Gå til innhold
Hundesonen.no

Dine preferanser når det kommer til pelsfarge/tegninger?


QUEST
 Share

Recommended Posts

Vil ikke ha utvannet farge - a la harlequin eller blue merle pga den genetiske bakgrunnen til fargen. Utover det har jeg ingen preferanser. Jeg vil ha hund pga det som finnes mellom ørene (bruksegenskaper) kombinert med god helse og godt gemytt. Farge som sådan bryr jeg meg ærlig talt lite om. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 84
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Siberian husky - min favorittfarge er viltfarge. Det finnes ikke noe penere. Sjekk denne her (eier tar fantastiske bilder i tillegg):   (Jeg har ikke sansen for ren fargeavl, eller avl for å få s

På egen rase, dalmatiner, foretrekker jeg svart. Godt oppbrutte tegninger, ikke helt mørke ører men mer sort enn hvitt,  sort tegnet rundt øynene men ellers ikke for mye i ansiktet.  For meg har min e

Tric er tric

Posted Images

På Kelpie foretrekker jeg sjokoladebrun over alle de andre fargene. Svrt og blå funker også fint, deretter kommer fawn og rød. Tan kommer til sist, uansett bunnfarge.

På sheltie/collie er det kun sobel og tric som funker for meg. Om jeg noensinne ender opp med en av de rasene så er blir blue merle fullstendig uaktuelt. På feks mudi eller pyrre funker bm, ettersom de ikke har tan. Bm med tan kræsjer i fargekartet mitt :lol:

Bc må helst være tofarget, sort hvit eller brun hvit. Aussie tric i en eller annen variant. Springer spaniel, tofarget fremfor tric.

"Autisten i meg" liker ikke for mye rot i farger /tegninger :icon_redface:

Endret av mokken
  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 minutes ago, mokken said:

På sheltie/collie er det kun sobel og tric som funker for meg. Om jeg noensinne ender opp med en av de rasene så er blir blue merle fullstendig uaktuelt. På feks mudi eller pyrre funker bm, ettersom de ikke har tan. Bm med tan kræsjer i fargekartet mitt :lol:

Sheltien kommer i Blue merle uten tan da. 
 

Bi-blue er absolutt favoritt fargen min, på sheltie. Liker også sol/gyllen sobel. Ikke så glad i vanlig blue merle, blir fort rotete synes jeg.
På japaner er det ganske lett, den kommer liksom bare i hvit den. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Ganzie skrev:

På min rase liker jeg veldig godt mye hvitt. (ikke overtegnet) med en stor, flashy krage, hvite bein og bliss.
(så derfor har selvsagt ingen av mine nåværende hunder har "idealtegningene" mine:lol: )
28055694_1601403336581477_84121540666074


Ganzie var veldig pent tegnet i mine øyne:
13699957_1058651437523339_69444713076378

420922_310629655658858_149842510_n.jpg?o

14199344_1096467583741724_25521452792983
 

Ellers synes jeg også mørk/skygget sobel er pent, særlig når det er i kombinasjon med mye hvitt.
28378552_1605862889468855_16818112335158
(skranglete unghund i verste voksealder, (med haleføring som vi ikke engang snakker om:lol:) men hun har i mine øyne en meget lekker farge, og jeg er veldig spent på hvordan hun vil utvikle seg:) Hadde jo ikke skadet med mer hvitt, men man får ikke alt her i livet:aww::lol:

Må bare si at Ganzie var en fantastisk fin hund! :wub: Ellers enig i at skygget sobel er veldig pent :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På min egen rase foretrekker jeg helt klart de helt sorte med så mørke øyne som mulig. Lyse øyne ødelegger blikket og uttrykket veldig for meg. En riktig god, jevnt fawnfarget kan gå også, men den fargen er så vanskelig å få sånn som jeg vil ha den, så da er det et mye sikrere valg å gå for sort :P. Jeg er ikke sååå begeistret for sort som blir grå, men det er bedre enn en dårlig fawn uansett :D 

