Gå til innhold
Hundesonen.no

Rottweiler endrer atferd på tur

Recommended Posts

Hei. Jeg har en rottweiler hann på 2,5år som plutselig har begynt å endre atferd. Spesielt når vi skal ut på tur

det begynt først med at han begynte å knurre på kompisen min som jeg bor med hvis han klappet han. Men det har roet seg en god del. Nå har det gått over til atferd endring ute på tur. Han kan hoppe og knurre mot biler som kjører forbi, og nå de siste dagen har han begynt å gjøre det samme på enkelte mennesker vi møter. Spesielt hvis det er folk som jogger eller div. Når vi var ute på tur i stad så møtte vi en gammel mann og ei lita jenta, så helt plutselig hoppet han og knurret mot den lille jenta.. 

han får nok mosjon og turer i løpet av dagen så trur ikke det er derfor han har blitt sånn. håpet av noen av dere har noen forslag på hva årsaken kan være eller tips til hva jeg kan gjøre for å endre dette. For når vi er inne er han verdens herligste hund og jeg har ikke lyst til å måtte omplassere han eller lignende pga dette.

kan kastrering kanskje være en mulighet eller kan det hende han er syk?

enste som har endret seg før adferds endringene er at jeg har fått meg kjæreste og vi har flyttet. Men han viser ingen tegn til aggresjon for kjæresten min.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ihvertfall mye som bør vurderes før kastrering skulle være et alternativ!

Er det noen grunn til at flytting skulle påvirke adferden, og kan det knyttes til det tidsmessig? Får hunden mindre oppmerksomhet nå som du har fått deg kjæreste?

Få hunden grundig sjekket hos veterinær for potensielle smerter og sykdommer.

Hvor mye tur og aktivisering får hunden? Selv om du mener han får nok så kan behovet endre seg i løpet av hundens liv. Du har også en rase som er ment som en arbeidshund og bør ha mental aktivisering, ikke bare tur og mosjon. Hvis han ikke får dette nå så ville jeg prøvd å jobbe litt med søk og lydighetstrening, triks osv. for å få hunden til å bruke hodet litt.

Om hunden er frisk og fin, får nok mental og fysisk aktivisering og ikke har noen grunn til å ha blitt påvirket av leveendringer så ville jeg fått en adferdsekspert til å komme hjem til dere og ta en titt på oppførselen og vurdere hva som kan ligge bak, og hjelpe deg med hvordan du bør jobbe med det. NAS (Norsk adferdsgruppe for selskapsdyr) er et godt utgangspunkt for å finne noen, om du er på østlandet kan jeg anbefale Kjersti på DogAkademy, Nina på Hund i Fokus eller Lisa hos Canis Follo.

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er han jo inne i en alder som ofte er veldig "festlig" for hannhunder så jeg ville holdt en knapp på at det kan være relatert til det.  Har du noen formening om hva som ligger bak adferden? (jakt,  aggresjon,  usikkerhet,  lek/iver etc?) er hunden mentaltestet slik at du har en formening om hbordan den er skrudd sammen mentalt ifht mot,  dominans,  lek,  jakt osv? 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Denne tråden var spennende! Hvilken slowcooker anbefales? Vi er en voksen og to barn til vanlig. 
  • YESSSSSS. Og slik burde det ikke være!  Mynter ikke til at noen her er late altså, nå snakker jeg om den generelle holdningen folk ofte har til katt: "Har ikke tid til bikkje, men katta slepper man jo bare ut døra så ordner den resten sjæl, så det er ikke noe stress"- type holdning. Ønsker også å påpeke at jeg har ikke noe hat mot hverken katter eller katteeiere som forsøker å gjøre sitt beste. Det er ikke derfra min frustrasjon rundt temaet har vokst fra.
  • Fine bilder og corgier er utrolig kule dyr  
  • Jeg betviler ikke at det finnes vettuge ‘kattefolk’ også, dessverre ser disse ut til å drukne i hylekoret av ‘Alt skal reddes! ‘ ( enten disse kattene behøver å ‘reddes’ eller ei..)  . Jeg hater ikke katter ( jeg har katt selv) men jeg har etterhvert fått et svært anstrengt forhold til hysteriske og mildt sagt gærne   ‘kattedamer’ og tildels ikke minst løsgående katter som pisser og skiter ned tomt og garasje og som kommer hit og sloss med egne katter, rett utenfor inngangsdøra.. Dessverre så er det ikke slik at det er bare ukastrerte katter som er problemet, jeg vet av en del av disse problemkattene og de er kastrerte.  Kattepiss stinker uansett og stort sett er det bare å kaste, hvis noe har blitt pisset på. Lukta er omtrent umulig å få helt vekk. Fremmede katter som driter i hagen, ( gjerne under veranda) er et problem, da hunder som kjent gjerne spiser katteavføring med påfølgende uheldige konsekvenser. Der mangler såvisst ikke på muligheter for å ‘gå på do’ her i området, skogen er rett bak husene.  Jeg tror ikke man får bukt med overproduksjonen av katter før man bruker noe sterkere lut, så og si. Dvs at ulike straffetiltak/avliving/ bøter innføres for hold av ukastrerte katter . Gi også saftige bøter til de som annonserer kattunger ( ikke rasekatter) i ulike fora, så vil nok muligens flere av ‘uhellene’ ikke skje.. Innfør båndtvang på katt, i hekke/ynglesesong for diverse arter. Slik det er nå er kattehold dyrehold for late eiere . Det er i realiteten bare å skaffe seg en katt eller flere og så slippe de ut, uten hensyn til hvilken skade disse påfører natur/naboer.  Katteeiere henviser til at det er da LOV å ha kattene frittgående året rundt, dyrplageri, katter SKAL og MÅ gå løse, året rundt og diverse annet,  og sist men ikke minst , toppen av frekkhet og mangel på vett og forstand; hvis noen klager over ødelagt eiendom..  Ansvaret for å hindre ødeleggelser blir overført til de som får sin eiendom ødelagt.. eierne fraskriver seg nemlig alt ansvar..  Jeg fatter virkelig ikke at disse selverklærte katteelskerne eller slavene som de ynder å kalle seg..ikke ser at det er ‘pelsklingene’ og ‘pelsbarna’ deres som til syvende og sist må betale prisen..  
  • Så artig, i tidligere sesonger?  
 • Nylig opprettede emner

×