Gå til innhold
Hundesonen.no

Endret oppførsel på eldre hund


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

Er det noen av dere som har eldre hunder som dere har sett har endre oppførsel på sine eldre dager?

Nitro har alltid vært en veldig stille hund, men nå bjeffer han ganske mye. Han bjeffer av den minste ting utendørs ( sånn når han blir giret: ser en fugl, et menneske, bjeffer mot Mynte) eller han kan stå å bjeffe bare for å bjeffe. Sånn type voff, voff "prate" aktig, men ikke står å nibjeffer eller noe slikt.  Det værste er at han bjeffer når han er alene hjemme også (men Mynte er der da), bjeffer hver gang jeg kommer fra jobb. Han står med labbene i vinduet og bjeffer.  Liker dette minst, for synes det er dumt for Myntes sin del at han bråker sånn :/

Jeg skjønner ikke hvorfor. Er det alderen som kan gjøre det? Kan man gjøre noe, eller er det ikke vits? Synes ikke korreksjon har så god effekt. Han tar meg ikke så seriøs lengere :P  Egenrådig pensjonist!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er visst ikke unormalt, og blant annet en konsekvens av at de hører dårligere (og dermed kanskje ikke hører så godt hva det faktisk er?). Odin er jo en bjefferase, men han bjeffer også mye mer enn før.

I tillegg har han blitt ekstremt kosete, har aldri vært noen kosehund før.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Midas ble også sånn, men i takt med at han ble svakere (selv om han ikke var så gammel). Han bjeffet mer og var mer på vakt liksom. Tenker at det kan ha med hørsel å gjøre og at de føler de må være mer føre vár når de blir eldre. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min forrige hund var stødig som bare det helt til han begynte å bli eldre. Han ble veldig lydsensitiv, både høye lyder fra tv og andre ting kunne han reagere på. Nyttårsaften ble helt krise. 
I tillegg ble han skeptisk til barn og ville helst bare være sammen med kjentfolk. 

Ok, nå ser jeg det ble litt dramatisk, men ja. Når hørselen f.eks. går ned, så tror jeg absolutt de kan bli mer på vakt osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, simira skrev:

Det er visst ikke unormalt, og blant annet en konsekvens av at de hører dårligere (og dermed kanskje ikke hører så godt hva det faktisk er?). Odin er jo en bjefferase, men han bjeffer også mye mer enn før.

I tillegg har han blitt ekstremt kosete, har aldri vært noen kosehund før.

Ser akkurat det samme med Hampus, som straks er 12 år.

Innimellom skjønner vi ikke helt hva han bjeffer for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...