På andre raser synes jeg f eks blakk på dunker er stilig, og jeg kan godt gå for en bluemerle i raser som kommer i den fargen. Den eneste fargen jeg IKKE ville hatt, er hvit. Altså helhvit. Det er bare helt feil for meg av en eller annen grunn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På dalmatineren har jeg helt klart preferanser ? Svartprikket, pent og jevnt tegnet over hele kroppen, IKKE mye tics, mørke ører (selv om rasestd sier oppdelt med prikker) og tegnet rundt mørke øyne. Jeg liker IKKE lemonfarget (ikke godkjent). Men syns blå øyne (ikke godkjent) er fint. Og innser at egen prikk er tegnet etter min smak ? (legger ved et dårlig bilde).

På Kelpie er jeg 100% sucker for tan ? Jeg elsker black and tan (som tidligere rottweilereier!)... Red and tan som god andreplass! Men det må være pene tan-tegninger + mørke øyne. Deretter kommer svart helfarger, sjokoladebrun og rød til slutt... Jeg liker ikke lyse stikkende øyne ? Så her sitter jeg med en svart (innafor) og en brun med lyse øyne. Og liker ilke hvite tegninger i noen grad. Men til syvende og sist er det hva som sitter i topplokket som er viktigst ? 

På andre raser er jeg sucker for pent tegna black and tan, blue merle (med blå øyne) og harlequin ? Jeg liker de fargene, så fremt de er pent tegna. Og ingenting slår en mørk husky (svart, hvite tegninger) med blå øyne ???

20180220_102008.jpg

FB_IMG_1519339858795.jpg

Endret av Shlush
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 hours ago, mokken said:

Bi-blue, eller er det noe annet jeg har glemt? Bi-blue/black glemte jeg men de er også fullstendig utelukket. 

Ja, bi-blue er blue merle uten tan, slik min Mackenzie er:

018-1.jpg?w=1352

(se bort fra rufsete og for lette ører, dette var før ørene satt seg skikkelig og vi var på gjørmetur)

Det er jo ikke til å stikke under en stol at jeg ønsket meg veldig en bi-blue da jeg først var ute etter ny sheltie. Aller helst med blå øyne, mens Kenzie fikk et halvt blått :P

Skulle jeg valgt sheltie (eller collie) neste gang kun basert på farger hadde det blitt en dyp skygget sobel, med stor, hvit krage. Men helst uten bliss, for det syns jeg kan ødelegge utrykket (med mindre det er perfekt symmetrisk). 

 

Endret av Mackenzie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det kommer til greyhound er det ikke mange farger jeg ikke liker. Rasen tillater de fleste farger. Jeg liker godt de to fargede med store flekker, rødbrindle og helt rød selvfølgelig :)  Sort er også pent på grey.  Jeg er ikke like fan av de hvite, for flesteparten har såpass tynn hud/pels at sorte flekker skinner igjennom, og de blir nesten litt gjennomsiktig.  Men en som er totalhvit som har god pels uten sorte flekker, og mørke øyne er veldig fint det.  Men jeg hadde nok ikke sagt nei til ett individ pga fargen uansett.

På dobermann hadde jeg ikke ville hatt brun og tan, fordi i mitt hode er dobermann sort og tan. De brune blir seende ut som en vanlig vorsteh, samt de ofte får lyserer nese og øyne, og det blir ikke det samme.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På whippet så liker jeg aller best helfarget, creme/fawn, rødbrun (begge meg innslag av hvit er ok) og hvit med rødbrune store flekker er de fargene jeg alltid sikler på! Syntes brindel er litt kjedelig :aww: men så er det ikke alltid rett hund kommer med rett farge :aww:

 

På puddel så liker jeg aller best brun, rød og hvit. Brun og rød må ha en dyp god farge som holder hele livet til hunden :P , og hvit må ha svart nese og mørke øyne. 

