryggsøyle og burde absolutt ikke brukes. Viktig at man tenker over at man ikke skal belaste ryggsøylen når man løfter hunder også. Det finnes derimot mange ryggsekker beregnet for å bære hunder/valper, det har jeg selv planer om å kjøpe når jeg nå får valp. Selv kikket på denne f.eks, men finnes noen til å ha på fremsiden også evt (men for tyngre hund gir jo dette ikke spesielt heldig belastning for deg igjen). https://www.ilovedogs.no/products/trillebag-for-hund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips - den du lenker til er dessverre alt for liten for min hund.

Som forklart i startinnlegget, så hjelper ikke bæresekk tilpasset "stående" hund på akkurat denne problemstillingen, og han er for stor til å passe i en av de hvor hunden skal kunne ligge (som den du lenket til). Om han får feil belastning på ryggsøylen de pausene han vil få i en bæresele, så har det neppe noen reell innvirkning på helsa hans i forhold til de andre problemene (som er årsaken til at han trenger kortere/lengre pauser på tur), derimot tror jeg både livskvalitet og generell fysisk form vil økes ved at han kan være med samtidig som han ikke blir presset mer enn hva han klarer på akkurat den turen.  

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes heller ikke det høres helt bra ut for kroppen å henge eller stå i en unaturlig stilling, særlig ikke om han allerede har problemer med bakparten. Går du i terrenget blir det en del støt som forplanter seg i sekken/bæreselen. 

Selv brukte jeg en vanlig tursekk til min terrier med noenlunde samme problem som din. Til henne brukte jeg en 35 liters Bergans med to glidelåser som gikk langt ned på hver side slik at hun kunne ha hodet ute både sittende og liggende. Hun var en slank rase på godt under 10kg, til en norfolk trenger du en sekk med større grunnflate. De største tursekkene med noe lignende glidelås kan kanskje passe, men mulig vektfordelingen blir for skjev med all vekten i bunnen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar - han er for lang for Berganssekken min på 40 l (hopper ut), og i den blir han fortsatt stående (hvilket også er problemet med den sekken jeg lenket til som jeg alt har testet ut). Han er mye større enn rasestandarden, så passer ikke inn i noen av "liggesekkene" jeg har funnet, og det er derfor jeg ber om tips til en bæresele hvor han kan få avlastet bakbena når han trenger det. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Guest Yellow

Hvis hunden ikke passer inn i noen sekker (har vel sett sekker med enda større mål enn den jeg linket til), ville jeg sett på andre muligheter. Hva med at du heller bruker sykkel og bruker sykkelvogn til hunden (finnes rimelige for barn med mer enn nok plass til en hund av din str)? Eller hva med en vogn? Bæresele er som jeg og Tyttebæra har påpekt ingen god løsning...

Endret av Yellow

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke klart å finne "liggesekker" som er store nok til å passe han, så om du klarer å finne lenke til en eller flere for meg så ville det vært veldig hjelpsomt :)

Å trille sykkel eller vogn på hver tur når jeg har flere hunder funker dårlig, spesielt i skogen. En bæresele/sekk er ikke i veien for noen og er lett å ha med. At bæresele ikke er optimalt er et stadium vi dessverre er langt forbi med denne hunden, det er snakk om å sørge for best mulig livskvalitet så lenge det går, det er ikke feilbelastning som følge av å ha pauser i bæresele som vil kunne påvirke livslengden/helsetilstanden hans.  

