Gå til innhold
Hundesonen.no

De siste ulvene i Osdalsflokken er skutt


QUEST
 Share

Recommended Posts

  • Svar 496
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og jeg som trodde at motstanden mot fiskeoppdrett skyldes 1) forurensing til havområdet i nærheten (og "død bunn"), 2) risiko for dårlig dyrevelferd 3) fare for røming og blanding med vill-laks. Men s

Nei, det er ikke godt sagt. Jeg er drittlei av at de som ikke ønsker ulv tror at de som ønsker ulv ikke skjønner eller klarer å forstå hvor vondt det er å miste en hund. Det er ingen som underslår at

Det er liksom ikke svar at rovdyr og beitedyr ikke går ihop. Hva ikke jeg forstår er Hvorfor trumfer sau  rovdyr i disse områdene når det er for mye sau i Norge ?  Hvorfor må rovdyr vike for sau? Yrke

Posted Images

Her kan man se bla tap av sau/lam/storfe/ geit . Pussig nok er tapsprosenten i Flekkefjord og Kvinesdal ganske lik ulveområdene... Bortsett fra et lite område  https://kilden.nibio.no/?X=6506520.46&Y=36512.34&zoom=3&lang=nb&topic=arealinformasjon&bgLayer=graatone_cache&layers=beite_tap_sau&catalogNodes=87

Endret av yurij
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, yurij skrev:

Her kan man se bla tap av sau/lam/storfe/ geit . Pussig nok er tapsprosenten i Flekkefjord og Kvinesdal ganske lik ulveområdene... https://kilden.nibio.no/?X=6506520.46&Y=36512.34&zoom=3&lang=nb&topic=arealinformasjon&bgLayer=graatone_cache&layers=beite_tap_sau&catalogNodes=87

Det er ikke noe pussig at tap av beitedyr til ulv har gått ned og er lave i ulveområdene da det så si ikke finnes beitedyr igjen i ulveområder... :)  Wabakken m.fl. skriver:  "Med unntak av to kommuner vest for Oslo, er nå ulvesonen uten sau på utmarksbeite"....... 

Endret av spot
  • Thanks 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Nimbus skrev:

Ditt syn, din mening, din oppfatning, din tro, din side. Du kan velge fritt, og du kan komme med alternativer. Og du kan selvfølgelig også velge å overse resten av innlegget, spørsmålene, og heller fokusere på at du mener at "din sak" er feil formulering å bruke om at du har en ganske tydelig mening om en bestemt sak. Også kan jeg dermed anta at anonyme innlegg, kopiert fra ukjente steder, som er kjørt gjennom Google Translate er det som finnes av "bevis" for hva enn det er du egentlig argumenterer for i dine siste innlegg. (At myndighetene og diverse foreninger i nordiske land + Russland (?) har konspirerert om å "plante" ulv ett, flere, mange steder, fordi... Jeg vet ikke helt - fordi de kan?)

Og dere biter på stadig vekk.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, spot skrev:

Det er ikke noe pussig at tap av beitedyr til ulv har gått ned og er lave i ulveområdene da det så si ikke finnes beitedyr igjen i ulveområder... :)

Det er da mere enn nok  sau totalt allikevel? Ikke mye sau ute  i Aust Agder heller, her er ikke ulv. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, yurij skrev:

Det er da mere enn nok  sau totalt allikevel? Ikke mye sau ute  i Aust Agder heller, her er ikke ulv. 

Er det ikke ulv, så blir vel heller ingen tatt av ulv... :)  Jo, det er masse sau ellers, og der det er sau og ulv, enten det er i eller utenfor sona, så vet vi hvordan det går :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

42 minutes ago, spot said:

Og dere biter på stadig vekk.. :)

Njæh, det vil jeg ikke si. Jeg tenkte at det var to alternativer: 1) trolling, 2) tinnfoliehatt. Men så fjernet jeg mitt eget spørsmål om du kun trollet, da, før jeg publiserte. Fordi jeg tenkte det ble litt ufint av meg å tillegge deg trollete sider. Tinnfoliehatten hadde ihvertfall kommet fra et genuint sted, liksom. 