Border collie syntes jeg er finest når de er langhåret brun og hvit :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Snoffe skrev:

På whippet så liker jeg aller best helfarget, creme/fawn, rødbrun (begge meg innslag av hvit er ok) og hvit med rødbrune store flekker er de fargene jeg alltid sikler på! Syntes brindel er litt kjedelig :aww: men så er det ikke alltid rett hund kommer med rett farge :aww:

Helt enig! Jeg har de samme preferansene. Jeg liker blå i tillegg, gjerne med noe hvitt. Helst ikke brindle, men skal det være brindle, så må må de ha mørke/svarte striper og rødbrun grunnfarge, helst med en del hvitt på. 

Nå har jeg en creme som har greie hvite tegninger. Hun har hvitt bliss(som du ikke ser så godt, for hun er ganske lys creme i ansiktet), hvit på haletuppen og noen hvite flekker i nakken. Sistnevnte er litt feil i mitt hode. Ser ut som om noen har sølt maling på henne :P 

Happy er fawn med pene hvite tegninger synes jeg. Hun har ikke så mye hvitt på og hun har en lys fawnfarge. I tillegg har hun godt pigment, med svart snute og mørke pene øyne. Hun har et mye mer søtere uttrykk i ansiktet enn Blitz som er creme med ganske lyse øyne. 

 

På schäfer så foretrekker jeg grå. Gjerne litt mørk grå(men ikke _for_ mørk). 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis vi skal gå ned på rasenivå, så liker jeg ikke rød og svartbrindle på whippet. Jeg er heller ikke særlig begeistret for blå men der kommer det inn at det med blå kan forekomme dårlig pels. Jeg foretrekker 'rolige' farger på whippet, enten lys gråbrindle, beige eller disse fargene kombinert med hvitt. Så godt så helhvit går også an men da må øyelokksrender være pigmentert. 

På puddel syns jeg aprikos er nydelig , sølv , brun og svart er også pent. Hvit nope. 

Chi: Gjerne creme eller creme med hvitt. No,no er merle og farger som gir brun /lysere nesespeil.

CC; hunden bør være så mørk som mulig. Hvit betyr rosa på vinteren og mindre motstandsdyktig mot sol, så det er absolutt no,no. 

Italiener; foretrekker beige men de andre fargene er også ok. 

Collie; absolutt foretrukket er skygget sobel, tri går an mens merle er helt utelukket. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel ikke så mye tvil for min del, nemlig rødfarget, synes denne fargen er så lekker hos både korthåret og langhårete raser. Ellers synes jeg at black and tan ofte er en flott farge, men det er også noen raser jeg synes denne fargen blir "feil" på.  Tricolour er en farge jeg er veldig lite begeistret for, men på enkelte raser som f.eks basenji kan det være fint. Er også ganske lite glad i helt hvite hunder, men jeg kan gjøre et unntak for f.eks whippet og puddel.  Svarte hunder er ofte fint, kremfarget er i grunnen litt både og, synes det kan være fint på en del hunder, mens på andre kan det være ganske kjedelig. Denne gråaktige, og også den sølvfargen som noen raser kan ha, synes jeg ofte er ganske flott, og forsåvidt også blågrå. Merlefargede hunder kan også være begge deler, er litt usikker på om jeg ville hatt det selv. Brindle er ganske lite begeistret for, og det er nok en farge jeg ikke ville hatt, men det kan til nød gå an hos whippet, men der liker jeg det ikke når brindlefargen blir altfor mørk. Sjokoladefargede hunder liker jeg også dårlig, men hvit og brun som f.eks engelsk springer spaniel kan, liker jeg i grunnen. Sort/hvit liker jeg ganske dårlig, men hos spaniels kan det være ganske fint, og så synes jeg dalmatinere er finest når de er sorte og hvite.

