Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan fange løs hund?

Recommended Posts

Har dere noen tips og triks til hva man kan gjøre hvis man mister hunden sin?

Tenker da på at du for eksempel mister lenken, hunden smetter ut av døra, vrir seg ut av halsbånd/sele etc. og du ikke har så god innkalling på hunden.

For hvis du løper etter den, løper den jo enda lengre unna, men hvis du går i fra den eller ikke gjør noe, og du har en hund som er veldig uavhengig og bare kan ta seg en tur, så drar den jo bare av sted. Så hva gjør man i en slik situasjon?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Få tak i en løpetispe hvis det er hannhund. Eller setter ut mat.

Selv om man jo hører noen historier så er det de færreste hunder som drar langt avgårde når de rømmer. De fleste kan man finne i en nabohage der tispa har løpetid, barnehagen der noen har grillfest osv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eneste jeg får til å fungere er å bli superentusiastisk og interessant. Samtidig bevege meg bort fra hunden. Jeg ser utrolig tåpelig ut, men hunden synes ofte jeg blir verdens kuleste 😂

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er jo veldig forskjell hva som fungerer fra hund til hund. Men ekstra gode go'biter er et eksempel, og late som du koser deg med dem selv også. :drool:  Eller å gjøre seg til verdens morsomste klovn for hunden. Gå/løpe motsatt vei, samtidig som man gjør seg så festlig og morsom som overhode mulig. :D Eller å "finne" noe spennende på bakken og gjøre et stort nummer ut  av det, så hunden blir nysgjerrig, osv, osv.  Lys og trivelig stemme er et must.  Det gjelder å lese hunden det gjelder, og prøve å se hva som vekker dens interesse. :wub:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

To alternativer som har funka her:
1. Gå roleg men bestemt bort og ta tak i hunden

2. Springe i motsatt retning, rundt i ring, subbe med beina samtidig. Lys pipestemme, hoppe opp og ned og la naboane vere på nippet til å få deg tvangsinnlagt for særs unormal oppførsel :teehe: Være morsom, rett og slett. Ha med godbitar, leike eller whatever, så hunden forhåpentlegvis blir meir interessert i deg og ikkje alt anna. 

 • Haha 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Vi har en hund som er litt dust når det kommer til sånt. Normalt sett har han ok innkalling. Ikke super-innkalling, men han kommer i de aller fleste tilfeller. Med mindre han stikker av, og med det mener jeg at han kommer seg løs. Slipper vi han løs, så kommer han når vi roper, men kommer han seg løs på egenhånd, så har vi med en helt annen hund å gjøre :P Han viser oss fingerne og stikker som han har fanden sjøl i hælene. Verdens KULESTE lek i hele verden. Jeg har lyst å kverke han når han gjør sånn. Nå har det bare skjedd to ganger med meg heldigvis. Første gangen var i bakgården i blokka, der han ikke kunne stikke noen steder, men likevel ikke lett å få tak i. Jeg greide til slutt å lure han inn ved å kaste godbiter på han(kom jeg for nærme, så stakk han igjen), kastet flere og flere godbiter og begynte å kaste mot døra, før jeg til slutt kasta mat langt inn i gangen, smatt etter og lukket døra :lol:

Gang nr 2. så smatt han under bildøra når jeg skulle sette han i bilen her hjemme. Han smatt under og stakk som om han hadde fanden sjøl i hæla. Fine ord, sint stemme, leker, godbiter og what not, ingenting funka. Heldigvis kom sambo hjem fra jobb da, så jeg fikk stoppa han i bilen og sagt at den hersens hunden hans hadde stukket av. Da han kom ut av bilen, glemte bikkjekreket at den var på rømmen og kom for å hilse på han, så vi fikk fort tak i han. Gudene må vite hvor lenge jeg måtte ha fulgt etter han før jeg hadde fått tak i han om ikke sambo hadde dukket opp. 

Såh, det kommer litt an på hva slags hund du har og hvor selvstendig den er. Jeg ønsker ikke miste den for mye av syne, i tilfelle den havner oppi noe. Så jeg følger etter. Løper ikke etter eller blir med på leken, men følger etter og følger med. Som regel har det funka å kaste godbiter på han og få han opptatt med å søke etter de, for så å snappe han opp. Han er ikke så store karen, så han går greit under armen et stykke. Det er riktignok etter at han har løpt litt galemattias rundt, skremt gamle damer og bjeffa på alle folka han treffer, nesten gitt mora hjerteinfarkt når han løper over veien og sånt. Samt at mora har såpass høyt blodtrykk og temperatur at det nesten ryker ut av ørene på henne. 

Det er uansett DRITirriterende når det skjer, og jeg er så glad for at de to andre her kommer med en gang du roper om du glipper båndet eller de skulle smette ut av døra. 