Jaja, hva skal man si? Godt du har funnet en trivelig fritidssyssel? Siden jeg foretrekker å mate andre skapninger enn troll så noterer jeg meg det bak øret til fremtidige tråder, ihvertfall. Hf! 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, spot skrev:

Er det ikke ulv, så blir vel heller ingen tatt av ulv... :)  Jo, det er masse sau ellers, og der det er sau og ulv, enten det er i eller utenfor sona, så vet vi hvordan det går :) 

Selvsagt  men det man ser av det kartet er at tapsprosenten er relativ lik over hele landet på tross av og på grunn av... Og at det er lite sau uteet par steder. Bla annet i Aust Agder hvor det er mye bønder men uten sau. Poenget blir da at bondeyrket trenger slett ikke å forsvinne selv om man reduserer antall sau.. . Er målet at hele Norge bare skal være sau? Lurer på om det hadde blitt like mye diskusjon rundt kutt i svineproduksjon? Jeg har litt på følelsen at de fleste ville vært enig i å kutte i produksjonen der etter alle dyrevelferdssaker siste året. Hadde vært artig å se hvor mange som mente vi må fortsette å produsere svin i samme skala, i de samme områdene på tross av at markedet ikke vil ha? 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
29 minutes ago, spot said:

Flott bevis på at skandinavisk ulvejakt ødelegger stabile flokker og skaper unaturlig og ekstrem atferd fra streifulv som har fått rolig ulvemark ødelagt av mennesker. Når man bulldoserer naturen ned uten kunnskap om økosystemer og økologi/biologi, så får man høste slik man sådde. Bare å lene seg tilbake og nyte synet av bønder som står fram i mediene med surk om hvilke ofre de er - ofre for sin egen fremmedfrykt. Ulvene er flyktninger; noen er enslige overlevende etter nedslakt av hele familien. Disse er stresset, traumatisert og søkende. De møtes av hat, mistro og miskunnskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tåpelig artikkel som ikke gjør noe annet enn å fyre opp med bensin på konfliktbålet i Norge:  

Quote

"Hva om de hadde kommet over en liten gutt eller jente på sopptur, spør han."

Jeg gremmes. Norge kommer til å få enorme problemer av denne konflikten, mark my words. Slik en hodeløs, kunnskapsløs, konfliktyppende og ekstremt betent situasjon betyr bare problemer. Jeg tør ikke tenke på hva slags avarter av ABB som sitter rundt og lar seg fyre opp av slike aggressive "JA/NEI"-sider, med mediene i fri vigør mens de mesker seg i tusentalls av harde, sinte klikk på hver av disse idiotiske artiklene. Skulle tro vi var tilbake i middelalderen uten naturvitenskap og demokrati, det er regelrett skremmende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

a og nu har vi altså fått ulv langt oppi Nordøsterdalen,der de nå er bare noen steinkast unna en av Nord-Europas genetisk mest unike villreinsdyrstamme(knutsø stammen) som lever oppå fjellområdene imellom savalen/Oppdal/Kvikne. Denne stammen har eksistert i flere tusen år,den er ikke stor i antall,men er en av de stammene som har de aller største individene i vill tilstand,,, om ulven kommer hit vil dette bety at den begynner å jakte på disse dyrene,med det resultat at det som forskerene sier i artikkelen her,at stammen på ett tidspunkt kollapser...vil mene denne villreinstammenen burde ha ett høyere vern og bevaringsbehov enn verdens mest tallrike og utbredte rovdyr,,,,videre så er det på oppdalsiden moskus,dette er veldig få dyr og den vil ikke tåle noen form for beskatning av ulver..

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, spot said:

a og nu har vi altså fått ulv langt oppi Nordøsterdalen,der de nå er bare noen steinkast unna en av Nord-Europas genetisk mest unike villreinsdyrstamme(knutsø stammen) som lever oppå fjellområdene imellom savalen/Oppdal/Kvikne. Denne stammen har eksistert i flere tusen år,den er ikke stor i antall,men er en av de stammene som har de aller største individene i vill tilstand,,, om ulven kommer hit vil dette bety at den begynner å jakte på disse dyrene,med det resultat at det som forskerene sier i artikkelen her,at stammen på ett tidspunkt kollapser...vil mene denne villreinstammenen burde ha ett høyere vern og bevaringsbehov enn verdens mest tallrike og utbredte rovdyr,,,videre så er det på oppdalsiden moskus,dette er veldig få dyr og den vil ikke tåle noen form for beskatning av ulver..