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva om du prøver deg frem med et sjal?  Kanskje du får festet det på en grei måte som avlaster hunden godt? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sjal er fleksibelt og lett å ha med, uten at det går i veien for noe - godt tips :) Utstyr til småbarn er virkelig ikke mitt område, så første googlesøk har ikke gitt meg eksempler på bæring hvor barnet ikke henger tilsvarende som i en bæresele, men dette kan jeg i alle fall eksperimentere med hjemme med et laken eller noe før jeg shopper passende størrelse :) Om noen har tips til knyting/løsning som funker for både pelsklumpen og meg (mao ikke superavanser/teknisk) så blir jeg veldig glad for tips!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Vi har kost oss med den første uka med Cyan i hus. Vi hadde litt innkjøringsutfordringer helt i starten, men det løste seg innen et døgn. Nå fungerer alle veldig fint sammen   Hovedutfordringen var Blitz, pga. litt uheldig første møte, men det løste seg som sagt fort, og dagen etterpå var minsten akseptert Cyan har en kjempefin avknapp, og med litt tilrettelegging (les fjerne kjekke voksne hunder å terge), så legger hun seg ned og sover for egen maskin når hun er trøtt. Ute på tur er hun veldig lett å få kontakt med, selv om verden er utrolig spennende.  Vi har begynt med litt lett trening. Inne trener vi på kontakt, håndtarget og vi har begynt å legge på kommando på "sitt". Ute hilser vi på folk når de vil de, hvis ikke så trener vi passering på det vi måtte møte av folk og hunder for å forebygge brøleape-tendenser som ikke er så ukjent hos schäfer  Hun er har funnet stemmen sin, og i dag måtte hun boffe litt når sambo kom hjem etter å ha vært ute en stund. Bil i oppkjørselen og at noen gikk inn døra nede måtte vi si i fra om. Så da trente vi litt på det også slik at vi forhåpentligvis ikke får en bjeffekonsert uten like bare noen tar i døra  Vi prøver hvert fall, så får vi se hvordan det går . Hovedfokuset om dagen er å få gode rutiner på hverdagslydigheten i første omgang. Det er viktigere enn lydighetsøvelser, selv om det blir tid til litt av det også innimellom. I tillegg til sosialisering og miljøtrening. Fremmede hunder er litt skumle enda, men hun er en tøff frøken, så selv om det er litt ekkelt og hun trekker seg litt, så går hun på igjen for å undersøke likevel. Håper at med litt målrettet og gode møter så vil det komme seg Hun er veldig flink til å gå tilbake og undersøke om hun skvetter av noe! Noen halvdårlige mobilbilder: Vi har vært på schäferhundklubben og sett på ferdselsprøve Det var mye spennende å følge med på og kule mennesker å hilse på!
   Vi har truffet andre hunder! Prøver å få til noen møter hver dag med nye hunder.
   Vi har sjekka ut nabolaget:
   Vi har vært på besøk hos dyrlegen, bare for gøy
   Hos dyrlegen tok hun en dupp mens jeg og veterinæren tok en kopp kaffe sammen.
   Vi har debutert som butikktyv på dyrebutikken, og fikk beskjed av de ansatte om at vi bare måtte komme og stjele igjen snart
   Selvutnevnt kjøkkenassistent  
   Og ellers så foregår de fleste måltider i form av godbitsøk, både alene og sammen med resten av gjengen
  • Nå er ikke jeg så bevandret i utstillingsringen at det gjør noe, men den ene hunden min gikk fra Cert og BIR til blått bare noen måneder i mellom. To forskjellige dommere som hadde ulik oppfatning av hunden, men som gikk etter samme rasestandard. Sikker litt hvordan hun viste seg disse dagene også. Det er jo bare sånn det er. Ikke noe det er vits å klage på. 
  • Eriksen er en person som kjører et eget hevntokt i mot en klubb han har blitt korrigert av for å si det sånn ...  Men noen jegerhatere ønsker jo ukritisk å kjøpe hans versjon....  Uten å ville innse at en sak har minst 3 sider....Lavlands trening / prøver følger regelverket.  Men så klart en del prøver stadig å sette jegere i et dårlig lys til tross for at dette enda en gang er grundig gjennomgått av myndighetene...  Lykke til!
  • Utenfor Oslo, men Bærum hundesenter er kanskje et alternativ å sjekke ut. 
  • Det er ikke noe godt tegn, nei, synes du burde ha ringt veldig mye tidligere enn et døgn etter det har inntruffet, jeg da. Håper det ikke er noe alvorlig! 
 • Nylig opprettede emner

×