Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til hundetrener som kan redusere seprasjonsangst

Recommended Posts

Hei!

er det noen her som har erfaring med eller vet om en type trener som jobber med å redusere seprasjonsangst og bjeffing hos hund?

Jeg ser etter en slags «hundeskole» jeg kan sende hunden til.

Jeg hadde en tidligere kollega på jobb som hadde hatt sin hund på en slags «camp» i noen uker en sommer, å fikk tilbake en hund som var kvitt seprasjonsangsten og sov hodt i buret når den var alene hjemme. 

Min hun bjeffer mye når den er alene hjemme og vi skal flytte fra enebolig på landet,  til leilighet i byen, derfor må hunden kunne være rolig og stille når den er alene hjemme. I tillegg vil jeg at hunden skal være trygg når den er alene og ikke være redd. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er det jo snart påske. Hva med å få en hundetrener hjem til dere før påsken som kan gi tips, så øver dere hele påska? Verdt et forsøk! 

Høres rart ut å kunne sende bort hunden. Den har nok mange negative opplevelser der dere bo nå og da er det lett å bare falle tilbake i samme spor. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Høres veldig merkelig ut å sende hunden fra seg for 'opplæring'.. Gad vite hva slags metoder som ble brukt på denne 'campen'..?  Å tro at man bare kan sende en hund med problemer vekk og få tilbake en problemfri hund, er nok i overkant optimistisk.. 

Bur er forøvrig ikke noe man bør bruke annet en under transport, ikke hjemme. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg skulle vært rimelig sikker på bakgrunn, utdanning og metoder før jeg sendte hunden fra meg for trening altså. Men jeg har vurdert det selv (ikke for separasjonsangst) , og startet en tråd for det, skal prøve å finne den når jeg er hjemme fra jobb.

Men separasjonsangst tenker jeg nok at jeg heller ville jobbet med hjemmefra og fått tett oppfølging. En av risikoene med det er at de lærer hunden å slappe av helt utmerket der, og så går det gradvis (eller plutselig) tilbake når hunden kommer hjem igjen.

Jeg er også skeptisk til at hunden er i bur når den er alene, nå er det jo ikke sikkert at det er nødvendig eller et "krav" fra dette stedet, men at hunden skal være nødt til å være i bur nesten halve døgnet er ikke bra.

 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 minutter siden, QUEST skrev:

Høres veldig merkelig ut å sende hunden fra seg for 'opplæring'.. Gad vite hva slags metoder som ble brukt på denne 'campen'..?  Å tro at man bare kan sende en hund med problemer vekk og få tilbake en problemfri hund, er nok i overkant optimistisk.. 

Bur er forøvrig ikke noe man bør bruke annet en under transport, ikke hjemme. 

Som eier av hund med separasjonsangst hadde jeg syntes det var fantastisk om det fantes slike "camper", gitt at det var moderne og gode metoder som ble brukt. Hadde gladelig betalt det. Eller betalt noen for å få nøkkel og drive med treningen i mitt hjem og passet den utenom.

Fordi problemet med separasjonsangst er at det faktisk så og si ikke går an å få hverdagen til å gå rundt og samtidig trene hunden slik separasjonsangst må trenes. Det er så sinnsykt vanskelig at de færreste med et normalt liv med jobb eller skole har mulighet til å fullføre treningen, og man er egentlig i en håpløs situasjon dersom man får en hund som utvikler separasjonsangst med mindre man er hjemmeværende eller kan ha med hund på jobb.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Ja, nå har jeg søkt på det meste. Kom inn på skole også, men valgte å ikke starte da studiet ble feil for min del. God veileder er gull verdt  
  • Kjøretime, glattkjøring og trinnvurdering gjennomført og bestått! I morra skal jeg ha sikkerhetskurs på vei(teoretisk del), også skal jeg ha langkjøring om to uker!
  • Æsj, så kjedelig da! Søker du alt mulig rart? Husker jeg feil, eller hadde du egentlig kommet inn på skole også?  Haha, nei, det er ikke bare bare. Men litt spennende og. Det er deilig å jobbe med noe som for en gang skyld bare er mitt! Men det er ikke alltid like lett å motivere seg selv for å jobbe når ingen pusher deg. Jeg har heldigvis en veldig god veileder, så han pusher forsåvidt nok han! 
  • Den går trått du  Er visst ingen som har bruk for meg, i noen som helst bransje  Lykke til med prosjektoppgave! Akkurat det med oppgaveskriving er ikke noe jeg savner fra studietida altså 
  • Jeg er veldig glad i navn, og jeg har hatt mange navn gjennom årene da jeg tidligere var oppdretter av rasekatter, og nå har hatt 9 kull med siberian huskies (over straks 7 år).  Mine tidligere hunder har hett: Togo, Esky, Sarek og Bonfire (alle hanner) De hjemmeboende per i dag er: Freke og Orca (hanner). Gaia (ikke jeg som har bestemt), Såga, Denali, Fjellbris, Naisha (ikke jeg som har bestemt, men tidligere eier), Stjerne, Beringia, Huldra, Dalbris og Polaris (disse 10 er da tisper).

   I tillegg har jeg to deleide hanner: Bolt (ikke selv bestemt navnet på ham) og Qannik (deleier sitt valg å kalle ham det) som på stamtavla heter Aldebaran.  Kullene mine har hatt navn etter tema, mens kattekullene mine hadde både alfabet og tema (startet på Z). 
   Hvis noen har lyst til å sjekke om alle disse navnene så er valpenavnene under hvert enkelt kull på hjemmesiden min: www.snofrost.net Katter har jeg ikke lenger oppdrett av, så den hjemmesiden eksisterer ikke lenger. 
 • Nylig opprettede emner

×