Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Hund som gulper

Recommended Posts

Jeg syns jeg opplever ganske ofte at twist gulper, og jeg blir ikke helt klok på hvorfor. Det kan være en god stund siden han har spist eller drukket, og så plutselig gulper han. Da er det som oftest vann med bittelitt matrester i som kommer opp. Det er ikke det at han spyr galle fordi han er sulten, de gangene han har gjort det så brekker han seg i forkant og det som kommer opp er gult slim. Når han gulper kommer det helt uten forvarsel og som sagt ikke i forbindelse med inntak av mat eller vann. 

Er dette noe jeg bør ta opp med veterinær? Noen som har lignende erfaring med egne hunder eller kan si noe om hvorfor han gulper slik? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei. Det høres ut som noe jeg nettopp har utredet mitt egen hund for. Han gjør som din, regurgituerer, under aktivitet eller hvile. Noen ganger gjør han det også når han får mat. Vi har forsøkt medisiner for slimhinnene i magen, og for lukkemuskelen. Endte opp med en todagers utredning på NMBU uten resultat. Det var dyre 20.000 når de kunne ikke finne noen årsak.

:icon_confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den ene av mine gjorde dette ofte (stort sett daglig) når han ble fôret på en mix av tørrfôr og vom-og-hundemat. Det kunne være gulping av litt mat, vann eller begge deler. Det virket dog ikke som om han plagdes med det på noen måte, men det gikk umiddelbart over når han gikk over på kun tørrfôr (servert med en skvett lunkent vann på). Sånn gul galle-oppkast har noen få av mine vært plaget med dersom de kun har fått mat én gang i døgnet -  en liten brødbit, neve fôrknotter e.l. om morgenen har løst dette for den/de det gjelder.

Så noen fôrendringer kan kanskje løse dette også for din hund - kanskje bare fôringsrutinen, tidspunktet eller temperaturen på maten? 

:-)
Susanne

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.



 • Nye innlegg

  • Håper da ikke det! Blåfargen er en genfeil assosiert med en rekke helseproblemer. Legg dette til alle andre helseproblemer rasen har. Fargen er heller ikke i følge rasestandarden. Nå har ikke akkurat oppdrettere av fransk bulldog satt helse i forsetet, de har påført en rekke hunder masse lidelse, så det er sikkert noen som tar det enda et knepp videre. Jeg ville aldri handlet hund hos noen slike. 
  • Jeg tenker at kastrerte hanner ikke vil bli like maskuline som de kunne blitt siden testosteron bidrar til å utvikle og opprettholde kjønnskarakteristikk. Lave testosteron-verdier vil generelt være mindre gunstig for kjønnspreg. Venter man til hunden er i puberteten får hunden utvikle mer kjønnspreg enn hvis man kastrerer en valp, men den vil aldri bli så maskulin som den kunne blitt om den hadde fått være intakt. Samtidig er det en genetisk faktor i hvor bred og muskuløs en hann kan bli. Brødre er ikke identiske genetisk, å se på en inntakt bror er ikke nødvendigvis noe godt mål på hvor maskulin den kastrerte broren kunne blitt. En bror kan ha anlegg for å bli mer maskulin enn en annen bror, hvor like brødrene blir i masse og kjønnspreg avhenger mye av hvor genetisk homogene de er på dette punktet. For å svare helt konkret: ønsker man en maskulin hanne med godt kjønnspreg, behold den inntakt så lenge som mulig. Jeg ser på min hanne at det har skjedd store endringer fra han var 2 år og til han nådde sitt fulle potensial i en alder av kanskje 7 år.
  • Heldig vis , de vet jo ingenting når de er så små  Ikke kan de være med på noe særlig heller , godt de gror
  • Nå har jeg og Nico akkurat hatt besøk av noen fine folk som gjerne vil ha han på prøvetid. Jeg har absolutt ingen dårlige følelser eller tvil på noen som helst måte, og det hadde viast ikke de heller. Så i høstferien skal Nico på prøvetid hos disse folkene, så de får testet litt mer enn besøk og en liten tur i kjente omgivelser Jeg tror Nico kommer til å få det skikkelig fint, og da er det veldig mye lettere for meg også 
 • Nylig opprettede emner

×