Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp til kloklipping

Recommended Posts

Trenger tips til hvordan jeg skal klippe klørne til en spinn vill hund.

Han liker virkelig ikke å få klørne klippet, og spreller som en fisk mens han biter etter hånden min (ikke hard). Det er helt umulig og holde poten fast når han nærmest ruller rundt på gulvet for å slippe, og godbiter er helt uinteressant.

Jeg tar kloklipping etter vi har vært på lang tur slik at han skal være roligere, men han blir fortsatt helt hysterisk. Prøver å ta en klo nå og da, men selv en klo er helt umulig slik han vrir og vrikker på seg.

Han prøvd å «kose» med potene og ta på dem uten å klippe klørne slik at han skal bli vant med det, men ser ikke ut til å ha noen effekt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Finnes mange videoer på youtube feks :) Uten at jeg har prøvd det selv, jeg er mer hold fast og klipp (men jeg har små hunder :D

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har hunden stående når jeg klipper. Men begynner tilnærming ved å holde pote, klikk/bra-belønn. Noen ganger må man belønne bare at hunden står i ro før man begynner å ta på poter. Så løftes poten-klikk/bra-belønn. Tilslutt er man i mål og hunden står i ro og du kan klippe alle klørne. 
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi la han på rygg I fanget for kos (elsker å bli klødd på magen mens han ligger på rygg I fanget vårt) og så klipte samtidig. Lettere å være to og evt holde labben fast. Etter noen slike runder skjønte han at dette må han gjennom, så nå får vi klippet uten store protester :)

Kloklipp er en av de tingene jeg ikke gidder å dille mer med, samme med å ta på sele. Biter han så ignorerer jeg det til jeg er ferdig. Han biter ikke så hardt, mer for å dra hendene våre bort. Da får han heller ikke respons på det og gidder ikke gjøre det så mange ganger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Drammen hundesenter holder kurs i det som kalles "husbandry". Metoden er basert på hvordan man får ville dyr - som for eksempel en tiger - til å akseptere å bli utsatt for behandling som i utgangspunktet er ubehagelig. Dyrene lærer også å si fra når de synes grensen er nådd. Sånn jeg har forstått det, har ikke deltatt på kurs selv. Mulig du kan finne info ved å google om du ikke har anledning til å delta på kurs . Uansett - om det du gjør ikke virker, finn på noe annet :)

Endret av Cocky

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hvor du går valpekurs! Om du er medlem i NKK og har fått siste hundesport så står det en veldig bra artikkel om valpebiting der faktisk. Valper "biter" og leker og lærer språk mellom seg allerede i valpekassen, jeg ville blitt veldig bekymret om en valp på 8 uker IKKE bet!
  • Jeg ville heller ikke korrigert ham ved å kjefte (NEI) eller ta i ham fysisk, det vil bare eskalere situasjonen. Og kan være årsaken til at han i dag gikk litt lengre i truslene sine. Be heller hunden om å gå ut av sengen, slik du får råd om over her. Og dette med alfa og dominering kan du bare glemme. Mennesker er ikke hunder, og det tror ikke hundene heller. Selv om vi kan bruke noe språk og signaler som hundene selv bruker, så vet de utrolig godt forskjellen på dem og oss. Det er dere som mennesker som tar de fleste avgjørelsene for hunden i løpet av en dag, og en hund tror aldri at den er "sjefen" over et menneske. At den er uoppdragen og gjør som den selv vil (det den selv mener lønner seg for ham) er en annen sak. Hvordan ser du at han står høyt i rang når han er med andre hunder? En dominant hund er som oftest en trygg og selvsikker hund, som ikke har behov for å undertrykke andre hunder. Veldig mange tror at når en hund jokker på andre så er dette dominanse, det er vanligvis stress (som igjen er en typisk reaksjon om man har mange hunder som herjer sammen på hundejorder og lignende).
  • Hei!
   Jeg har en Nova Scotia Duck Tolling Retriever valp på 12 uker nå.
   Han er veldig fin, lærevillig, og rolig, men også svært vilter til tider og biter mye (noe som jeg har skjønt er helt vanlig).
   Dette er min første valp og jeg har lest mye i bøker om hunder og valper for å skape et best mulig liv for han.
   Jeg synes dog at det hadde vært spennende å hørt om personlige beskrivelser av deres valp og hvordan den utviklet seg.
   Er det noen her som kan dele litt personlige erfaringer med å ha valp?
   Når begynte valpen din å bli roligere?
   Hvordan trente dere på bitehemming og når sluttet valpen å bite på alt hele tiden?
   Når mistet valpen melketenner og når kom voksentennene ut?
   Når ble valpen stueren?
   Når begynte kjønnsmodningen?
   Hvordan fungerte hjemme-alene treningen og når ble valpen klar for å være alene? (Pep valpen mye når dere var borte, hva gjorde dere når valpen bråkte?) Tusen takk på forhånd!

    
  • Hvilken hund som helst kan bli farlig i feil hender, men noen hunder blir potensielt mye farlige enn andre, det er det som er poenget. En chihuahua i feil hender blir aldri potensielt like farlig som en rottweiler i feil hender. Noen raser har lettere for å reagere med aggressivitet enn andre. Det er mer alvor i noen raser. Har majoriteten av disse alvorlige bittsakene skjedd fordi hunden har vært i feil hender? Hadde bittsakene skjedd om eierne hadde hatt mildere raser? Hadde bittskadene blitt like alvorlige om det hadde vært en annen rase involvert?
  • Min hund heter Rafiki. Hentet fra løvenes konge, som betyr venn. --- Det skal være mange navnetråder her inne det er mulig å finne inspirasjon fra. Et søk gir disse siste trådene: http://hundesonen.no/topic/85449-navn-til-hannhund/?tab=comments#comment-2182175 http://hundesonen.no/topic/85325-hjelp-til-navnevalg/?tab=comments#comment-2173980 http://hundesonen.no/topic/85332-hjelp-til-å-navngi-golden-tispe/?tab=comments#comment-2171762 http://hundesonen.no/topic/85170-navnetips-til-hannhund/?tab=comments#comment-2164776 http://hundesonen.no/topic/83235-navnet-mio-kan-det-passe-til-en-tispe/?tab=comments#comment-2092766  
 • Nylig opprettede emner

×