Gå til innhold
Hundesonen.no

Rottweiler endrer atferd på tur

Recommended Posts

Hei. Jeg har en rottweiler hann på 2,5år som plutselig har begynt å endre atferd. Spesielt når vi skal ut på tur

det begynt først med at han begynte å knurre på kompisen min som jeg bor med hvis han klappet han. Men det har roet seg en god del. Nå har det gått over til atferd endring ute på tur. Han kan hoppe og knurre mot biler som kjører forbi, og nå de siste dagen har han begynt å gjøre det samme på enkelte mennesker vi møter. Spesielt hvis det er folk som jogger eller div. Når vi var ute på tur i stad så møtte vi en gammel mann og ei lita jenta, så helt plutselig hoppet han og knurret mot den lille jenta.. 

han får nok mosjon og turer i løpet av dagen så trur ikke det er derfor han har blitt sånn. håpet av noen av dere har noen forslag på hva årsaken kan være eller tips til hva jeg kan gjøre for å endre dette. For når vi er inne er han verdens herligste hund og jeg har ikke lyst til å måtte omplassere han eller lignende pga dette.

kan kastrering kanskje være en mulighet eller kan det hende han er syk?

enste som har endret seg før adferds endringene er at jeg har fått meg kjæreste og vi har flyttet. Men han viser ingen tegn til aggresjon for kjæresten min.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ihvertfall mye som bør vurderes før kastrering skulle være et alternativ!

Er det noen grunn til at flytting skulle påvirke adferden, og kan det knyttes til det tidsmessig? Får hunden mindre oppmerksomhet nå som du har fått deg kjæreste?

Få hunden grundig sjekket hos veterinær for potensielle smerter og sykdommer.

Hvor mye tur og aktivisering får hunden? Selv om du mener han får nok så kan behovet endre seg i løpet av hundens liv. Du har også en rase som er ment som en arbeidshund og bør ha mental aktivisering, ikke bare tur og mosjon. Hvis han ikke får dette nå så ville jeg prøvd å jobbe litt med søk og lydighetstrening, triks osv. for å få hunden til å bruke hodet litt.

Om hunden er frisk og fin, får nok mental og fysisk aktivisering og ikke har noen grunn til å ha blitt påvirket av leveendringer så ville jeg fått en adferdsekspert til å komme hjem til dere og ta en titt på oppførselen og vurdere hva som kan ligge bak, og hjelpe deg med hvordan du bør jobbe med det. NAS (Norsk adferdsgruppe for selskapsdyr) er et godt utgangspunkt for å finne noen, om du er på østlandet kan jeg anbefale Kjersti på DogAkademy, Nina på Hund i Fokus eller Lisa hos Canis Follo.

  • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er han jo inne i en alder som ofte er veldig "festlig" for hannhunder så jeg ville holdt en knapp på at det kan være relatert til det.  Har du noen formening om hva som ligger bak adferden? (jakt,  aggresjon,  usikkerhet,  lek/iver etc?) er hunden mentaltestet slik at du har en formening om hbordan den er skrudd sammen mentalt ifht mot,  dominans,  lek,  jakt osv? 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×