Gå til innhold
Hundesonen.no

Papillon


Guest Kreativtbrukernavn
 Share

Recommended Posts

Guest Kreativtbrukernavn

Hei :)

Er det noen som vil dele sine erfaringer og kunnskaper om Papillon? Og jeg vil gjerne ha tips om oppdrettere som har fokus på god helse og mentalitet. Jeg mener at god helse også er at hunden har normale luftveier (ikke luftrørskollaps og trange nesebor osv), sterke og friske tenner i en munn med normal plass til tennene, ingen allergier, øyne som har liten sjanse for å poppe ut, osv. Nå høres det kanskje ut som jeg beskriver en Mops eller en annen stakkar med flatt ansikt, men jeg har i det siste fått vite at Papillon også kan ha slike problemer (og at ikke alle oppdrettere/eiere synes det er et problem, og/eller ikke er ærlige). Og så lurer jeg på hvorfor det ikke er vanlig å ta røntgen av hoftene og albuene til Papillon? Og mentaltester? Jeg vil ha en stor Papillon, helst 4 kg eller større.

De Papillon jeg har møtt er vennlige og sosiale med både hunder, andre dyr og folk, de er miljøsterke og har ingen lydredsler, takler bra å være alene hjemme, kosete, bjeffer lite, holder seg i nærheten når de er uten bånd, er førerorienterte, og noen av dem er arbeidsjern og lette å belønne med godbit, lek og kos. Jeg synes de er fantastiske hunder. Men jeg har ikke møtt så mange, så jeg vil gjerne få vite mer av flere. :)

- Hvordan er det med samkjønnsaggresjon og ressursforsvar hos rasen?

- Har de fleste tispene lette fødsler, eller er det ikke uvanlig med keisersnitt? Jeg har ingen planer om å bli oppdretter. Jeg er bare nysgjerrig.

- Er det stor forskjell på tispe og hann i atferd?

- Er det mest vanlig at Papillon er husrene, eller det motsatte, mon tro? Og kan man sove en hel natt, cirka 7-8 timer, eller må en Papillon oftere på "do" fordi den er liten? Jeg leste om noen som hadde lært sin Papillon tispe å bruke deres do slik at hun slapp å holde seg når hun var alene hjemme. Det synes jeg var smart. :)

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 12.5.2018 at 12:14 PM, Kreativtbrukernavn said:

Er det noen som vil dele sine erfaringer og kunnskaper om Papillon? Og jeg vil gjerne ha tips om oppdrettere som har fokus på god helse og mentalitet.  Og så lurer jeg på hvorfor det ikke er vanlig å ta røntgen av hoftene og albuene til Papillon? Og mentaltester? Jeg vil ha en stor Papillon, helst 4 kg eller større.

- Hvordan er det med samkjønnsaggresjon og ressursforsvar hos rasen?

- Har de fleste tispene lette fødsler, eller er det ikke uvanlig med keisersnitt? Jeg har ingen planer om å bli oppdretter. Jeg er bare nysgjerrig.

- Er det stor forskjell på tispe og hann i atferd?

- Er det mest vanlig at Papillon er husrene, eller det motsatte, mon tro? Og kan man sove en hel natt, cirka 7-8 timer, eller må en Papillon oftere på "do" fordi den er liten? Jeg leste om noen som hadde lært sin Papillon tispe å bruke deres do slik at hun slapp å holde seg når hun var alene hjemme. Det synes jeg var smart. :)

Jeg har en papillon på straks 13 år! Jeg er dessverre ikke aktiv i miljøet lenger, så jeg har ingen oppdrettere å anbefale. Jeg tror ikke det røntges fordi de er småhunder, som med mange andre småraser. Hvorfor de ellers ikke gjør det, det vet jeg ikke. Mulig det ikke noe spesielt stort problem med HD eller AD? Det vet man kanskje ikke siden de ikke blir røntget. MH er et vektøy som stort sett brukes på brukshunder, så jeg antar det er derfor papillon heller ikke MH testes noe særlig. Denne kennelen her har MH testet et par av sine hunder: http://www.whispering-valley.com/ . 

Jeg har ikke opplevd noe særlig samkjønnsaggresjon på rasen, så jeg anser ikke dette som noe problem rasen har. Det er nok noe ressursforsvar. Min er villig til å dele leker, men passer på maten sin. Ikke på en ufin måte, men hun gir rett og slett greit beskjed om at dette er min mat, den får ikke du, til andre hunder altså. Jeg har aldri hørt at det er vanlig med keisersnitt på rasen. Tisper og hannhunder skal visstnok være ganske lik hos papillon på alle måter. Jeg har aldri eid en hannhund selv, men jeg antar de er som andre hannhunder, mer eller mindre. Jeg tror de fleste papilloner er ganske husreine om man har trent på det. Min brukte lang tid på å bli husrein og kunne enda finne på å bæsje inne rundt 9 måneders alderen. Som voksen bæsjer hun ikke inne med mindre hun er dårlig i magen. Hun har tisset inne noen ganger nå i sine eldre dager, men det skyldes nok bare alder. Min sover hele natten uten problemer, hun må ikke på do. I helgene kan jeg fint sove 8 timer, gå inn i stuen og sette meg i sofaen i noen timer til, uten at hun maser om at hun må ut. 

Papilloner er smarte, lekne og aktive små hunder. De liker å være med på alt og kan læres mye :D Min har startet lydighet og har opprykk til klasse 2. Hun har opprykk til klasse 2 i hopp agility (pensjonert nå pga alder og ryggskade) og har opprykk til klasse 3 i rallylydighet. Vi har gått sporkurs sammen, selv om det ikke falt helt i smak hos hunden, så kan de hvis de vil. Min har vært uheldig og fått en del sykdommer og skader som ikke skyldes avl, men har ellers aldri vært syk. Min papillon veier 4,8 kg, så hun regnes som en stor papillon. Hun kommer fra Dobs kennel. Jeg tror ikke de driver oppdrett lenger, men det er mulig å se etter linjer av disse. Jeg vet det veldig "mote" å avle papillon små for noen år siden, da begynte selv min oppdretter å avle de mindre. Så hvor mange "store" papilloner det er igjen der ute er jeg usikker på.  

16395950976_3f62ba3a32_z.jpg

Bare spør hvis det er noe mer du lurer på som jeg kanskje kan svare på :)

Endret av MegaMarie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Guest Kreativtbrukernavn

@MegaMarie  Tusen takk for svar, og fint bilde av nydelige Blondie ?  Beklager sen respons.

Jeg tok kontakt med valpeformidler for noen år siden, men fikk ikke svar. Jeg sendte e-post til valpeformidler denne uken, og venter på svar. Hun vet nok mye om Papillon sin helse osv. Får bare håpe at hun ikke er én av dem som f.eks bagatelliserer luftrørskollaps.

Kanskje jeg tar kontakt med valpeformidleren i Sverige også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...