Gå til innhold
Hundesonen.no

Bredde på kobbel i skinn

Recommended Posts

Skal bestille kobbel i skinn, men er usikker på hvilken bredde jeg skal velge. Skal brukes til whippet, og lengden jeg bestiller er 180 cm.

Finnes i bredde; 10, 12, 15 og 18 mm. 

Noen som har anbefalinger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommer jo veldig ann på hva du liker selv, fordelen med lær er jo at det er relativt behagelig å holde i uansett :) 

Til hund som ikke trekker foretrekker jeg så tynt som mulig, har både 6 og 8mm - enkelt å pakke i lommen, lett og ledig å gå med. Til han som trekker liker jeg dog 12mm. 18mm x 180cm blir mye bånd å håndtere eller legge vekk.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har aldri hatt kobbel av kvalitet før, så jeg vet liksom ikke :P Har 15mm bredde på nylonkobbel, og det syns jeg er greit.

De trekker ikke mye. Når de har fått nok tur trekker de så godt som ingenting, kanskje bitte litt på starten av turen. Hun ene kan trekke dersom vi nærmer oss et morsomt tursted eller et sted hun pleier å løpe løs. Begge to kan også plutselig rykke til dersom vi ser en katt eller ekorn. 

 

Kanskje jeg skal velge 10 mm eller 12 mm da. Heller nok mest mot 12 etter det du skrev.

 

Jeg er også litt usikker på om det er noe vits med 180 lengde. Skal bruke båndet mer på byturer, parkturer og turer langs vei.. Og da går de jo mest bak meg uansett. Har lange bånd til skogsturer og slikt. Men så tenker jeg liksom at det er greit om de har muligheten til å gå litt unna om de vil...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville gått for 10 eller 12.  12 synes jeg var ok på belger når keg brukte skinnbånd,  på en litt lettere hund hadde nok 10 fungert fint.  8 kjøpte jeg en gang,  men det likte jeg ikke .

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Det var svære egg! Eller, det ser sånn ut på bildet, hvert fall i forhold til slangen? Hvor store er de? Er de runde eller flate?
  • Åh, jeg kjenner meg SÅ igjen! Happy har vært, og er til tider, klin kokos gærn i huet og det får det virkelig til å koke inni meg av og til. Spesielt når hun finner ut at hun skal ha zooome raptus i bånd og surrer inn både meg og de to andre og vel så det. Eller når hun pirker borti "storebror" og de herjer og styrer på inne uten å høre etter. Men, så er hun jo søt også, når hun kommer krypende opp i armkroken i senga eller legger seg på fanget når hun er trøtt, eller når hun får det for seg og gå fint i bånd og passerer andre hunder som om hun aldri har gjort annet. Eller bare er en utrolig trygg og fin hund som tar det meste på strak arm, da smelter hjertet mitt og alt er verdt det. Det vil jo tross alt gå over og tullet hennes er jo tross alt unghundstreker. 
  • Ingen svar, men akkurat dette gjør vår hund også! med en gang jeg ligger alene i sengen så blir hun helt besatt av hodeputen hans, og lakenet der han ligger. 
  • Ingen trøndersoniser som tilfeldigvis vurderer finsk lapphund og lyst til å låne en ei helg? 
   Evnt noen som vil passe en fjompete lapphund selv, helga i uke 19? 
  • Uten på noen måte være eller virke avvisende må jeg få gjenta @Kangerlussuaq sitt innlegg tidligere i denne tråden om at det er ikke dette denne tråden handler om. Det står deg fritt å diskutere global og nasjonal naturforvaltning men da i en ny tråd slik at vi holder oss til retningslinjene for sonen. Denne handler om veksten av hjortedyr i Sogn og Fjordane hvor jeg argumenterer for at jakt utført av jegere er mer effektivt enn  jakt av dyr som a) ikke går på hjort eller b) ikke er naturlige i dette området og som forvaltningen har bestemt ikke skal være der  
 • Nylig opprettede emner

×