Gå til innhold
Hundesonen.no
Guest Yellow

Størrelse som valp vs som voksen, erfaringer

Recommended Posts

Guest Yellow

Lurer på erfaringene deres rundt det med at størrelse på valpen stemte overens med hvilken størrelse hunden fikk som ferdig utvokst, eller om det ikke gjorde det i det hele tatt? 

Er det sannsynlig at den minste valpen i kullet ved 8 uker like gjerne kan ende opp med å bli den største av de?

Endret av Yellow

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min var en veldig liten valp, mye mindre enn kullsøsken, og hun er fortsatt den minste cavalieren jeg har sett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min erfaring som oppdretter er at den minste valpen like gjerne kan bli den største som voksen. Det jeg ofte synes stemmer bedre på hvem som blir minst er lengden på mellomhånden og størrelsen på kulen på vristen. Lang mellomhånd og stor vrist blir ofte valper som får lange ben. Men noen ganger blir den minste valpen minst og den største størst, så her er det dessverre ingen fasit

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror det er litt individuelt, men min var en av de to største tispene i kullet og hun er som voksen fortsatt stor.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min erfaring er som XO sin. Hvem som blir størst og minst er umulig å forutsi. Men generelt har mine største valper ved 7-8 uker blitt større hunder enn de som var minst da hvis jeg ser på hele kullet under ett. 

Altså et kull med gjennomsnittlig store valper, blir relativt store voksne og omvendt. 

Men grunnlaget er noe tynt. 9 kull 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Min var den største i kullet ved 8 uker, og er definitivt den minste nå. Tror faktisk ikke hun er innenfor rasestandaren engang.. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Virker helt vilkårlig på det jeg har sett. Ene hunden i kullet til min skulle bli agilityhund, hun fikk den minste. Han ble den største. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De jeg har hatt som har vært store/størst i kullet som små, har også vært det som voksne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Keo var størst i valpekassa, han er desidert størst nå som voksen.

Mine valper er nå 8mnd, så ikke fullvoksen. Men den største er fortsatt størst og den minste er minst.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

en av de tyngste, og definitivt den mest kraftige valpen i kullet vi hadde, er den minste og mest spinkle nå. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Denne tråden var spennende! Hvilken slowcooker anbefales? Vi er en voksen og to barn til vanlig. 
  • YESSSSSS. Og slik burde det ikke være!  Mynter ikke til at noen her er late altså, nå snakker jeg om den generelle holdningen folk ofte har til katt: "Har ikke tid til bikkje, men katta slepper man jo bare ut døra så ordner den resten sjæl, så det er ikke noe stress"- type holdning. Ønsker også å påpeke at jeg har ikke noe hat mot hverken katter eller katteeiere som forsøker å gjøre sitt beste. Det er ikke derfra min frustrasjon rundt temaet har vokst fra.
  • Fine bilder og corgier er utrolig kule dyr  
  • Jeg betviler ikke at det finnes vettuge ‘kattefolk’ også, dessverre ser disse ut til å drukne i hylekoret av ‘Alt skal reddes! ‘ ( enten disse kattene behøver å ‘reddes’ eller ei..)  . Jeg hater ikke katter ( jeg har katt selv) men jeg har etterhvert fått et svært anstrengt forhold til hysteriske og mildt sagt gærne   ‘kattedamer’ og tildels ikke minst løsgående katter som pisser og skiter ned tomt og garasje og som kommer hit og sloss med egne katter, rett utenfor inngangsdøra.. Dessverre så er det ikke slik at det er bare ukastrerte katter som er problemet, jeg vet av en del av disse problemkattene og de er kastrerte.  Kattepiss stinker uansett og stort sett er det bare å kaste, hvis noe har blitt pisset på. Lukta er omtrent umulig å få helt vekk. Fremmede katter som driter i hagen, ( gjerne under veranda) er et problem, da hunder som kjent gjerne spiser katteavføring med påfølgende uheldige konsekvenser. Der mangler såvisst ikke på muligheter for å ‘gå på do’ her i området, skogen er rett bak husene.  Jeg tror ikke man får bukt med overproduksjonen av katter før man bruker noe sterkere lut, så og si. Dvs at ulike straffetiltak/avliving/ bøter innføres for hold av ukastrerte katter . Gi også saftige bøter til de som annonserer kattunger ( ikke rasekatter) i ulike fora, så vil nok muligens flere av ‘uhellene’ ikke skje.. Innfør båndtvang på katt, i hekke/ynglesesong for diverse arter. Slik det er nå er kattehold dyrehold for late eiere . Det er i realiteten bare å skaffe seg en katt eller flere og så slippe de ut, uten hensyn til hvilken skade disse påfører natur/naboer.  Katteeiere henviser til at det er da LOV å ha kattene frittgående året rundt, dyrplageri, katter SKAL og MÅ gå løse, året rundt og diverse annet,  og sist men ikke minst , toppen av frekkhet og mangel på vett og forstand; hvis noen klager over ødelagt eiendom..  Ansvaret for å hindre ødeleggelser blir overført til de som får sin eiendom ødelagt.. eierne fraskriver seg nemlig alt ansvar..  Jeg fatter virkelig ikke at disse selverklærte katteelskerne eller slavene som de ynder å kalle seg..ikke ser at det er ‘pelsklingene’ og ‘pelsbarna’ deres som til syvende og sist må betale prisen..  
  • Så artig, i tidligere sesonger?  
 • Nylig opprettede emner

×