Kilder er fint. Uten å kommentere innhold, så er det jo ganske vanlig å henvise til hvor en henter tekst fra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ved litt googling kan det jo se ut til at det er vel så mye tobeint trussel som firbeint...
Teksten under er klippet herfra: http://www.villrein.no/knutsho-forskning/
Det finnes en del lesestoff, bl.a. om forvaltning og jakt av disse reinene, men interessen min strekker seg ikke så langt at jeg setter meg ned for å lese gjennom alt. 

OPPSUMMERING AV PROSJEKTET

Flere av fokusområdene i Knutshø innehar svært viktige kvaliteter, ikke minst som knutepunkt for reinens trekk mellom viktige funksjonsområder. Omfattende vegnett genererer mye trafikk/ferdsel og forstyrrelser sentralt i reinens leveområde her. Vegtraseene er mye trafikkert i barmarksesongen og er påpekt som en barriere for reinens trekk/bevegelser. Foruten vegtrafikk i barmarksesongen er det også snøskutertrafikk langs vegtraseene i vintersesongen.

Forstyrrelser og dermed sterkt redusert arealbruk er en av flere aktuelle hypoteser for å forklare en dokumentert og sterk nedadgående kalvetilvekst i Knutshø. Dokumentasjonen som er fremlagt i sluttrapporten viser at reinen i Knutshøområdet er sterkt presset av menneskelig aktivitet, og at forvaltningen bør fortsette å arbeide målrettet for å skaffe dokumentasjon på problematisk bruk og å gjennomføre tiltak for å bedre situasjonen.

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

synes hele ulvedebatten er vanskelig. Og man begynner å få "ulv på hjernen" - på begge sider. Det virker å være veldig vanskelig å holde seg til saken, debatten sporer til stadighet av og debatteknikken går stadig mer ut på å rakke ned/drite ut motpartene enn å holde seg saklig. Jeg har falt av lasset for lengst, og blir en blanding av irritert, oppgitt og lattermild.  Hvordan ulven har fått så innmari stor plass i rovdyrdebatten forstår jeg ikke... de står for en utrolig liten andel av det tap til rovdyr.  Hvorfor fokuseres det ikke mer på å senke det totale tapet - som ikke bare gjelder rovdyr? Alt fokus går på rovdyr, spesielt ulv. Men hva med Påkjørsler, skader, fluelarver, forgiftninger, osv.  De fleste dyra omkommer tross alt pga det. 

En skal visst ikke forstå alt. 

 

 

Endret av Meg
  • Like 6
  • Thanks 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Meg skrev:

synes hele ulvedebatten er vanskelig. Og man begynner å få "ulv på hjernen" - på begge sider. Det virker å være veldig vanskelig å holde seg til saken, debatten sporer til stadighet av og debatteknikken går stadig mer ut på å rakke ned/drite ut motpartene enn å holde seg saklig. Jeg har falt av lasset for lengst, og blir en blanding av irritert, oppgitt og lattermild.  Hvordan ulven har fått så innmari stor plass i rovdyrdebatten forstår jeg ikke... de står for en utrolig liten andel av det tap til rovdyr.  Hvorfor fokuseres det ikke mer på å senke det totale tapet - som ikke bare gjelder rovdyr? Alt fokus går på rovdyr, spesielt ulv. Men hva med Påkjørsler, skader, fluelarver, forgiftninger, osv.  De fleste dyra omkommer tross alt pga det. 

En skal visst ikke forstå alt. 

 

 

Jeg er  tilbøyelig til å si at det er fordi folk trenger en syndebukk, noen å skylde på. Og de med dårlig selvtillit trenger noen å hate.

  • Like 2
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, Avani said:

Jeg er  tilbøyelig til å si at det er fordi folk trenger en syndebukk, noen å skylde på. Og de med dårlig selvtillit trenger noen å hate.

Ikke sant.

