Gå til innhold
Hundesonen.no

Grensen mellom lek og krangel

Recommended Posts

Det er vanskelig å beskrive, på mine er det både kroppsspråk og lyder. De blir stivere i kroppen, og knurringen endrer toneleie.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mine leker sammen med mye lyd og mye tenner, ser og høres voldsomt ut men er stort sett god stemning, man hører at det bare er på tull. Høy og glad hale og ører, avslappet holdning. Dersom den ene får vondt hyler den og den andre stopper straks det den holdt på med.

Jeg ser når det går over i alvor når den ene blir hissigere i lyden(ordentlig sinna istedet for leke-sinna), leken ikke stoppes av at den ene får vondt og hyler, av haleføring (halen lav/mellom bena istedet for høy), osv. Da er det gjerne fordi den ene synes leken har blitt for voldsom og ikke vil mer mens den andre gjerne vil fortsette eller at den ene prøver å leke opp den andre som har planer om f.eks å sove og derfor ikke vil leke. Ganske harmløse krangler her i huset da, aldri hatt ordentlig klinsj mellom dem (liten tispe og mellomstor hannhund).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå har ikke våre hunder slåss, men vi har to unge hunder der leken fort eskalerer over stokk og stein og blir av en sånn karakter at det _kan_ gå over i krangling. Det merkes ved at de blir veldig røffe med hverandre, biter hverandre hardt, holder hverandre fast og det blir veldig mye lyd. Ikke koselig lekelyder, men høylydt knurring i tillegg til mye fart og kaving. De kan ikke være sammen uten tilsyn, fordi de ikke greier å begrense leken på egenhånd og stoppe selv når det er nok, de bare eskalerer og eskalerer. Vi er veldig strenge på leken dem i mellom. De har fått lov til å leke rolig, men så fort det er antydning til eskalering, så stoppes de og skilles (nå får de ikke leke, siden den yngste har brukne ribben og ikke skal leke med andre hunder). Begge to kan forøvrig leke sammen med den voksne tispa i flokken uten at det eskalerer, men der styrer også tispa i stor grad leken dem i mellom og de får aldri eskalert. Hannen kan i utgangspunktet også leke fint med de fleste, men akkurat de to fungerer ikke så godt sammen i lek. Mye fordi hun yngste har hatt problemer med å styre lek fra hun var valp og har skutt opp i stress og blitt alt for voldsom fra hun var liten. Hun kunne f.eks. ikke være med på valpetreff etc. fordi hun overkjørte alt og alle. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hadde i en periode en hannhund og ei tispe som ikke var biologisk mor men hun hadde fostra han opp. De lekte ganske voldsomt med mye tenner og lyd. Det eskalerte til småkrangling noen få ganger, da var det stivere kroppsspråk og annerledes knurring. Ikke lett å se forskjell men om man kjenner hundene og studerer dem ser man det. 😊 

blir morsomme bilder av lek med mye språk da 😂 

7A0AEC63-9721-45D5-B4DA-5995F8EB84D7.jpeg.77cf9f8a0352b54ac2c6ea0de53604e6.jpeg

 

 

 

 

 • Like 1
 • Haha 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg tenker at hovedregelen er litt som med barn? Når én ikke synes det er morsomt lenger, så er det ikke lek...

 • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg som var svak for Lunala fra bildene, også kom denne beskrivelsen - hun høres helt fantastisk ut 
  • Ja, sånn jeg har forstått det, er det en del som gjør det. Har sett flere som fôrer etter prey-modellen som tar bilde av maten hunden får hver dag, og da er det stort sett kjøttprodukter, litt grønnsaker og egg av og til. Jeg tenker det gir mening at hunder også trenger fiber, men generelt synes jeg det er vanskelig å finne gode, objektive kilder om hva hunden faktisk trenger. 
  • Pff, slike lovnader er fine å holde seg til, - helt til det blir salg. 

   Takk for tips! Den teknikken skal jeg prøve. Satser på at dagen i dag blir mer produktiv. Håper det går av seg selv når jeg bare kommer over sjokket av den nye hverdagen. De siste årene har jeg arbeidet i et yrke som ikke akkurat innebærer ro og stillesitting.  Fikk hjertet i halsen da jeg leste dette. Kjøpte ny bil for noen måneder siden og kjente på akkurat de samme følelsene. Håper bilen min holder for alltid for jeg har ikke nerver til flere bruktbilkjøp.

   Lykke til med bilkjøpet! Håper du blir like fornøyd med din som jeg enda er med min. Mange overdriver til de grader på Facebook, mitt inntrykk er at de fleste klagere bare gjør det for å få sympati, oppmerksomhet og som tidsfordriv.

   Jeg mener, de kunne jo utnytta situasjonen av å ha funnet likesinnede i kommentarfeltet og samarbeidet om å finne gode løsninger, men det er ikke like interessant som klaging og å fortelle/lese kjipe historier.
  • Ja, gjerne   Nå skal jeg snart dra avgårde til veterinær med Felix. Skal høre om han kan få prøve smertestillende ei stund for å se om det er smerter som gjør at han ikke vil bli med på tur så ofte lenger. Han virker også litt stiv i bevegelsene og det er vel ikke så uvanlig med litt vondter i alderen hans.  
  • Nå måtte jeg google litt! Fiber, ja. Det gir mening. Så egentlig kunne man kanskje fôret med litt kokte grønnsaker i tillegg til V&H (eller Provit, etc.) og fått omtrent samme resultat som en kombinasjon av tørrfôr og vom, for de hundene som blir forstoppet eller får diaré av en ren kjøttdiett?
 • Nylig opprettede emner

×