Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp til kloklipping

Recommended Posts

Trenger tips til hvordan jeg skal klippe klørne til en spinn vill hund.

Han liker virkelig ikke å få klørne klippet, og spreller som en fisk mens han biter etter hånden min (ikke hard). Det er helt umulig og holde poten fast når han nærmest ruller rundt på gulvet for å slippe, og godbiter er helt uinteressant.

Jeg tar kloklipping etter vi har vært på lang tur slik at han skal være roligere, men han blir fortsatt helt hysterisk. Prøver å ta en klo nå og da, men selv en klo er helt umulig slik han vrir og vrikker på seg.

Han prøvd å «kose» med potene og ta på dem uten å klippe klørne slik at han skal bli vant med det, men ser ikke ut til å ha noen effekt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Finnes mange videoer på youtube feks :) Uten at jeg har prøvd det selv, jeg er mer hold fast og klipp (men jeg har små hunder :D

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har hunden stående når jeg klipper. Men begynner tilnærming ved å holde pote, klikk/bra-belønn. Noen ganger må man belønne bare at hunden står i ro før man begynner å ta på poter. Så løftes poten-klikk/bra-belønn. Tilslutt er man i mål og hunden står i ro og du kan klippe alle klørne. 
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi la han på rygg I fanget for kos (elsker å bli klødd på magen mens han ligger på rygg I fanget vårt) og så klipte samtidig. Lettere å være to og evt holde labben fast. Etter noen slike runder skjønte han at dette må han gjennom, så nå får vi klippet uten store protester :)

Kloklipp er en av de tingene jeg ikke gidder å dille mer med, samme med å ta på sele. Biter han så ignorerer jeg det til jeg er ferdig. Han biter ikke så hardt, mer for å dra hendene våre bort. Da får han heller ikke respons på det og gidder ikke gjøre det så mange ganger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Drammen hundesenter holder kurs i det som kalles "husbandry". Metoden er basert på hvordan man får ville dyr - som for eksempel en tiger - til å akseptere å bli utsatt for behandling som i utgangspunktet er ubehagelig. Dyrene lærer også å si fra når de synes grensen er nådd. Sånn jeg har forstått det, har ikke deltatt på kurs selv. Mulig du kan finne info ved å google om du ikke har anledning til å delta på kurs . Uansett - om det du gjør ikke virker, finn på noe annet :)

Endret av Cocky

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×