Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til bæresele til hund?

Recommended Posts

Eldstehunden har fått problemer med bakbena, og det varierer fra tur til tur hvor langt han vil/kan gå. Å bare gå turer i nærområdet er kjedelig for både han, meg og yngste hunden, så jeg kjøpte en K9 Sport Sack slik at han kunne få være med og likevel få pause når han trengte det. Problemet med den er at han blir stående på bakbena, og dermed ikke får den avlastningen jeg vil at han skal ha. I tillegg vil jeg gjerne ha han foran meg, slik at jeg har kontroll på hvor godt fast han sitter og han kan se fremover :) Han er rett under 40 cm fra manke til halerot, og veier 10,5 kg.

Er det noen som har tips til en bæresele? Av det jeg har klart å Google meg frem til, så er en fremoverbæresele til barn i tråd med hva jeg ser for meg, så om det er noen som har barn/kjenner til utvalget av bæreseler for barn som kan tipse meg om hva som kan (alternativ absolutt ikke kan) funke blir jeg veldig glad!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Yellow

Bæreseler som er designet for at hunden skal sitte rett opp og ned gir helt feil belastning for hunders ryggsøyle og burde absolutt ikke brukes. Viktig at man tenker over at man ikke skal belaste ryggsøylen når man løfter hunder også. Det finnes derimot mange ryggsekker beregnet for å bære hunder/valper, det har jeg selv planer om å kjøpe når jeg nå får valp. Selv kikket på denne f.eks, men finnes noen til å ha på fremsiden også evt (men for tyngre hund gir jo dette ikke spesielt heldig belastning for deg igjen). https://www.ilovedogs.no/products/trillebag-for-hund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips - den du lenker til er dessverre alt for liten for min hund.

Som forklart i startinnlegget, så hjelper ikke bæresekk tilpasset "stående" hund på akkurat denne problemstillingen, og han er for stor til å passe i en av de hvor hunden skal kunne ligge (som den du lenket til). Om han får feil belastning på ryggsøylen de pausene han vil få i en bæresele, så har det neppe noen reell innvirkning på helsa hans i forhold til de andre problemene (som er årsaken til at han trenger kortere/lengre pauser på tur), derimot tror jeg både livskvalitet og generell fysisk form vil økes ved at han kan være med samtidig som han ikke blir presset mer enn hva han klarer på akkurat den turen.  

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes heller ikke det høres helt bra ut for kroppen å henge eller stå i en unaturlig stilling, særlig ikke om han allerede har problemer med bakparten. Går du i terrenget blir det en del støt som forplanter seg i sekken/bæreselen. 

Selv brukte jeg en vanlig tursekk til min terrier med noenlunde samme problem som din. Til henne brukte jeg en 35 liters Bergans med to glidelåser som gikk langt ned på hver side slik at hun kunne ha hodet ute både sittende og liggende. Hun var en slank rase på godt under 10kg, til en norfolk trenger du en sekk med større grunnflate. De største tursekkene med noe lignende glidelås kan kanskje passe, men mulig vektfordelingen blir for skjev med all vekten i bunnen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar - han er for lang for Berganssekken min på 40 l (hopper ut), og i den blir han fortsatt stående (hvilket også er problemet med den sekken jeg lenket til som jeg alt har testet ut). Han er mye større enn rasestandarden, så passer ikke inn i noen av "liggesekkene" jeg har funnet, og det er derfor jeg ber om tips til en bæresele hvor han kan få avlastet bakbena når han trenger det. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Guest Yellow

Hvis hunden ikke passer inn i noen sekker (har vel sett sekker med enda større mål enn den jeg linket til), ville jeg sett på andre muligheter. Hva med at du heller bruker sykkel og bruker sykkelvogn til hunden (finnes rimelige for barn med mer enn nok plass til en hund av din str)? Eller hva med en vogn? Bæresele er som jeg og Tyttebæra har påpekt ingen god løsning...

