Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilke utstillinger skal dere på i år?

Recommended Posts

Bare nysgjerrig, men hvilke utstillinger har/vil/ønsker dere å delta på i år?🤔

Reiser dere langt for å delta på en utstilling eller holder dere heller til lokale utstillinger, og eventuelt når skal dere?🤨

Jeg holder meg foreløpig til lokale utstillinger som ikke er for langt unna, men har ennå ikke helt bestemt meg for hvilke vi skal delta på😅

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har listet opp  34 utstillinger som jeg vurderer, men jeg må se an hvem som dømmer, om det er noen som har pels, hvor fort de tar det de trenger ut fra årets mål, om jeg får fri fra jobb, og hva lommeboka tillater. Det er en kombinasjon av valpeshow for min nye valp, lokale utstillinger, rasespesialer, NKK-utstillinger i Norge, utenlandske utstillinger, dobbeltutstillinger (telles da som to), trippelutstillinger (telles da som tre). Jeg forventer derfor at den lista kuttes kraftig ned. I tillegg er det plass til både rallylydighet og lydighet i kalenderen, men stevner er det så mange av at jeg gidder aldri å kjøre langt for det. Jeg har også ni-ti ringsekretæroppdrag og et dommeroppdrag i kalenderen for i år.

Hittil i år har vi vært på én utstilling, og ett rallystevne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er vel bare rasespesialen og Dogs4All som er banka her, tror jeg... men hadde tenkt å ta en tur til Finland for å se om vi får fatt i et finsk championat. Også har jeg gratis påmelding til den største svenske spesialutstillingen for begge hundene (siden de ble BIR og BIM på den utstillingen i fjor - og dermed fikk gratis påmelding som premie), og dit må vi kanskje dra da. Ellers har vi jo et mål om denne Nordic Champion-tittelen, så da må vi vel en tur til en slik utstilling i Sverige eller Danmark også (og om vi skal til Finland, så satser vi på at det også er en slik nordic utstilling). 

Vi dropper de små, lokale utstillingene tenker jeg. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har høye ambisjoner om årets veteran og på topp 20 av mestvinner lista. Så planen er de fleste NKK i "nærheten" og noen små på Leto + 2 stk i Sverige, spesialen i Sverige og Norge og muligens den nasjonal i Danmark.

Så får vi se da, jeg pleier aldri å holde meg til planen :lol:

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Målet er å få en int sløyfe i år pluss resten av certa jeg trenger til vanlig nuch (med unntak av det jeg trenger etter fylte to år).Han er jo unghund, så det er vel begrenset hva som er nødvendig å dra med seg? Gleder meg til rasespesialen og D4A! :) 

Prøver å få til en helg i Danmark, men ser mørkt ut.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Håper på 2-3 i Tyskland, 2 i Danmark,  noen NKK, noen små, noen valpeshow, kanskje. Sånn blir det neppe. Har også lyst til å dra til WDS men det tipper jeg ikke går. Jeg starter i jobb etter endte studier ca 1. juli og først når jeg ser turnusen der vet jeg hvilke utstillinger som kan være aktuell fremover etter dette. Før dette er det litt andre ting som også gjør at utstillinger nedprioriteres. Skal nok være fornøyd om jeg får til noen her til lands, 2 i Tyskland/Danmark. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 minutes ago, Kangerlussuaq said:

Hvor finner man oversikt på utstillinger i Tyskland og Nederland?

VDH utstillinger: https://www.vdh.de/ausstellungen/karte/
For raseklubbenes utstillinger så må man vel inn på den enkelte raseklubb å sjekke. 

Nederland: 
https://www.houdenvanhonden.nl/activiteitenagenda/?activityTypeFilter=Exhibits

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ih! Kanskje jeg må begynne å tenke på utstillinger igjen? Jeg skal på hundefestivalen i Selbu med eller uten valp. Og hvis jeg faktisk har valp så skal jeg vel farte litt rundt på valpeshow utover høsten og vinteren, bare for trening og sosialisering. Oppdal 23 September kanskje?

Endret av Symra&Pippin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
41 minutes ago, Snøfrost said:

VDH utstillinger: https://www.vdh.de/ausstellungen/karte/
For raseklubbenes utstillinger så må man vel inn på den enkelte raseklubb å sjekke. 

Nederland: 
https://www.houdenvanhonden.nl/activiteitenagenda/?activityTypeFilter=Exhibits

Oi er jo storutstilling rett borti nabobygda nå i helga. Martini-show til og med :teehe:

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal på et par-tre stykker, men det blir som arrrangør, uten å stille hund. Og kanskje en tur på nærmeste NKK utstilling for å heie og være sosial. 

