Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen som vet.

Recommended Posts

Har kommet over en rase som er jo bare helt nydelig og virker veldig interresann. Er det noen som har noe kjennskap til Native American dog?  Finnes de i Norge?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
15 timer siden, beri77 skrev:

Har kommet over en rase som er jo bare helt nydelig og virker veldig interresann. Er det noen som har noe kjennskap til Native American dog?  Finnes de i Norge?

Jeg vet ikke om de finnes i Norge, tviler dog. Skal man stole på det som står på bl.a denne siden ;https://www.petwave.com/Dogs/Breeds/NAID/Personality.aspx så er det langt fra enkle hunder. Seperasjonsangst er utbredt bl.a og de krever endel fysisk og mental trening.

De ligner da svært på allerede eksisterende polarhunder /mixer her til lands, så hvor ligger begeistringen for 'rasen'? 

Ifølge en annen side er det som tenkelig var, ikke noe opprinnelig  ved denne 'rasen'. 'Rasen' har gjenoppstått ved å krysse ulike eksisterende raser, heriblandt polarhunder. Som jo også utseendet sladrer om. Hvilket får meg til å tenke på et mer fancy ( og ikke minst mer salgbart) navn for alaska husky..

Endret av QUEST
 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

det ser jo ut som en blanding mellom polarhund og noe annet. Får inntrykk av schæfer eller tervuren, ikke polarhund (utenom tegningene). Det ser i hvertfall ikke ut som en typisk "urhund". 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Hei. Er ny her på forumet. Og håpet å finne ut om noen veit om det finnes Naid ( Native american indian dog ) her i norge. Eller om noen veit om det finnes oppdrett/kennel på denne rasen i norden. Meiner å huske at eg fant ut at det var to hunder i norge men finner ikkje det igjen. Beklager om eg innvaderte tråden din. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Haha. De starter med å beskrive at det er den eldste hundetypen som ble holdt i Nord-Amerika, og så... "... crossed those dogs with the Siberian Husky, Alaskan Malamute, Chinook and German Shepherd in an attempt to “re-create” rather than preserve the original pedigree of the type of native dogs ".

Jeg ville nok heller gått for enten malamute ELLER schæfer, om jeg skulle hatt noe ala en slik hund.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Haha? Hva som er så morsomt med det Simira?

Eg spurte om noen viste om en oppdretter på denne hunden? I norge, sverige, danmark osv. Ikkje om hva du ville valgt. Har lest mye om desse hundene. Den orginale native american indian dog er blitt utryddet. Og nå har dei gjort så godt dei kan å gjenskape denne hunden. Om eg skriver grunnen til at eg ønsker denne så skaper eg nok ett heilt ny diskusjon her på forumet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det som er litt morsomt er at de først beskriver rasen som at den har eldgammel opprinnelse, , og så skriver at den er gjenskapt av en bestemt blanding. Jeg tviler på at de opprinnelige hundene hadde opphav i malamute, schæfer, husky og chinook. Det kunne selvfølgelig være interessant å studere den opprinnelige rasen nøyere og se hvordan de har gått ut fra egenskaper og opprinnelse når de har avlet fram kopien, eller om de har har gått ut fra utseende.

Jeg har ikke hørt om noen oppdrettere i Norden, uten at jeg har prøvd å finne heller. Men når du stiller spørsmål om en ukjent "rase" må du nok regne med å få både flere spørsmål og meninger på kjøpet. ;)

 

Endret av simira
 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 1/9/2019 at 2:58 PM, simira skrev:

Jeg ville nok heller gått for enten malamute ELLER schæfer, om jeg skulle hatt noe ala en slik hund.

Jeg mistenker at hverken schæfer eller malamute er det folk er ute etter når de interesserer seg for disse hundene, det er nok heller denne detaljen:  «They do have a wolf-like appearance» som er viktig🙄

Nok av eksempler her:  https://www.ccf-northaid.com/northaid-eu?fbclid=IwAR333URdQolZNVOqZRQJNeFjB-vUngrtJlkmr5kbCYWjmCn6ZFMGg5SV3A0 

Ikke rart endel mistenker at det finnes ulveblod i denne «rasen».