Endret av Yellow

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke klart å finne "liggesekker" som er store nok til å passe han, så om du klarer å finne lenke til en eller flere for meg så ville det vært veldig hjelpsomt :)

Å trille sykkel eller vogn på hver tur når jeg har flere hunder funker dårlig, spesielt i skogen. En bæresele/sekk er ikke i veien for noen og er lett å ha med. At bæresele ikke er optimalt er et stadium vi dessverre er langt forbi med denne hunden, det er snakk om å sørge for best mulig livskvalitet så lenge det går, det er ikke feilbelastning som følge av å ha pauser i bæresele som vil kunne påvirke livslengden/helsetilstanden hans.  

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva om du prøver deg frem med et sjal?  Kanskje du får festet det på en grei måte som avlaster hunden godt? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sjal er fleksibelt og lett å ha med, uten at det går i veien for noe - godt tips :) Utstyr til småbarn er virkelig ikke mitt område, så første googlesøk har ikke gitt meg eksempler på bæring hvor barnet ikke henger tilsvarende som i en bæresele, men dette kan jeg i alle fall eksperimentere med hjemme med et laken eller noe før jeg shopper passende størrelse :) Om noen har tips til knyting/løsning som funker for både pelsklumpen og meg (mao ikke superavanser/teknisk) så blir jeg veldig glad for tips!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Da var plutselig 2. Løpetid her. Ganske hyppig at vår 10 måneder gamle valp har sin andre løpetid i løpet av sitt korte liv. Første gang var hun 6 måneder. Forrige gang så jeg tegnene veldig godt, denne gangen har vi ikke merket noe på henne før hun plutselig blødde! 
  • Specific dyrlegen vår også har.  Men da har jeg litt flere fremgangsmåter om det ikke løser seg. Tusen takk for svar. 😊
  • I var gjennom det samme for litt over 1 år siden. Hvilket for går hun på? Det finnes mange ulike allergifor, og det bør ikke være noe problem å bytte. Dyrlegen vi hadde utredning hos solgte feks bare specific, mens andre dyrleger selger feks hills z/d eller royal canin anallergenic eller hypoallergenic. Vi har prøvd alle😂 diverse omega 3 oljer hadde ingen effekt her, men renset parafin over maten gjorde susen. Hun var så hard i magen at hun hylte når hun bæsja. Det får du kjøpt på apoteket😊
  • Det å reise utenlands er egentlig helt likt, hvertfall for hunden   Eneste forskjellen er at man er nødt til å gå på rødt i tollen i Oslo og vise fram passet og chip sånn at de ser at det stemmer, men det går helt fint så lenge man har kontroll på at vaksiner og ormekur er i orden! Hvertfall med norsk hund har jeg aldri opplevd noe som helst av problemer, de er alltid hyggelige og det går kjapt. Opplever at de synes det er veldig trivelig at det kommer folk som har kontroll på det som skal sjekkes, det gjør jo deres jobb mye hyggeligere også når det ikke er noe som helst å klage på mtp hunden  Har derimot sett et par tilfeller med folk som ikke har visst om diverse regler ang. import av hund, både gatehunder og valper som blir sendt til Norge alene eller som skal til ny eier på flyplassen i Oslo og da blir det straks litt verre. Så lenge man har sjekket opp reglene på forhånd og har kontroll på de så er det helt problemfritt og bare hyggelig å ha med hunden til/fra utlandet  Spesielt når hunden originalt kommer fra Norge er det null problem, tenker da mtp at det har vært en del regelendringer nå i det siste når det kommer til innføring av utenlandske hunder.  Egentlig er det veldig greit med en pause i Oslo ja, eneste er jo at det blir så dyyyyrt og det er litt teit å måtte hente ut alt av bagasje osv for så å skulle sjekke det inn igjen. Det blir gjerne litt stress dersom noe er forsinket osv, så der skulle jeg gjerne ha kunnet hente ut bare hunden og latt resten være. Men nå kommer jeg nok til å vurdere SAS litt mer framover, hvertfall hvis jeg ender opp med en hund til, og da får man bestille gjennomgående men med mulighet til å hente ut hunden i mellomlandingen mener jeg å ha hørt   En eventuell hund nr2 ville forhåpentligvis uansett vært liten nok til å fly i kabinen, noe som ikke er et alternativ med Norwegian når man flyr i utlandet, så da blir det ikke såå mye ekstra styr likevel.
 • Nylig opprettede emner

×