Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp. Når skal de ulike tingene læres? Kan det bli for mye?

Recommended Posts

Skal hente valpen min i neste uke og gleder meg veldig!

Har lest mye rundt omkring, og har noen spm. som jeg håper noen med mer erfaring enn meg kan svare på.

Det er mye som skal læres, alt fra å bli sosialisert/miljøtrent, stueren, hjemme alene trening, håndtering, innkalling, belønning, kontakttrening, gå pent i bånd, passeringstrening, gode vaner, kommandoer osv.

Spørsmålet mitt er hva det bør fokuseres på til hvilken tid. Hva er mest hensiktmessig å jobbe med de to første ukene, etter 1 mnd, etter 2 mnd osv. Dette må vell sikkert tilpasses etter valpens utvikling, men har noen en generell anbefaling å gi meg? Har forstått det slik at kontakttrening er viktig den første tiden for eksempel.

Elles lurer jeg på om jeg kan trene mange ulike ting samtidig, eller om en bør fokusere på en ting av gangen? Kan jeg for eksempel drive med innlæring av to- tre ulike kommandoer på en dag, eller bør jeg trene inn en kommando før jeg begynner med en ny?

Er forresten førstegangs hundeeier, men det fremkommer vell ganske tydelig utfra teksten :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg fokuserer egentlig litt på alt fra starten av, man tilpasser nivået valpen og avanserer etter hvert som valpen både skjønner hva man vil og den blir mer moden og utholdende.  I starten så handler det jo mest om å gjøre alt til en lek. Bygge grunnlaget til det som etterhvert skal bli ferdige "øvelser". Du kan godt trene på flere kommandoer før du er ferdig med de andre,  men det kan være  greit å gjøre en ting pr treningsøkt i starten for å gjøre det enkelt å forståelig.  Tren på sitt feks,  også ta en liten pause før du trener på dekk.  Så er det lettere for hunden å sortere.  

Men det jeg tenker er viktigst er kontakt,  innkalling og miljøtrening. Er de på plass så har du et ganske godt grunnlag for mye.  Og evt rotrening om du har en som trenger det. Neste for min del er "legg deg ", og når den kommandoen begynner å sitte  er det en liten milepæl for da kan man få litt kontroll inne igjen 😅 byttelek kan og være kjekt, altså bytte resurser /slipp.  For å unngå konflikt eller problemer på det punktet. 

  • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×