Gå til innhold
Hundesonen.no

Hollandsk tragedie


yurij
 Share

Recommended Posts

Så de sulter ihjel fordi de har et prosjekt som de har tenkt å fullføre hvor alt skal være "naturlig", samtidig som det da ikke blir naturlig fordi området begrenses, migrasjon stoppes og rovdyr holdes ute? Og de skal ikke selv kontrollere stammen? Men så står det jo at de driver å skyter litt også for å holde det borte fra offentligheten? Skjønner ikke helt den siste der, da kan de vell like gjerne bare utføre en passelig nedskyting viss ikke er det jo fullstendig meningsløst uansett. 

Uansett er det jo helt på trynet, det er levende dyr og prosjektet har vell allerede vist at det ikke er gjennomførbart, og hvorfor, da får man vell ta lærdom av det og avbryte eller tilpasse vell.. Ikke bare sikte på en dato som er satt bare fordi.. :(  Trist

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På en måte viser det fint hvorfor jeg mener det er håpløst å skulle redde verdens tigre eller orangutanger eller what not: dyr krever store konkrete områder hvor de kan migrere og bevege seg fritt. Det nytter ikke å ha isolerte øyer med såkalte nasjonalparker hvor det så vidt er plass til en flokk hest. Har vi ikke plass til dyr i fri natur (altså at dyrene forblir urørt på store naturområder som er *dyrenes* - ikke menneskers som skal inn og finjustere fordi vi skal ha sau, høne eller korn på området) så får man heller la artene dø ut eller finnes andre plasser, å kunstig vedlikeholde de for vår egen glede gjennom mennesklig intervensjon (det være kunstig befruktning eller avlivning gjennom nedskytning) er for meg egosentrisk og dumt.

Deretter skjønner jeg ikke helt om dette var arter endemiske for områder, eller kunstig utsatte uten at de egentlig hørte til der? Hva forventet man seg? Dyrepark hvor de slapp å ta vare på dyrene? Meh.

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Del på andre sider

:no::icon_cry: 
Håper de tar en vending og gjør noe for disse stakkars dyrene nå som verdens øyne er på de. Charlotte Durajin (og sikkert flere kjente) har engasjert seg i saken og spredt den på sosiale medier, kanskje kan det hjelpe. Det er en tragedie.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...