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Det lærer henne ikke uvaner. Jeg har gjort det med alle mine valper, men jeg gjør det ikke når de er voksne. Det å finne på ramp, bite og styre på er valpegreier, og det går over. Så det handler igrunnen mest om å kjøpe seg litt fred og ro når man trenger det mens valpe-og unghundstyret står på. Fordelen med å gi noe godt å spise på når du setter den fra deg i grind eller bur er for å unngå at det blir konsert og stress der, før hunden er vant med å være der. På den måten gjør du plassen til en positiv plass, heller enn en "straff" og isolasjon. 
  • Jeg skal ikke si det som fakta, men logisk tenkning sier meg at BoT ikke vil være spesielt effektivt på hunder med god isolerende pels. Nettopp fordi pelsen isolerer og da vil det jo ikke virke rett og slett. Det skal jo stråle varme tilbake for å trigge blodsirkulasjon osv, men om pelsen blokkerer varme både ut og inn så er det liksom ikke så mye effekt der. 

   Og for varme kan du vell like gjerne bruke noe annet. BoT dekkenene er ikke så veldig varme og gode sånn sett, synes ikke jeg iallefall, så nå jeg virkelig trenger dekken i bil så velger jeg noe annet.
  • Beklager at jeg ler litt, haha, men sånn skal det ikke være nei. Men hvor mye galt gjør den om dere går en skikkelig god luftetur og deretter bare ignorer den litt? Ikke alle som stenger av selv altså, men de fleste gjør jo det etter en god utblåsning, kanskje med en liten pirajastund først. Viss ikke så er det bare å bruke stengsler eller bånd eller noe til å begrense den litt så vil den overgi seg å stenge av etter en liten stund   En sliten valp er som regel en god del enklere valp enn en som har masse energi, men det betyr ikke at dere ikke kan forvente at valpen ikke legger seg ned å slapper av litt innimellom selv om dere ikke nettopp har vært på langtur liksom, selv om dere har hatt en rolig dag skal de jo (og trenger å) stenge av innimellom. Vis den hva dere vil, eller bruk litt hjelpemidler når dere ikke kan. Så lenge valpen ikke bor konstant i buret/grinda og får sosial omgang samt nok tur og lek posjonert ut ila dagen så er det helt innafor å bruke grinda når dere føler behov for det  

   Edit: Mulig dere kan ha litt nytte av å skille på ute og inne hva gjelder aktivitet og lek, iallefall den typen aktivitet og lek dere engasjerer dere i. Valpen skal jo ikke ligge pal hele tiden inne, det er nok for mye å forvente, men det hjelper nok å ikke lage forventninger til at det skjer aktivitet inne, fra dere(om dere har gjort sånt). I tillegg kan man jo se på om dere gir valpen nok fred eller er dere å snakker med den, klapper på den, leker litt, gir den ting, osv osv ofte? La den få mulighet til å finne ro også. Og tenk litt på hvordan dere snakker, er det mye glad stemme/babystemme så trigger gjerne det valpen, mens ro smitter over tilsvarende.  Løper den mye etter barna om de farer i mellom så prøv å begrens det litt, la den heller venne seg til at de løper i mellom uten at han trenger å følge etter dem osv    
  • Jeg ville valgt å venne henne til å bli sperret inne i en grind først som sist og brukt det når du skal være sammen med barnet og ikke kan ha fokus på valpen. Grind er fortsatt flittig brukt her i huset periodevis på en på 9 mnd. 
   Både til ro og til å holde han unna når jeg ikke gidder å passe på alt av leker som ligger rundt eller at jeg har lyst å være sammen med datteren min uten å måtte følge med på han og hva han kunne finne på å makulere. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort eller hvordan relasjonen til hunden min hadde vært om jeg ikke hadde hatt grinder. Jeg bestemmer når vi skal slappe av, og hans initiativ øker ofte i takt med overtrøtthet og uro. Han får nok stimuli, og er veldig lite hjemme alene, så jeg vet at han trenger og kan hvile når jeg bestemmer det, det er bare ikke alltid han vil. 

    
  • Tusen takk for svar - endelig begynner jeg å skjønne hva denne rotreningen handler om (joda - har lest ørten bøker om hundehold, men når valpen plutselig er der, er det som hørtes så enkelt ut i bøkene  ikke fullt så enkel å iverksette 🙄) Sånn det er nå sliter vi oss helt ut, har knapt vekslet en sammenhengende setning med ungene de siste par ukene fordi hunden tar absolutt alt fokus, absolutt hele tiden (ja, vi sliter med å finne den av-knappen!)
 • Nylig opprettede emner

×