Gå til innhold
Hundesonen.no

Ruffwear kløv - erfaringer


Recommended Posts

Har noen erfaringer med Ruffwear sin kløv? Jeg har en fra Kennel, men bikkja hater den. Selene til Ruffwear sitter godt på og da tipper jeg kløven også er fin. :)

Hvordan er erfaringen med de? Hvilken modell? Jeg skal bruke hunden i stedet for sekk samt lett kløving på tur. :) Ser det har kommet en ny nå som ser fryktelig lekker ut, men vet ikke hvor praktisk den er når hunden skal rullle seg og hoppe inn i busker.

Variantene de har nå er: Approach, palisades (avtagbare vesker), communter (den nye!) og single track (til kun vann).

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kun brukt approach pack, og den sitter like godt på hunden som webmasterselen :)
Jeg har hatt to eldre modeller (den forrige og den før).
Kun brukt på dvergpinscher, fordi den jeg fikk tak i til huskyen ikke satt bra (den ble bytta i en annen kløv). 
Sitter selen godt, så vil kløven gjøre det også. 
Eneste minuset er muligens at veskene ikke er så store? 
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde en litt eldre versjon av Ruffwear Palisades strl M(?) til Keo, ble dog solgt til @Tine Kristine Lindbeck ettersom den var hakket for stor i selen til Keo. 

Likte veldig godt at den var avtakbar, man kunne bare hive lommene på egen arm eller sekk om nødvendig. Lommene var OK størrelse, kunne ikke vært mindre iallefall, relativt stødig. Selen har jeg ikke så mye til overs for, men om man liker den, så er nok kløvmodellene bygd på denne et godt alternativ - ekstra pluss er at man får Y-front og godt selefeste uten å måtte ha sele under kløv. Han bar alt fra mathandel, skolebøker og turutstyr uten store forandringer i kløven, men ting som kan ha skarpe kanter, som bøker og matforpakninger kjennes godt inn mot ribbeina da den er relativt dårlig polstret.

10599151_10152620766577597_5881699322115

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt approach modellen mye før, da det var eneste jeg fant som passa whippsene. Gode og fine kløver til enkle turer. Det kjipe er at det bare er små vesker, men det er kanskje likegreit mtp det ikke er noen heverem på dem. Mine har fått en del juling og de holder fint ennå, selvom de har falma i fargen og blitt litt slitte :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde approach pack jeg også. Syntes den var helt ok. Min fikk gnagsår siste gang hun brukte den, men godt mulig det var tilfeldig(feil innstilt e.l), for hun brukte den en del ganger uten problem. Syntes bunnen av veskene ble litt fort slitt, men min er ikke så høy, så hun dro lett veskene nedi buskas o.l. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har approach pack.  Jeg har aldri hatt noe ønske om å overlesse hunden  (jeg synes det er overlessing når de vralter seg frem med en gigakløv), derfor synes jeg denne var grei. Plass til litt ting og tang, og ligger godt. Men om man har som mål å kløve 1/3 av kroppsvekta så ville jeg valgt en spesialtilpasset kløv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også approach. Godt fornøyd med den. Hun begynte først med kløv i fjor, seks år gammel. Så jeg har heller ingen interesse av å lesse på. Hun bar egen mat da vi gikk trekanten i Rondane i fjor, også trener vi litt med den - ypperlig til det! Men ja, tynne poser, som flere har nevnt. Unngå skarpe gjenstander.

IMG_2724.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har Ruffwear til shibaen, og har også et par i malamutestørrelse liggende som har blitt brukt på yngre hunder for å begynne treninga. Jeg syns de sitter ok om man pakker lett, og hundene får bevege seg relativt fritt. Men med det samme kløven skal brukes til noe mer enn lette turer, syns jeg den ikke holder mål. 2 av de 3 jeg har her, bærer preg av å ha blitt brukt i kratt, steinrøyser mm. De tåler ikke like mye som de andre, mer solide kløvene jeg har (Togo og Laika). Skulle jeg kjøpe en kløv som skulle brukes til lettere vekt i ok terreng hadde jeg kunne kjøpt en Ruffwear, men om man skal pakke tyngre og trene for lengre turer, da er de rett og slett for små, før dårlig mulighet til å heise veskene, og jeg syns stoffet tåler vanskelig terreng for dårlig. På shibaen sitter den mye bedre enn på malamutene. Shibaen blir trent til å gå med opp til 30% av kroppsvekta, og det fungerer greit med kløvveskene på de mindre størrelsene. Vurderer likevel en kløv som er mer hardfør til shibaen også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...