Endret av Sprettballen
 • Haha 5

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her løper vi bare ned på plattingen på andre siden av huset og fniser, så kommer Nico løpende med en gang for å se hva vi gjør :lol:

Plattingen er nemlig forbundet med grillmat og gjerne besøk. Begge deler er helt etter Nicos smak :P

 • Haha 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg passet en gang en hund som kom seg løs. Han var veldig usikker på ukjente mennesker, og kjente meg ikke igjen på avstand da jeg fant han igjen, og han gikk unna meg hvis jeg kom for nære. Ting jeg vanligvis ville gjort, som å finne noe veldig spennende på bakken, løpe i motsatt retning, lokke med godbiter, være klovn og ha lys stemme fungerte ikke på han og ville bare gjort at han stakk. Han hadde imidlertid lært tidligere på turen at jeg hadde godbiter i lomma. Jeg måtte gå i stoor bue rundt han med siden til og uten å se på han, da ble han der han var uten at det ble for skummelt. Jeg satte meg da ned på huk med siden til han og så vekk mens jeg rota i lomma. Han ble da nysgjerrig og kom saaakte nærmere, men ombestemte seg stadig og gikk litt unna igjen. Etter det som føltes som en evighet, kom han nære nok til å kjenne igjen lukten min og da var det hurramegrundt fordi han ble så glad. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da min stakk av hjalp ingen av triksene i boka, hadde ikke sjans til å få tak i henne. Jeg måtte ringe noen som kunne gå i møte med henne den retningen hun stakk, og be til høyere makter om at vedkommende fikk stoppa henne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Setteren jeg hadde kom seg løs et par ganger. Fyfaen som han sprang, og du så bare fanden lyse i øynene på han! Det var det morsomste han hadde vært med på tydeligvis.. :icon_confused: Det eneste som hjalp var å følge rolig etter han til han ble sliten og lei så han kom luntende tilbake. Fryktelig skummelt på trafikkerte veier! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Burde kanskje tatt en alvorprat med den ufyselige naboen det gjelder da?
  • Ved litt googling kan det jo se ut til at det er vel så mye tobeint trussel som firbeint...
   Teksten under er klippet herfra: http://www.villrein.no/knutsho-forskning/
   Det finnes en del lesestoff, bl.a. om forvaltning og jakt av disse reinene, men interessen min strekker seg ikke så langt at jeg setter meg ned for å lese gjennom alt.  OPPSUMMERING AV PROSJEKTET Flere av fokusområdene i Knutshø innehar svært viktige kvaliteter, ikke minst som knutepunkt for reinens trekk mellom viktige funksjonsområder. Omfattende vegnett genererer mye trafikk/ferdsel og forstyrrelser sentralt i reinens leveområde her. Vegtraseene er mye trafikkert i barmarksesongen og er påpekt som en barriere for reinens trekk/bevegelser. Foruten vegtrafikk i barmarksesongen er det også snøskutertrafikk langs vegtraseene i vintersesongen. Forstyrrelser og dermed sterkt redusert arealbruk er en av flere aktuelle hypoteser for å forklare en dokumentert og sterk nedadgående kalvetilvekst i Knutshø. Dokumentasjonen som er fremlagt i sluttrapporten viser at reinen i Knutshøområdet er sterkt presset av menneskelig aktivitet, og at forvaltningen bør fortsette å arbeide målrettet for å skaffe dokumentasjon på problematisk bruk og å gjennomføre tiltak for å bedre situasjonen.  
  • Møtte naboen som har en valp på 8 mnd i dag. For litt siden så fortalte jeg jo her inne om en hund i gata som prøvde å angripe min hund, og at jeg ble bitt i kneet når jeg prøvde å få henne bort. Naboen fortalte i dag at samme hund har prøvd å angripe deres valp 2 ganger! Og eier hadde bare ledd og gått. Hvilken tulling slipper bikkja si bort til andre når han/hun VET at hunden angriper!!? Og så bare le etterpå? Skulle det liksom være morsomt? Jeg kan ikke fatte å begripe det. 🤦🏼‍♀️
  • Kilder er fint. Uten å kommentere innhold, så er det jo ganske vanlig å henvise til hvor en henter tekst fra.
  • a og nu har vi altså fått ulv langt oppi Nordøsterdalen,der de nå er bare noen steinkast unna en av Nord-Europas genetisk mest unike villreinsdyrstamme(knutsø stammen) som lever oppå fjellområdene imellom savalen/Oppdal/Kvikne. Denne stammen har eksistert i flere tusen år,den er ikke stor i antall,men er en av de stammene som har de aller største individene i vill tilstand,,, om ulven kommer hit vil dette bety at den begynner å jakte på disse dyrene,med det resultat at det som forskerene sier i artikkelen her,at stammen på ett tidspunkt kollapser...vil mene denne villreinstammenen burde ha ett høyere vern og bevaringsbehov enn verdens mest tallrike og utbredte rovdyr,,,,videre så er det på oppdalsiden moskus,dette er veldig få dyr og den vil ikke tåle noen form for beskatning av ulver..
 • Nylig opprettede emner

×