Gå til innhold
Hundesonen.no

Minipina sele?


Recommended Posts

Jeg strever med å finne en god sele til Knerten, så nå har jeg tittet på Minipina tur-sele siden jeg har hørt så mye skryt om de. Er det noen som kan si noe om hvordan tur-selen er? Og hvordan er denne selene for hunder som har litt pels? Noen Minipinabrukere her?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har korthåret og større hund enn deg, men jeg er veldig fornøyd! Kjøper mest sannsynlig en til han lille også. Jeg har hatt selen i 3.5 år og den er ikke mye slitt. Der ringen er har fått noe slitasje, men synes ikke godt. Minipina har flott service! Hunden er makulator i bil og har bitt selen tvert over to (!) ganger. Hun fikset dette gratis mot frakt begge gangene. :) Jeg har den gamle modellen. De hun lager nå er bredere mellom forbena. 

FB_IMG_1513161107523.jpg

IMG_20170904_132612_616.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har til begge mine gutter og er veldig fornøyd :) Anbefaler den regulerbare mtp at pelslengden varierer og man da har behov for å justere. Mine har sportsklipp. En sele vil alltid lage litt kluss med pelsen, men det er kun ved nakken at jeg føler det må børste litt ekstra mtp sele og knuter. Ikke mye og ikke ille i det hele tatt.

Har samme erfaring hva gjelder god service :-)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt MiniPina-seler i flere år, og er kjempefornøyd. Har fleecefôring på mine, og har ikke problemer med floking eller slitasje.
Her er Inya i trekksele:
13006716_1005562099498940_43818649324291

Dårlig bilde, men her er den i bruk med hjemmelaget pinnedel:
15541633_1263492050372609_55460640647227

Mamma Cherie låner den når hun er på bootcamp:
19275264_1380233612031785_50848128444544

Miriel har arvet Inya sin gamle sele, den er av den eldre modellen og er mer en kombinasjon av den lette turselen, og trekksele.
Mine bruker selene daglig, til både kjettingtrekk, tur, sykkel, spark, ski, jogging (de utrolig få gangene jeg er så gal:lol:) og Silma kommer til å få seg en når hun er litt mer utvokst.

28055694_1601403336581477_84121540666074


Edit: siste del forsvant. 
Den ene selen vi har er mer lik turselen, og jeg er veldig fornøyd med den. Sitter godt på hunden, kommer ikke i veien for anatomien på noen måte, lett å få av og på når man har lært teknikken, og så er den så anvendelig. 
Og det virker som hundene synes den er veldig grei å ha på, selv moren til Inya, som hater seler, og påstår hun ikke kan røre seg med sele, godtar denne selen uten problemer:)

Endret av Ganzie
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også minipina og er kjempefornøyd. Tror ikke det kommer andre seler i hus her, utenom til valper i vekst. Minimal floking på min hund når hun er så langhåret hun får bli. Og hun floker lett. Jeg har både turselen og trekkselen. Bruker de daglig i sommerhalvåret, og mye ellers i året. Minimal slitasje så langt.IMG_20180305_133255.thumb.png.964317b0d0c13ee20165e41458593537.pngIMG_20180305_133235.thumb.png.19ce2d64c0b464859df36878e36a9e62.png

Endret av WelshenNemi
Glemte noe.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er innmari betryggende å høre at alle som har svart (til nå) har så god erfaring. :) Det frister veldig å bare slå på stortromma å kjøpe en Minipina sele. Det er bare det at jeg ikke har den beste erfaringen med å måle hunden min selv, jeg har gjort det til spesialsydd dress og det var ikke enkelt.. Og dressen ble så som så. Så til målingen må jeg ha hjelp for å være på den sikre siden. :)

1 time siden, tmp skrev:

Jeg har til begge mine gutter og er veldig fornøyd :) Anbefaler den regulerbare mtp at pelslengden varierer og man da har behov for å justere. Mine har sportsklipp. En sele vil alltid lage litt kluss med pelsen, men det er kun ved nakken at jeg føler det må børste litt ekstra mtp sele og knuter. Ikke mye og ikke ille i det hele tatt.

Har samme erfaring hva gjelder god service :-)

Godt å høre fra en puddeleier også! Alle pudlene min har hatt pels som floker seg inn i sånne ringer som det er på siden av tur-selen, men på den justerbare selen ser det ut som at ringene er dekket av stoff, stemmer det? Det at selen kan justeres med pelslengden - det er viktig. Jeg klipte ned Knerten før sibirkulda kom (angret litt på det kan du si..) og da hang og slang selen etter på, før klippen tenkte jeg at selen måtte byttes ut i en str større..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også sele derfra. Det er både pluss og minus

Pluss:

god service

gode seler

tåler mye og hard bruk

Minus:

Det tar lang tid, og er en god del venting

Jeg er ikke fornøyd med fargen, selv om jeg spesifiserte. Dette har lite å si

Det er dyrt!!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...