Gå til innhold
Hundesonen.no

Bredde på kobbel i skinn

Recommended Posts

Skal bestille kobbel i skinn, men er usikker på hvilken bredde jeg skal velge. Skal brukes til whippet, og lengden jeg bestiller er 180 cm.

Finnes i bredde; 10, 12, 15 og 18 mm. 

Noen som har anbefalinger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommer jo veldig ann på hva du liker selv, fordelen med lær er jo at det er relativt behagelig å holde i uansett :) 

Til hund som ikke trekker foretrekker jeg så tynt som mulig, har både 6 og 8mm - enkelt å pakke i lommen, lett og ledig å gå med. Til han som trekker liker jeg dog 12mm. 18mm x 180cm blir mye bånd å håndtere eller legge vekk.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har aldri hatt kobbel av kvalitet før, så jeg vet liksom ikke :P Har 15mm bredde på nylonkobbel, og det syns jeg er greit.

De trekker ikke mye. Når de har fått nok tur trekker de så godt som ingenting, kanskje bitte litt på starten av turen. Hun ene kan trekke dersom vi nærmer oss et morsomt tursted eller et sted hun pleier å løpe løs. Begge to kan også plutselig rykke til dersom vi ser en katt eller ekorn. 

 

Kanskje jeg skal velge 10 mm eller 12 mm da. Heller nok mest mot 12 etter det du skrev.

 

Jeg er også litt usikker på om det er noe vits med 180 lengde. Skal bruke båndet mer på byturer, parkturer og turer langs vei.. Og da går de jo mest bak meg uansett. Har lange bånd til skogsturer og slikt. Men så tenker jeg liksom at det er greit om de har muligheten til å gå litt unna om de vil...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville gått for 10 eller 12.  12 synes jeg var ok på belger når keg brukte skinnbånd,  på en litt lettere hund hadde nok 10 fungert fint.  8 kjøpte jeg en gang,  men det likte jeg ikke .

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Da var plutselig 2. Løpetid her. Ganske hyppig at vår 10 måneder gamle valp har sin andre løpetid i løpet av sitt korte liv. Første gang var hun 6 måneder. Forrige gang så jeg tegnene veldig godt, denne gangen har vi ikke merket noe på henne før hun plutselig blødde! 
  • Specific dyrlegen vår også har.  Men da har jeg litt flere fremgangsmåter om det ikke løser seg. Tusen takk for svar. 😊
  • I var gjennom det samme for litt over 1 år siden. Hvilket for går hun på? Det finnes mange ulike allergifor, og det bør ikke være noe problem å bytte. Dyrlegen vi hadde utredning hos solgte feks bare specific, mens andre dyrleger selger feks hills z/d eller royal canin anallergenic eller hypoallergenic. Vi har prøvd alle😂 diverse omega 3 oljer hadde ingen effekt her, men renset parafin over maten gjorde susen. Hun var så hard i magen at hun hylte når hun bæsja. Det får du kjøpt på apoteket😊
  • Det å reise utenlands er egentlig helt likt, hvertfall for hunden   Eneste forskjellen er at man er nødt til å gå på rødt i tollen i Oslo og vise fram passet og chip sånn at de ser at det stemmer, men det går helt fint så lenge man har kontroll på at vaksiner og ormekur er i orden! Hvertfall med norsk hund har jeg aldri opplevd noe som helst av problemer, de er alltid hyggelige og det går kjapt. Opplever at de synes det er veldig trivelig at det kommer folk som har kontroll på det som skal sjekkes, det gjør jo deres jobb mye hyggeligere også når det ikke er noe som helst å klage på mtp hunden  Har derimot sett et par tilfeller med folk som ikke har visst om diverse regler ang. import av hund, både gatehunder og valper som blir sendt til Norge alene eller som skal til ny eier på flyplassen i Oslo og da blir det straks litt verre. Så lenge man har sjekket opp reglene på forhånd og har kontroll på de så er det helt problemfritt og bare hyggelig å ha med hunden til/fra utlandet  Spesielt når hunden originalt kommer fra Norge er det null problem, tenker da mtp at det har vært en del regelendringer nå i det siste når det kommer til innføring av utenlandske hunder.  Egentlig er det veldig greit med en pause i Oslo ja, eneste er jo at det blir så dyyyyrt og det er litt teit å måtte hente ut alt av bagasje osv for så å skulle sjekke det inn igjen. Det blir gjerne litt stress dersom noe er forsinket osv, så der skulle jeg gjerne ha kunnet hente ut bare hunden og latt resten være. Men nå kommer jeg nok til å vurdere SAS litt mer framover, hvertfall hvis jeg ender opp med en hund til, og da får man bestille gjennomgående men med mulighet til å hente ut hunden i mellomlandingen mener jeg å ha hørt   En eventuell hund nr2 ville forhåpentligvis uansett vært liten nok til å fly i kabinen, noe som ikke er et alternativ med Norwegian når man flyr i utlandet, så da blir det ikke såå mye ekstra styr likevel.
 • Nylig opprettede emner

×