Gå til innhold
Hundesonen.no

Forslag til bedre alternativ enn cocker spaniel?


Trimethylxanthine
 Share

Recommended Posts

Nå har samboer og jeg diskutert litt fram og tilbake og  så langt har vi landet på cocker spaniel, men vil høre litt med mer hundekyndige folk før vi bestemmer oss helt :)

Da jeg leste litt om rasen dukket "rage syndrom" opp, er dette noe som er et reelt problem? Er det noen som kan anbefale en seriøs oppdretter?

Vi er også åpne for andre forslag, her er litt bakgrunnsinfo:

- Vi bor i 3roms leilighet i borettslag

- Er aktive begge to, liker å jogge på ettermiddagene og tar lengre turer helgene, men jobber 8-16 

- Har kun erfaring fra da vi var barn (border collie, beagle, dachs)

- Skulle gjerne hatt en hund med lite pelsstell, men ser at det kan bli litt vanskelig.

- Størrelse på hunden: +/-15-30kg

- Har ingen barn enda, men blir nok innen 2-5år

 

Takk for svar!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

i den størrelseskategorien du nevner så er vel springer spaniel nærmere enn cocker. Sjekk ut dem? Engelsk springer er veldig greie familiehunder som virker til å passe fint til det du skisserer.

Om du fortsatt tenker cocker-størrelse så er både sheltie og dansk/svensk gårdshund i samme kategori. Sheltien må børstes, gårdshunden har null pelsstell. Men har mer jakt, og tidvis mindre arbeidslyst enn sheltien. Begge rasene bjeffer nok mer enn cocker, så det krever konsekvent jobbing fra starten av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående range-syndrom på cocker så er dette i stor grad under kontroll nå, og langt mindre vanlig enn det var. Men pass på å kjøpe fra en seriøs oppdretter så er dere enda mer sikre på å unngå det problemet, og også en del andre helseproblemer. Ville vært mer bekymret for trange øreganger (som fører til sopp og bakterielle infeksjoner) og hengende øyelokk, kalt ektropion (som fører til betennelser og irriterte øyne om det er av litt størrelse).

Sånn ellers så syns jeg cockere er fine familiehunder med en fin størrelse som er aktive og med på det meste. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk hjemmesidene til Spanielklubben. De fleste fylkene har egne avdelinger, mange av disse har treff med ujevne mellomrom.

Springere har mindre pelsstell enn cockere, og er nok mer den størrelsen du ser på hvis du tenker 15-30 kilo. Men hvor høy tenker dere? Har dere andre preferanser, fx bruk? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 hours ago, Kokospaniel said:

Sjekk hjemmesidene til Spanielklubben. De fleste fylkene har egne avdelinger, mange av disse har treff med ujevne mellomrom.

Springere har mindre pelsstell enn cockere, og er nok mer den størrelsen du ser på hvis du tenker 15-30 kilo. Men hvor høy tenker dere? Har dere andre preferanser, fx bruk? 

 

Vi har vært innom springer da som du sier størrelse og pelsstell er mer i vår kategori, men har hørt de har litt vanskeligheter med å være hjemme alene. Jobber begge to fulltid, så er litt avhengig av at den ikke mistrives med å være alene 8t på hverdagene. 

Vi har en aktiv livsstil så vi ser for oss en hund som liker å gå både korte og lengre turer, men óg som kan være en kosehund i rolige perioder. Vi har ikke eid hund i voksen alder så vi er relativt nybegynnere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da synes jeg springer høres ut som et godt alternativ, jeg. Det er mulig det er noe separasjonsangst på dem, de er ihvertfall veldig flokkorienterte. Men sannsynligvis ikke noe verre enn cocker. Mitt inntrykk er at welsh springer sliter mer med separasjonsangst enn engelsk, og jeg kjenner mange engelske som fungerer helt utmerket der. Og igjen så er det viktig med godt forarbeid på oppdretter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Springer høres ut som et godt alternativ. Mindre pels og litt større. Hvis dere ikke ønsker så stor har dere field spaniel som er en mellomting. Men en fielden kan være reservert, og på noen resulterer det i usikkerhet mot fremmede mennesker, som er greit å ha i bakhodet. De skal ikke være usikre men dessverre er noen det. Mye mindre pels enn cocker. En annen ting er at de er veldig vanskelige å få tak i da det bare er 2 oppdrettere i Norge og stor etterspørsel hos de få i Sverige. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...