Endret av Lola Pagola

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Planlagt Leto i april, norske spesialen i mai, og svenske spesialen i juli. Så regner jeg med det blir NTK Sarpsborg og Lillestrøm. Og så vurderer jeg sterkt å dra til ISM i Nederland i oktober!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Det lærer henne ikke uvaner. Jeg har gjort det med alle mine valper, men jeg gjør det ikke når de er voksne. Det å finne på ramp, bite og styre på er valpegreier, og det går over. Så det handler igrunnen mest om å kjøpe seg litt fred og ro når man trenger det mens valpe-og unghundstyret står på. Fordelen med å gi noe godt å spise på når du setter den fra deg i grind eller bur er for å unngå at det blir konsert og stress der, før hunden er vant med å være der. På den måten gjør du plassen til en positiv plass, heller enn en "straff" og isolasjon. 
  • Jeg skal ikke si det som fakta, men logisk tenkning sier meg at BoT ikke vil være spesielt effektivt på hunder med god isolerende pels. Nettopp fordi pelsen isolerer og da vil det jo ikke virke rett og slett. Det skal jo stråle varme tilbake for å trigge blodsirkulasjon osv, men om pelsen blokkerer varme både ut og inn så er det liksom ikke så mye effekt der. 

   Og for varme kan du vell like gjerne bruke noe annet. BoT dekkenene er ikke så veldig varme og gode sånn sett, synes ikke jeg iallefall, så nå jeg virkelig trenger dekken i bil så velger jeg noe annet.
  • Beklager at jeg ler litt, haha, men sånn skal det ikke være nei. Men hvor mye galt gjør den om dere går en skikkelig god luftetur og deretter bare ignorer den litt? Ikke alle som stenger av selv altså, men de fleste gjør jo det etter en god utblåsning, kanskje med en liten pirajastund først. Viss ikke så er det bare å bruke stengsler eller bånd eller noe til å begrense den litt så vil den overgi seg å stenge av etter en liten stund   En sliten valp er som regel en god del enklere valp enn en som har masse energi, men det betyr ikke at dere ikke kan forvente at valpen ikke legger seg ned å slapper av litt innimellom selv om dere ikke nettopp har vært på langtur liksom, selv om dere har hatt en rolig dag skal de jo (og trenger å) stenge av innimellom. Vis den hva dere vil, eller bruk litt hjelpemidler når dere ikke kan. Så lenge valpen ikke bor konstant i buret/grinda og får sosial omgang samt nok tur og lek posjonert ut ila dagen så er det helt innafor å bruke grinda når dere føler behov for det  

   Edit: Mulig dere kan ha litt nytte av å skille på ute og inne hva gjelder aktivitet og lek, iallefall den typen aktivitet og lek dere engasjerer dere i. Valpen skal jo ikke ligge pal hele tiden inne, det er nok for mye å forvente, men det hjelper nok å ikke lage forventninger til at det skjer aktivitet inne, fra dere(om dere har gjort sånt). I tillegg kan man jo se på om dere gir valpen nok fred eller er dere å snakker med den, klapper på den, leker litt, gir den ting, osv osv ofte? La den få mulighet til å finne ro også. Og tenk litt på hvordan dere snakker, er det mye glad stemme/babystemme så trigger gjerne det valpen, mens ro smitter over tilsvarende.  Løper den mye etter barna om de farer i mellom så prøv å begrens det litt, la den heller venne seg til at de løper i mellom uten at han trenger å følge etter dem osv    
  • Jeg ville valgt å venne henne til å bli sperret inne i en grind først som sist og brukt det når du skal være sammen med barnet og ikke kan ha fokus på valpen. Grind er fortsatt flittig brukt her i huset periodevis på en på 9 mnd. 
   Både til ro og til å holde han unna når jeg ikke gidder å passe på alt av leker som ligger rundt eller at jeg har lyst å være sammen med datteren min uten å måtte følge med på han og hva han kunne finne på å makulere. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort eller hvordan relasjonen til hunden min hadde vært om jeg ikke hadde hatt grinder. Jeg bestemmer når vi skal slappe av, og hans initiativ øker ofte i takt med overtrøtthet og uro. Han får nok stimuli, og er veldig lite hjemme alene, så jeg vet at han trenger og kan hvile når jeg bestemmer det, det er bare ikke alltid han vil. 

    
  • Tusen takk for svar - endelig begynner jeg å skjønne hva denne rotreningen handler om (joda - har lest ørten bøker om hundehold, men når valpen plutselig er der, er det som hørtes så enkelt ut i bøkene  ikke fullt så enkel å iverksette 🙄) Sånn det er nå sliter vi oss helt ut, har knapt vekslet en sammenhengende setning med ungene de siste par ukene fordi hunden tar absolutt alt fokus, absolutt hele tiden (ja, vi sliter med å finne den av-knappen!)
 • Nylig opprettede emner

×