Når det gjelder tegninger, så forretrekker jeg vel mest rene teginger, og jeg synes f.eks det er lite fint med en stor flekk rundt et av øynene, det synes jeg ofte er med på å gi hunder et mer blandingsaktig utseende. Jeg foretrekker oftest et lite til middels bliss i ansiktet hos de rasne som kan ha det, ellers synes jeg et stort bliss som regel er mindre pent. Dette har også pleid å gjenspeile seg i hva jeg foretrekker hos hester, der synes jeg store eller urregelmessige bliss er mindre pent. Helst foretrekker jeg hunder som ikke har avtegn i ansiktet.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, QUEST skrev:

Må bare si at Ganzie var en fantastisk fin hund! :wub: Ellers enig i at skygget sobel er veldig pent :) 

Takk for det:ahappy: er jo ikke uenig med deg der, nei:sleep::D

 

Blue merle har jeg i grunn aldri likt, hverken på collie, sheltie eller andre raser, det blir for «rotete» på en måte. Men de siste årene har jeg sett noen bm-aussier og til og med en sheltie som har vært helt nydelige. Tindra til @Caroline er en av de vakreste aussiene jeg vet om:wub:

 Det må det også være mye hvitt, og jevnt fordelt med blått og svart. Må ikke være for store, mørke flekker, det ødelegger alt i mine øynene. (jeg liker flashy tegninger på hundene, ja:sleep:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

på collien liker jeg egentlig alle fargene. Tricen skal være veldig svart, med fin hvit krage. Blue merlen skal ha en fin farge, ikke for mye svart eller brunt. Sobeln liker jeg i alle farvevarianter. Men den lyseste er jo utrolig fin <3 Jeg er og veldig glad i bi blue og bi black - dessverre er ikke disse på collien :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siberian husky - min favorittfarge er viltfarge. Det finnes ikke noe penere. Sjekk denne her (eier tar fantastiske bilder i tillegg):  

(Jeg har ikke sansen for ren fargeavl, eller avl for å få så ulvelike hunder som mulig, men jeg liker veldig godt fargen. Har to av dem selv, men de er ikke valgt på farge)

 

 

 

 

Endret av Meg
  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke så opphengt i farge og på whippet kunne jeg nok tatt nesten hva som helst, men jeg synes ikke de ensfargede er så spennende.

På sheltie er en sobel med hvit krage noe av det nydeligste du får av farge på hund synes jeg. Deretter kommer blue merle og tricolor, begge aller penest med tydelige tan-farger. 

På kelpie synes jeg sjokoladene er flottest, digger den fargen! Red and tan er også fint. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En pen mørk brindle er svært vakkert, gjerne med hvite avtegn.

En pent tegnet dalmatiner med mørk lever( ja jeg liker de mørkere i fargen enn de skal være), oppbrutte ører, og ravfargered øyer uten ticks er kjempelekkert.

En pen merle eller dappled er også lekkert.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Debbie skrev:

En pen mørk brindle er svært vakkert, gjerne med hvite avtegn.

En pent tegnet dalmatiner med mørk lever( ja jeg liker de mørkere i fargen enn de skal være), oppbrutte ører, og ravfargered øyer uten ticks er kjempelekkert.

En pen merle eller dappled er også lekkert.

 

De må jo være sortprikka med mørke ører ????

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker asymmetriske tegninger (gjerne halvt hvitt hode), helhvite hunder eller med mye hvitt - gjerne korthårede og med rosa pigment, overflekkedde dalmatinere. Og så er jeg svak for b&t. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er hunden med tegninger så liker jeg de klart avgrenset og symetrisk i hodet (ikke så farlig med tegninger på kroppen), ellers har jeg kommet dit at jeg ikke har noen fargepreferanser lenger.  Eneste fargen jeg IKKE likte på egen rase var de røde, men nå har jeg 3 og har visst blitt "hjernevasket" og liker de godt også :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...