Gå til innhold
Hundesonen.no

Ruffwear kløv - erfaringer

Recommended Posts

Har noen erfaringer med Ruffwear sin kløv? Jeg har en fra Kennel, men bikkja hater den. Selene til Ruffwear sitter godt på og da tipper jeg kløven også er fin. :)

Hvordan er erfaringen med de? Hvilken modell? Jeg skal bruke hunden i stedet for sekk samt lett kløving på tur. :) Ser det har kommet en ny nå som ser fryktelig lekker ut, men vet ikke hvor praktisk den er når hunden skal rullle seg og hoppe inn i busker.

Variantene de har nå er: Approach, palisades (avtagbare vesker), communter (den nye!) og single track (til kun vann).

 

 

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har kun brukt approach pack, og den sitter like godt på hunden som webmasterselen :)
Jeg har hatt to eldre modeller (den forrige og den før).
Kun brukt på dvergpinscher, fordi den jeg fikk tak i til huskyen ikke satt bra (den ble bytta i en annen kløv). 
Sitter selen godt, så vil kløven gjøre det også. 
Eneste minuset er muligens at veskene ikke er så store? 
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå har vi ikke brukt våre veldig mye, men jeg synes de er utmerket til lett kløving på kortere turer. Om det er snakk om flerdagersturer med turpakket kløv ville jeg nok investert i en spesialsydd en.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde en litt eldre versjon av Ruffwear Palisades strl M(?) til Keo, ble dog solgt til @Tine Kristine Lindbeck ettersom den var hakket for stor i selen til Keo. 

Likte veldig godt at den var avtakbar, man kunne bare hive lommene på egen arm eller sekk om nødvendig. Lommene var OK størrelse, kunne ikke vært mindre iallefall, relativt stødig. Selen har jeg ikke så mye til overs for, men om man liker den, så er nok kløvmodellene bygd på denne et godt alternativ - ekstra pluss er at man får Y-front og godt selefeste uten å måtte ha sele under kløv. Han bar alt fra mathandel, skolebøker og turutstyr uten store forandringer i kløven, men ting som kan ha skarpe kanter, som bøker og matforpakninger kjennes godt inn mot ribbeina da den er relativt dårlig polstret.

10599151_10152620766577597_5881699322115

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har brukt approach modellen mye før, da det var eneste jeg fant som passa whippsene. Gode og fine kløver til enkle turer. Det kjipe er at det bare er små vesker, men det er kanskje likegreit mtp det ikke er noen heverem på dem. Mine har fått en del juling og de holder fint ennå, selvom de har falma i fargen og blitt litt slitte :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Hadde approach pack jeg også. Syntes den var helt ok. Min fikk gnagsår siste gang hun brukte den, men godt mulig det var tilfeldig(feil innstilt e.l), for hun brukte den en del ganger uten problem. Syntes bunnen av veskene ble litt fort slitt, men min er ikke så høy, så hun dro lett veskene nedi buskas o.l. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har approach pack.  Jeg har aldri hatt noe ønske om å overlesse hunden  (jeg synes det er overlessing når de vralter seg frem med en gigakløv), derfor synes jeg denne var grei. Plass til litt ting og tang, og ligger godt. Men om man har som mål å kløve 1/3 av kroppsvekta så ville jeg valgt en spesialtilpasset kløv.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har også approach. Godt fornøyd med den. Hun begynte først med kløv i fjor, seks år gammel. Så jeg har heller ingen interesse av å lesse på. Hun bar egen mat da vi gikk trekanten i Rondane i fjor, også trener vi litt med den - ypperlig til det! Men ja, tynne poser, som flere har nevnt. Unngå skarpe gjenstander.

