Gå til innhold
Hundesonen.no

importere valp fra land med krav om rabiesvaksine

Recommended Posts

Om egne avlsplaner går i vasken, vurderer jeg importere valp fra land hvor det er krav om rabiesvaksine for import til Norge. Jeg er jo såklart litt bekymret fordi jeg da går glipp av hovedperioden for sosialisering, og alt avhenger av oppdretter. Dere som har gjort dette, hva er deres erfaring? 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da jeg skulle ha valp sist hadde jeg bestemt meg for å kun vurdere oppdrettere i Norge og Sverige på grunn av dette, men så endte jeg likevel med å kjøpe valp fra et annet land. Tenkte at hvis hunden var bra, så var ikke de syv ekstra ukene det viktigste. Har ikke angret et sekund. Hentet valpen da han var 15 uker, og da var han husren og ferdig med valpebitingen. :P Oppdretter hadde gjort en god jobb. Var også litt spent på om han ville knytte seg like mye/fort til meg som en valp på åtte uker, men det var ikke noe problem. Etter å ha hatt ham noen timer så gadd han knapt å se på noen andre, det var bare jeg som betydde noe. 

Klart at jobben oppdretter gjør med valpen de ekstra ukene er viktig, samtidig så tenker jeg også at hvis valpen har et godt genetisk utgangspunkt, så får du en trygg og fin hund selv med litt slurvete sosialisering og miljøtrening. Har hunden derimot ikke det, så kan man miste mye viktig trening på de ukene. 

Ville ikke vært redd for å kjøpe en så "gammel" valp igjen.

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er dessverre skeptisk til å importere igjen, synes eg mistet for mye tid. Men nå er hunden litt rart skrudd sammen, så kan ha med det å gjøre. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå ble det jo ikke supert for min del,  men det er nok en kombo av hund som ikke var tipp topp,  enmannshund(som gjør adskillelsen vanskeligere enn for en mer åpen og utadvent hund)  og oppdretter som var dårlig på å ta med hunden ut og rundt.  Jeg kommer nok til å importere igjen senere,  de fleste tåler det helt fint 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med Damir gikk det kjempefint, med Iraia gikk det ikke så fint. Oppdretteren var dog flinkere til å ha med Damir ut, og få besøk, enn hun var med Iraia. Men de er generelt dårlig på sosialisering der nede, i forhold til Norge. Er nok arv også, men det gjorde ikke saken så mye bedre for hennes del, og vi mistet mye tid som kunne hjulpet på gemyttet hennes. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg tenker at om valpen har god mentalitet i utgangspunktet så spiller det ingen rolle. Om den har noen mentale brister kan det ha mye å si. Jeg importerte Aya fra Tenerife da hun var fire måneder. Hun er oppvokst i hagen/bakgården til oppdretter med andre hunder rundt seg og oppdretters familie. Hun har nok ikke opplevd særlig mer enn det og veterinærbesøk før hun kom til Norge. Hun har vært trygg og sosial hele veien. Null problem med flytur eller noe annet. Veldig tillitsfull til folk (unormalt tillitsfull for rasen), og hun gjorde en ganske bra mentalitets da hun var unghund. 

