Gå til innhold
Hundesonen.no

Bredde på kobbel i skinn

Recommended Posts

Skal bestille kobbel i skinn, men er usikker på hvilken bredde jeg skal velge. Skal brukes til whippet, og lengden jeg bestiller er 180 cm.

Finnes i bredde; 10, 12, 15 og 18 mm. 

Noen som har anbefalinger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommer jo veldig ann på hva du liker selv, fordelen med lær er jo at det er relativt behagelig å holde i uansett :) 

Til hund som ikke trekker foretrekker jeg så tynt som mulig, har både 6 og 8mm - enkelt å pakke i lommen, lett og ledig å gå med. Til han som trekker liker jeg dog 12mm. 18mm x 180cm blir mye bånd å håndtere eller legge vekk.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har aldri hatt kobbel av kvalitet før, så jeg vet liksom ikke :P Har 15mm bredde på nylonkobbel, og det syns jeg er greit.

De trekker ikke mye. Når de har fått nok tur trekker de så godt som ingenting, kanskje bitte litt på starten av turen. Hun ene kan trekke dersom vi nærmer oss et morsomt tursted eller et sted hun pleier å løpe løs. Begge to kan også plutselig rykke til dersom vi ser en katt eller ekorn. 

 

Kanskje jeg skal velge 10 mm eller 12 mm da. Heller nok mest mot 12 etter det du skrev.

 

Jeg er også litt usikker på om det er noe vits med 180 lengde. Skal bruke båndet mer på byturer, parkturer og turer langs vei.. Og da går de jo mest bak meg uansett. Har lange bånd til skogsturer og slikt. Men så tenker jeg liksom at det er greit om de har muligheten til å gå litt unna om de vil...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville gått for 10 eller 12.  12 synes jeg var ok på belger når keg brukte skinnbånd,  på en litt lettere hund hadde nok 10 fungert fint.  8 kjøpte jeg en gang,  men det likte jeg ikke .

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • En chi..Hm..har du truffet foreldrene? Sett dem løpe/leke? Diverse luftveisplager er svært utbredt i rasen, selv om det fra mange hold bagatelliseres som 'bare' chihuahoste..  Av erfaring kan jeg  si at det så langt fra er 'bare', det kan i praksis bety en hund som må begrense løping/leking og mange andre aktiviteter pga av pusteproblemer. Jeg ville ikke tatt en eventuell oppdretters ord for god fisk mtp på egne hunder, jeg ville sett dem selv i 'aksjon'. 
  • oh! Søk vegan recipes på nett, og du får opp uendelig med veganske oppskrifter. Personlig liker jeg best mexicanske og søreuropeiske, mens min datter liker nord-afrikansk og asiatisk mat best. Jeg synes det er best å lage alt fra bunn, da vet jeg at hun får i seg godt med vitaminer og mineraler som ikke er bearbeidet. Det krever litt ekstra tid, men så blir det så mye bedre. Som mamma til veganer, er det vanskelig å få i henne b-vitaminer og hun må ta tilskudd, og jeg ville nok tenkt meg om før jeg gikk all in. Kanskje kan være likegreit å bli vegetarianer i starten slik at du slipper å bekymre deg så mye over disse fordømte vitaminene vi mennesker er avhengig av i starten og du blir bedre kjent med livsstilen.  

   Denne uken har vi Dal, spaghetti og wok på menyen. Det meste du spiser nå kan du lage vegansk. Ikke alt selvfølgelig, men mye. 

   http://www.veganmisjonen.com/ Har mye jeg liker   De har mange gode retter på matprat.no og godt.no også 

   Lykke til! 
  • http://www.vegetarbloggen.no/ Mange gode oppskrifter der! Bruker den selv, og jeg er ganske langt fra veganer  
  • Jeg har bestemt meg for å bli veganer. Tar gjerne mot tips til veganske oppskrifter ☺️
  • Om jeg har fått med meg dette noenlunde rett (i oppdrettsgrupper), så er det så utbredt med PL (patellaluksasjon) på chi at man nesten ikke kommer utenom. Dvs at det gjerne pares PL1 mot fri. Greit å sørge for å forsikre valpen før 4 mnd alder, sånn at man har dekning for PL om det skulle bli behov for operasjon. 
   Aner ikke om det foreligger krav på rasen, eller om det bare er anbefalinger. 
   PL ligger også på dogweb, under annet (helse), så om oppdretter er flink til å registrere helsesjekkene, så finner du jo resultatene der (om ikke får du sikkert se attester/dokumentasjon på at knærne er ok). 
 • Nylig opprettede emner

×