Gå til innhold
Hundesonen.no

Ruffwear kløv - erfaringer

Recommended Posts

Har noen erfaringer med Ruffwear sin kløv? Jeg har en fra Kennel, men bikkja hater den. Selene til Ruffwear sitter godt på og da tipper jeg kløven også er fin. :)

Hvordan er erfaringen med de? Hvilken modell? Jeg skal bruke hunden i stedet for sekk samt lett kløving på tur. :) Ser det har kommet en ny nå som ser fryktelig lekker ut, men vet ikke hvor praktisk den er når hunden skal rullle seg og hoppe inn i busker.

Variantene de har nå er: Approach, palisades (avtagbare vesker), communter (den nye!) og single track (til kun vann).

 

 

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har kun brukt approach pack, og den sitter like godt på hunden som webmasterselen :)
Jeg har hatt to eldre modeller (den forrige og den før).
Kun brukt på dvergpinscher, fordi den jeg fikk tak i til huskyen ikke satt bra (den ble bytta i en annen kløv). 
Sitter selen godt, så vil kløven gjøre det også. 
Eneste minuset er muligens at veskene ikke er så store? 
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå har vi ikke brukt våre veldig mye, men jeg synes de er utmerket til lett kløving på kortere turer. Om det er snakk om flerdagersturer med turpakket kløv ville jeg nok investert i en spesialsydd en.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde en litt eldre versjon av Ruffwear Palisades strl M(?) til Keo, ble dog solgt til @Tine Kristine Lindbeck ettersom den var hakket for stor i selen til Keo. 

Likte veldig godt at den var avtakbar, man kunne bare hive lommene på egen arm eller sekk om nødvendig. Lommene var OK størrelse, kunne ikke vært mindre iallefall, relativt stødig. Selen har jeg ikke så mye til overs for, men om man liker den, så er nok kløvmodellene bygd på denne et godt alternativ - ekstra pluss er at man får Y-front og godt selefeste uten å måtte ha sele under kløv. Han bar alt fra mathandel, skolebøker og turutstyr uten store forandringer i kløven, men ting som kan ha skarpe kanter, som bøker og matforpakninger kjennes godt inn mot ribbeina da den er relativt dårlig polstret.

10599151_10152620766577597_5881699322115

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har brukt approach modellen mye før, da det var eneste jeg fant som passa whippsene. Gode og fine kløver til enkle turer. Det kjipe er at det bare er små vesker, men det er kanskje likegreit mtp det ikke er noen heverem på dem. Mine har fått en del juling og de holder fint ennå, selvom de har falma i fargen og blitt litt slitte :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Hadde approach pack jeg også. Syntes den var helt ok. Min fikk gnagsår siste gang hun brukte den, men godt mulig det var tilfeldig(feil innstilt e.l), for hun brukte den en del ganger uten problem. Syntes bunnen av veskene ble litt fort slitt, men min er ikke så høy, så hun dro lett veskene nedi buskas o.l. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har approach pack.  Jeg har aldri hatt noe ønske om å overlesse hunden  (jeg synes det er overlessing når de vralter seg frem med en gigakløv), derfor synes jeg denne var grei. Plass til litt ting og tang, og ligger godt. Men om man har som mål å kløve 1/3 av kroppsvekta så ville jeg valgt en spesialtilpasset kløv.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har også approach. Godt fornøyd med den. Hun begynte først med kløv i fjor, seks år gammel. Så jeg har heller ingen interesse av å lesse på. Hun bar egen mat da vi gikk trekanten i Rondane i fjor, også trener vi litt med den - ypperlig til det! Men ja, tynne poser, som flere har nevnt. Unngå skarpe gjenstander.