Jeg hadde gjort det igjen, men hadde aldri gjort det uten å ha kjent godt til oppdretter og hundene derfra. Jeg besøkte oppdretter flere ganger før jeg fikk hund derfra. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Hvordan har hundene deres reagert når en av de andre hundene i husholdet har gått bort? Har dere merket noe på de, eller har de fortsatt som om ingenting har skjedd? Har dere hatt flere hunder eller dyr i huset, eller har dere på et tidspunkt hatt en hund som er vandt til å bo med en annen hund som plutselig nå må være alene?  Jeg har nettopp måtte avlive den yngste hunden min. Igjen sitter Blondie på 13,5 år som alene hund. Hun har tidligere gått gjennom å miste en annen hund vi bodde med, da min mor avlivet sin hund da jeg bodde hjemme. Men da hadde vi en katt i hus også. Det eneste jeg husker fra dette var at Blondie og katten hadde en slosskamp en gang kort tid etter at mamma sin hund ble avlivet. Mamma sin hund var uten tvil lederen i flokken og holdt veldig god kontroll på de to andre, så jeg tror det var derfor de brøt ut i slosskamp da hun ikke var tilstede lenger. Både for at de to prøvde å finne ut hvem som er leder nå, og fordi de kanskje kunne havnet i slosskamp før og, men at min mor sin hund ville passet på at det at det aldri skjedde før. Blondie har i en periode på 1 år bodd helt alene da jeg flyttet for meg selv før jeg fikk hund nummer 2. Da merket jeg at hun var litt mer rolig og passiv inne, så hun var tydelig litt ensom. Men ellers ikke noe unormalt ved henne. Nå etter at jeg måtte avlive den andre hunden min er hun mye mer på meg. Dilter mye mer etter meg med en gang jeg flytter meg. Sover lettere enn før når hun er alene hjemme. Før kunne jeg komme inn uten at hun merket det og styre på rundt i huset før hun omsider våknet. Nå er hun våken og merker med en gang jeg kommer hjem. Hun har også spist litt dårlig i det siste. Ellers virker hun forøvrig glad og fornøyd. Men jeg lurer på om hun savner den andre hunden og om hun er litt ensom som alene hund.
  • Innser jeg var heldig når min gikk pent i bånd etter en eneste tur med stopp og snu metoden😂 hva med sele med feste foran da?
  • Vi sliter med mye av det du beskriver, men føler fremgang de siste ukene. Vi har ikke benyttet oss av teknikkene med å stoppe opp/rygge dersom hun trekker, rett og slett fordi det blir så vanskelig å være konsekvent. For vår del vil vi for eksempel på ettermiddagsturene ha god tid, mens for eksempel på morgenen har vi mer tidspress på oss. Da er det vanskelig å stoppe opp innimellom.  Den metoden vi har brukt i det siste, etter tips fra hundeskolen vi går på, er å belønne hver gang (enten med godbit eller ros) når hunden går ved knærne våre ved tilfeldighet. Altså der du vil at hun skal gå. Vi gjør dette både når hun går i bånd, men også når hun går fritt. Dermed lærer hun at ved knehøyde er et fint sted å være, for der får man kos og ros og godis. Videre har jeg oppdaget at type godbit har mye å si for lærevilje. Vi har lenge brukt av en stor pose med tørkede svinebiter, og dette var rett og slett ikke digg nok til at hun skulle jobbe for oss. Pølser og ost gjør derimot susen, og hun er mye mer på!
  • Jeg snakket ikke om klyping, jeg nevnte berøring. Og jeg er uenig at hunden slutter å dra når han blir berørt fordi det er ubehagelig, klart det kan være det, men det kan like godt være at man ved å ta på hunden «snapper den ut av» situasjonen. Slik at den har noe annet å fokusere på og man får kontakt med hunden igjen. Jeg er bare så lei generalisering- i begge retninger. Både de som mener at man må banke bikkja og bruke Natoløkke, og de som mener at hunden ikke bør høre et nei, ikke gå med halsbånd i frykt for at den dør ved et uventet rykk og at man omtrent aldri skal nærme seg den uten godbiter for hånden.
  • Sier som resten, glem det veterinæren sa. Min siste nå feks var inne maks en time før hun måtte ut igjen, om hun var våken. Ellers ble det uhell. Høres ut som den største utfordringen din er at hunden ikke har så enkelt for å gjøre fra seg ute, om jeg leser rett? Isåfall er det jo bare det du må finne en løsning på så løsner nok resten raskt. Jeg går på ut ifra at hunden er sjekket for uvi eller slikt? Slik at det faktisk er bare det at hunden må normalt på do og ikke går på do ute og da før eller siden må tisse inne en plass.  Ville ofret et par tre dager på rad, startet med en gang på morgenen med å lufte(eller gå tur) til hunden har gjort fra seg. Har den lettere for å gjøre fra seg i hagen så bruk gjerne hagen mye. Men greit å følge med så du vet om hunden har tisset eller ikke. Ros eller belønn alt ettersom hva som funker best. Sørg for at hunden er varm og har det behagelig ute så ikke det blir en faktor som påvirker. Del gjerne dagen opp i litt tydelige deler, ute er vi aktive, inne rolige. Dette for at du lettere kan følge med på hunden å se når den må på do. Og så lenge man har vært ute og aktiv så er det jo sannsynlig at hunden tar en hvil etterpå. Da får man hvilt litt selv og å slipper å løpe til døren hele tiden. Du må ikke stå ute til hunden har gjort fra seg hver gang, men om du går inn og den ikke har det så må du følge godt med. Spesielt med en hund som kan gjøre fra seg selv om den er på et begrenset område e.l.  Om du har en god del vann i måltidene hans kan du jo gjøre det litt lettere for deg selv også ettersom hunden da har mer som må ut og sannsynligheten for at han bare må tisse ila en tur eller en god lufting øker. Og i første omgang så tror jeg det bare er det du må fokusere på å lykkes med, at han tisser ute, får ros for det og opplever at det går bra og da kanskje blir mer åpen for at det går an. For noen kan det handle om en form for utrygghet så å holde seg nært hjemme eller gå en mer eller mindre fast runde som han blir trygg på osv samt etter hvert kjenner igjen egen lukt osv om han begynner å tisse litt kan hjelpe. Dette er vell og merke bare om du føler det er noe hast med å få.det på plass, viss ikke så er det på ingen måte noe varselflagg her som tyder på en hund som.ikke kommer til å bli husren. Om du tenker å fortsette som før så ville jeg prøvd å hatt feks absorberende pads ved døren feks eller lager en valpebinge hvor det er gulv, seng og pads så den kanskje velger pads fremfor senga. For å prøve å få en fast plass å tisse og få trent på "renslighets" biten. Kan være mer utfordrende senere med en hund som evt synes det er greit å gjøre fra seg hvor som helst. Ikke sikkert den skjønner greia med sånne pads, men ville testet iallefall. Mindre søl for deg og. I tillegg kan man ha hjelp i dem senere ved at man kan flytte dem ut for å hjelpe hunden å forstå at det er greit å tisse ute. Om det ikke skulle løse seg selv. Men det kan det godt gjøre, for de skal jo fortsette å lufte hunden selv om det er pads inne, og rose at den evt gjør fra seg ute og sånn sett så fader det ofte ut med tissing inne uansett hvor mange pads som ligger rundt om inne. 😊
 • Nylig opprettede emner

×