IMG_2724.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har Ruffwear til shibaen, og har også et par i malamutestørrelse liggende som har blitt brukt på yngre hunder for å begynne treninga. Jeg syns de sitter ok om man pakker lett, og hundene får bevege seg relativt fritt. Men med det samme kløven skal brukes til noe mer enn lette turer, syns jeg den ikke holder mål. 2 av de 3 jeg har her, bærer preg av å ha blitt brukt i kratt, steinrøyser mm. De tåler ikke like mye som de andre, mer solide kløvene jeg har (Togo og Laika). Skulle jeg kjøpe en kløv som skulle brukes til lettere vekt i ok terreng hadde jeg kunne kjøpt en Ruffwear, men om man skal pakke tyngre og trene for lengre turer, da er de rett og slett for små, før dårlig mulighet til å heise veskene, og jeg syns stoffet tåler vanskelig terreng for dårlig. På shibaen sitter den mye bedre enn på malamutene. Shibaen blir trent til å gå med opp til 30% av kroppsvekta, og det fungerer greit med kløvveskene på de mindre størrelsene. Vurderer likevel en kløv som er mer hardfør til shibaen også. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Da var plutselig 2. Løpetid her. Ganske hyppig at vår 10 måneder gamle valp har sin andre løpetid i løpet av sitt korte liv. Første gang var hun 6 måneder. Forrige gang så jeg tegnene veldig godt, denne gangen har vi ikke merket noe på henne før hun plutselig blødde! 
  • Specific dyrlegen vår også har.  Men da har jeg litt flere fremgangsmåter om det ikke løser seg. Tusen takk for svar. 😊
  • I var gjennom det samme for litt over 1 år siden. Hvilket for går hun på? Det finnes mange ulike allergifor, og det bør ikke være noe problem å bytte. Dyrlegen vi hadde utredning hos solgte feks bare specific, mens andre dyrleger selger feks hills z/d eller royal canin anallergenic eller hypoallergenic. Vi har prøvd alle😂 diverse omega 3 oljer hadde ingen effekt her, men renset parafin over maten gjorde susen. Hun var så hard i magen at hun hylte når hun bæsja. Det får du kjøpt på apoteket😊
  • Det å reise utenlands er egentlig helt likt, hvertfall for hunden   Eneste forskjellen er at man er nødt til å gå på rødt i tollen i Oslo og vise fram passet og chip sånn at de ser at det stemmer, men det går helt fint så lenge man har kontroll på at vaksiner og ormekur er i orden! Hvertfall med norsk hund har jeg aldri opplevd noe som helst av problemer, de er alltid hyggelige og det går kjapt. Opplever at de synes det er veldig trivelig at det kommer folk som har kontroll på det som skal sjekkes, det gjør jo deres jobb mye hyggeligere også når det ikke er noe som helst å klage på mtp hunden  Har derimot sett et par tilfeller med folk som ikke har visst om diverse regler ang. import av hund, både gatehunder og valper som blir sendt til Norge alene eller som skal til ny eier på flyplassen i Oslo og da blir det straks litt verre. Så lenge man har sjekket opp reglene på forhånd og har kontroll på de så er det helt problemfritt og bare hyggelig å ha med hunden til/fra utlandet  Spesielt når hunden originalt kommer fra Norge er det null problem, tenker da mtp at det har vært en del regelendringer nå i det siste når det kommer til innføring av utenlandske hunder.  Egentlig er det veldig greit med en pause i Oslo ja, eneste er jo at det blir så dyyyyrt og det er litt teit å måtte hente ut alt av bagasje osv for så å skulle sjekke det inn igjen. Det blir gjerne litt stress dersom noe er forsinket osv, så der skulle jeg gjerne ha kunnet hente ut bare hunden og latt resten være. Men nå kommer jeg nok til å vurdere SAS litt mer framover, hvertfall hvis jeg ender opp med en hund til, og da får man bestille gjennomgående men med mulighet til å hente ut hunden i mellomlandingen mener jeg å ha hørt   En eventuell hund nr2 ville forhåpentligvis uansett vært liten nok til å fly i kabinen, noe som ikke er et alternativ med Norwegian når man flyr i utlandet, så da blir det ikke såå mye ekstra styr likevel.
 • Nylig opprettede emner

×