Og fordi rovdyr tar andre ting eller gjør ting vanskeligere for noen. Plutselig må man passe på dyra litt ekstra, eller det blir kanskje mindre bestander av klovvilt så jegerne får mindre kvoter å jakte på, kanskje er det ikke bare å slippe laus jaktbikkja heller og da blir det vanskelig vett. 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ‎15‎.‎11‎.‎2018 at 11:41 PM, Shokata skrev:

Ved litt googling kan det jo se ut til at det er vel så mye tobeint trussel som firbeint...
Teksten under er klippet herfra: http://www.villrein.no/knutsho-forskning/
Det finnes en del lesestoff, bl.a. om forvaltning og jakt av disse reinene, men interessen min strekker seg ikke så langt at jeg setter meg ned for å lese gjennom alt. 

OPPSUMMERING AV PROSJEKTET

Flere av fokusområdene i Knutshø innehar svært viktige kvaliteter, ikke minst som knutepunkt for reinens trekk mellom viktige funksjonsområder. Omfattende vegnett genererer mye trafikk/ferdsel og forstyrrelser sentralt i reinens leveområde her. Vegtraseene er mye trafikkert i barmarksesongen og er påpekt som en barriere for reinens trekk/bevegelser. Foruten vegtrafikk i barmarksesongen er det også snøskutertrafikk langs vegtraseene i vintersesongen.

Forstyrrelser og dermed sterkt redusert arealbruk er en av flere aktuelle hypoteser for å forklare en dokumentert og sterk nedadgående kalvetilvekst i Knutshø. Dokumentasjonen som er fremlagt i sluttrapporten viser at reinen i Knutshøområdet er sterkt presset av menneskelig aktivitet, og at forvaltningen bør fortsette å arbeide målrettet for å skaffe dokumentasjon på problematisk bruk og å gjennomføre tiltak for å bedre situasjonen.

 