IMG_2724.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har Ruffwear til shibaen, og har også et par i malamutestørrelse liggende som har blitt brukt på yngre hunder for å begynne treninga. Jeg syns de sitter ok om man pakker lett, og hundene får bevege seg relativt fritt. Men med det samme kløven skal brukes til noe mer enn lette turer, syns jeg den ikke holder mål. 2 av de 3 jeg har her, bærer preg av å ha blitt brukt i kratt, steinrøyser mm. De tåler ikke like mye som de andre, mer solide kløvene jeg har (Togo og Laika). Skulle jeg kjøpe en kløv som skulle brukes til lettere vekt i ok terreng hadde jeg kunne kjøpt en Ruffwear, men om man skal pakke tyngre og trene for lengre turer, da er de rett og slett for små, før dårlig mulighet til å heise veskene, og jeg syns stoffet tåler vanskelig terreng for dårlig. På shibaen sitter den mye bedre enn på malamutene. Shibaen blir trent til å gå med opp til 30% av kroppsvekta, og det fungerer greit med kløvveskene på de mindre størrelsene. Vurderer likevel en kløv som er mer hardfør til shibaen også. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Vi har kost oss med den første uka med Cyan i hus. Vi hadde litt innkjøringsutfordringer helt i starten, men det løste seg innen et døgn. Nå fungerer alle veldig fint sammen   Hovedutfordringen var Blitz, pga. litt uheldig første møte, men det løste seg som sagt fort, og dagen etterpå var minsten akseptert Cyan har en kjempefin avknapp, og med litt tilrettelegging (les fjerne kjekke voksne hunder å terge), så legger hun seg ned og sover for egen maskin når hun er trøtt. Ute på tur er hun veldig lett å få kontakt med, selv om verden er utrolig spennende.  Vi har begynt med litt lett trening. Inne trener vi på kontakt, håndtarget og vi har begynt å legge på kommando på "sitt". Ute hilser vi på folk når de vil de, hvis ikke så trener vi passering på det vi måtte møte av folk og hunder for å forebygge brøleape-tendenser som ikke er så ukjent hos schäfer  Hun er har funnet stemmen sin, og i dag måtte hun boffe litt når sambo kom hjem etter å ha vært ute en stund. Bil i oppkjørselen og at noen gikk inn døra nede måtte vi si i fra om. Så da trente vi litt på det også slik at vi forhåpentligvis ikke får en bjeffekonsert uten like bare noen tar i døra  Vi prøver hvert fall, så får vi se hvordan det går . Hovedfokuset om dagen er å få gode rutiner på hverdagslydigheten i første omgang. Det er viktigere enn lydighetsøvelser, selv om det blir tid til litt av det også innimellom. I tillegg til sosialisering og miljøtrening. Fremmede hunder er litt skumle enda, men hun er en tøff frøken, så selv om det er litt ekkelt og hun trekker seg litt, så går hun på igjen for å undersøke likevel. Håper at med litt målrettet og gode møter så vil det komme seg Hun er veldig flink til å gå tilbake og undersøke om hun skvetter av noe! Noen halvdårlige mobilbilder: Vi har vært på schäferhundklubben og sett på ferdselsprøve Det var mye spennende å følge med på og kule mennesker å hilse på!
   Vi har truffet andre hunder! Prøver å få til noen møter hver dag med nye hunder.
   Vi har sjekka ut nabolaget:
   Vi har vært på besøk hos dyrlegen, bare for gøy
   Hos dyrlegen tok hun en dupp mens jeg og veterinæren tok en kopp kaffe sammen.
   Vi har debutert som butikktyv på dyrebutikken, og fikk beskjed av de ansatte om at vi bare måtte komme og stjele igjen snart
   Selvutnevnt kjøkkenassistent  
   Og ellers så foregår de fleste måltider i form av godbitsøk, både alene og sammen med resten av gjengen
  • Nå er ikke jeg så bevandret i utstillingsringen at det gjør noe, men den ene hunden min gikk fra Cert og BIR til blått bare noen måneder i mellom. To forskjellige dommere som hadde ulik oppfatning av hunden, men som gikk etter samme rasestandard. Sikker litt hvordan hun viste seg disse dagene også. Det er jo bare sånn det er. Ikke noe det er vits å klage på. 
  • Eriksen er en person som kjører et eget hevntokt i mot en klubb han har blitt korrigert av for å si det sånn ...  Men noen jegerhatere ønsker jo ukritisk å kjøpe hans versjon....  Uten å ville innse at en sak har minst 3 sider....Lavlands trening / prøver følger regelverket.  Men så klart en del prøver stadig å sette jegere i et dårlig lys til tross for at dette enda en gang er grundig gjennomgått av myndighetene...  Lykke til!
  • Utenfor Oslo, men Bærum hundesenter er kanskje et alternativ å sjekke ut. 
  • Det er ikke noe godt tegn, nei, synes du burde ha ringt veldig mye tidligere enn et døgn etter det har inntruffet, jeg da. Håper det ikke er noe alvorlig! 
 • Nylig opprettede emner

×