Jeg er selvsagt helt enig med deg i at menneskelig aktivitet i ulike former ikke er bra for bl.a. villreinen, men det vil ikke akkurat hjelpe på med ulv i området i tillegg..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ikke at det hjelper problemet, men om dere ønsker å få bukt med lukt især på sommeren, så finnes det luktfjerningsprodukter også til utendørs bruk. Tjoppe kvittering og krav i posten til naboen er ikke dumt heller, selv om det trolig aldri skjer noe…
    • Jeg ville blitt så sinna at dette hadde jeg gjort: Tatt hundebæsjen deres og kastet (ikke lagt den pent) inn mot inngangspartiet deres. Opp etter dør og vegger. Hver enste bæsj! Og jeg hadde aldri gitt meg. De skulle virkelig fått oppleve hvor ekkelt dette er!   Men siden vedkommende er agressiv/voldelig så hadde jeg kanskje gjort det litt i smug...
    • Hei! Jeg har en whippet som har blitt syk, og ingen vet foreløpig hva som feiler han. Lurer derfor på om noen av dere har erfaring med det samme. Han har alltid vært litt merkelig i magen, men det siste året har det tatt av med 5 omganger heftig diaré. Det har gått over etter noen dager skånefôr og probiotika, men i desember kom første runde hvor han fikk en kraftig infeksjon i mage/tarm som krevde behandling med antibiotika. Da ble det også oppdaget b12-mangel, så det har han fått tilskudd av. Det ble mistenkt fôrintoleranse, så han startet på et veterinærfôr for sensitiv mage som han har gått på siden. Han ble frisk igjen, og magen har vært ok (men fortsatt ikke helt bra.) For en uke siden ble han syk igjen. Først diaré, og etter hvert ble formen verre og verre. På torsdag måtte vi dra til veterinær, og det ble bekreftet en ny infeksjon i tarmene og denne gangen har han også fått sår i slimhinnen på innsiden av leppene (hele veien på begge sider). Han har ikke matlyst og vil ikke drikke noe særlig. Det hører også med til historien at han ble operert for urinstein (struvitt) i januar, i tilfelle det kan kobles opp mot noe som er relevant for infeksjonen han har fått. Det er jo nødt til å ligge en sykdom bak som fører til at dette er et tilbakevendende problem - er det noen som har peiling på hva det kan være? (Han får selvfølgelig oppfølging av en dyktig veterinær, men er veldig interessert i å høre om noen har lignende erfaringer)
    • Port så den ikke kommer inn til dere om det er mulig? Antar porten blir pissa ned uansett, men er i hvert fall ett hakk bedre enn inngangspartiet.  Du kan jo også politianmelde, spørs om de gjør så mye, men da har du hvert fall ett papirspor om hendelsene hvor eier har vært truende. Vet ikke om det finnes noen form for tvisteråd etc man eventuelt kan kontakte om sånt.  Du kan prøve med citrus i innkjørselen din, det er jo en lukt mange hunder ikke liker og dermed unngår. Eventuelt så finnes det jo mange slike sprayer å få kjøpt som skal hjelpe mot tisselukt i det minste, sånn at de ikke går på do der igjen. Spørs hvor bra det funker ute da. Må nok eventuelt føres på, på nytt ganske ofte.  Ikke den kjekkeste eller første løsningen, men det er jo et alternativ om eier ikke er tilsnakkende og voldelig. Ser folk i statene bruker noen sånne "fuglekasser" med veldig høy/lys/ultrasonisk tone på som bare hundene hører som de skrur på når nabohundene er ute hvis de bjeffer kontinuerlig. Kanskje noe sånt kan fungere som aversiv for å gå på do i hagen dere også? Kan kanskje fungere med bevegelsessensor istedenfor lyd sensor?  Ryom Ultralyd Dyreskremmer: Solcelle & IP44 utendørs (skadedyrbutikken.no)  eller  RYOM Dyreskremmer: Beskytt mot uønskede dyr! (skadedyrbutikken.no) Sprinklerannlegg som har bevegelsessensor? Bonus om naboen får seg en dusj, og i det minste får du spylt bort/vannet ut tisset så det ikke lukter så altfor ille.  🙈 Dog synes noen hunder at vann er hysterisk morsomt også, så det kan jo få motsatt effekt ifht å ikke få den inn i hagen. Er du skikkelig desperat så finnes denne saken også: Både vann og lyd. Skremme bort uønskede dyr? Da blir det dette produktet! (skadedyrbutikken.no) Disse er jo ikke direkte skadelige for hunden, men den kan klart bli redd. Det er jo tross alt et aversiv uansett hvordan man ser på det. Riktig plassering så uskyldige ikke blir "offer" er viktig med slike løsninger tenker jeg. Disse vil jo også utløses av alle andre dyr som vandrer forbi, dere, barn og andre(postbud, gjester f.eks). Så om dere ender opp med noe slikt så må det plasseres lurt tenker jeg. 
    • Hei! Jeg har et stort problem! Flyttet inn i huset vårt for 1 år siden. Nabohunden bæsjer og tisser ned veggen/pottene med inngangspartiet vårt, dette skjer flere ganger iløpet av uken.  Jeg og samboer har flere ganger prøvd å gå i dialog med naboen uten bedring.Uansett hvor mange ganger vi må si ifra så blir det ingen bedring, naboen gir fulstendig fa@#€n !   Naboen har vært vanskelig,agressiv og vist en truende atferd når vi har tatt kontakt. Jeg synst dette er svært ubehagelig da en annen nabo informerte  oss om en voldsepisode mot en annen . Vi instalerte ringerklokke kamera grunnet problemet. har flere opptak der hundeeiern er tilstede og lar hunden pisse/bæsje uten å gripe inn/ opptak når hunden er uten tilsyn.  hunden går ned  innkjørselen vår og helt inn til inngangspartiet for å tisse/bæsje.   Vi synst dette er helt forferdelig ekkelt! Vi har flere småbarn som går inn og ut dørene som drar med seg dette inn i gangen. Jeg har brukt mange timer/dager  på skrubbing/vasking for å fjerne lukten i gangen!  sommeren var værst! Kunne ikke oppholde oss med innkjørselen da lukten var ekstrem og varm pisselukt slo oss rett i ansiktet. Spylte veggene,trappa,pottene og bakken flere kvelder og helte på med flere liter eddik for å døyve lukten mest mulig 🤢🤢🤢 kjøpte 2 dyre Potter rett før 17 mai som ble nedpissa etter 2 uker. Forsatt pissemerker som jeg ikke får bort.    Jeg ORKER ikke mer. Dette er uutholdelig!!    Hva kan vi gjøre for å få slutt på dette ?           
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...