Gå til innhold
Hundesonen.no

Må man klippe hunden

Recommended Posts

Jeg vurdere å stille Kristiansand, og jeg antar vi får grønn eller dårligere. Det er ikke så lett å få gulsløyfe på disse jaktgoldna.

Men jeg hører jo at på golden er det jo en del som blir klippet til utstilling. Min er jo ikke kraftig behåret, og det lille hun har vil jeg gjerne beholde. Jeg skal selvfølgelig presentere henne velstelt, og trimme pelsen litt rundt poter, haler osv. Men kan virkelig pels som ikke er like mye klippet som de vanlig showgoldene virkelig gjør at jeg mister en sløyfefarger?

Bilde av min:

image.thumb.png.d2cad649b2805000a01731b8507c9329.png

Hodebilde med de ørene hun har

image.png.0cb1f705eeca68b2517f91313f003d6d.png

Jeg har virkelig ikke lyst til å klippe henne.

Endret av Debbie
 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest lijenta

nå er det lenge siden jeg stilte flat men det er noe lignende klipp. Skulle jeg klippet her så var det effileringssaks på fanene så de ikke virket så slitt. Skal det være rein kant rundt ørene? Kanskje litt med effileringssaks i brøstet, men det kan være bare bildet som gjør det også. 

Min flat skulle ha glatte ører og rimelig glatt bryst ned til brystbeinet også jevne faner foruten reine poter som er klipt. Men ser du skal ikke klippe mye

Håper noen av de med golden kan svare bedre

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du skal vel bare ha gulsløyfa til championat? Da ville jeg klippet, hvis utstilling blir en engangshendelse :) Det vokser jo ut igjen. Heller det enn å bruke masse ekstra penger på å prøve å stille flere ganger for å oppnå gulsløyfa. Nå aner ikke jeg hvordan golden skal klippes, men hvis det kan hjelpe på vil det jo være verd det tenker jeg? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke hva som er vanlig på rasen, men pelsen vokser jo ut igjen, så å stusse litt her og der er jo ikke akkurat noen stor inngripen, og vel verdt det om man får den sløyfa man har behov for. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Men om hun har knapt med pels i utgangspunktet, er det kanskje ikke noe å klippe av? Kanskje heller bade, børste og evt blåse, og muligens jevne litt på fane og beheng?

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror jeg ville stusset litt under magen og på halen og fanene for å få bort eventuelle slitte tuster. Det ser ikke ut som hun har så mye fjonhår rundt ører og sånn, så det er nok ikke mye som må tas. Hun er veldig vakker :wub: 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Det lærer henne ikke uvaner. Jeg har gjort det med alle mine valper, men jeg gjør det ikke når de er voksne. Det å finne på ramp, bite og styre på er valpegreier, og det går over. Så det handler igrunnen mest om å kjøpe seg litt fred og ro når man trenger det mens valpe-og unghundstyret står på. Fordelen med å gi noe godt å spise på når du setter den fra deg i grind eller bur er for å unngå at det blir konsert og stress der, før hunden er vant med å være der. På den måten gjør du plassen til en positiv plass, heller enn en "straff" og isolasjon. 
  • Jeg skal ikke si det som fakta, men logisk tenkning sier meg at BoT ikke vil være spesielt effektivt på hunder med god isolerende pels. Nettopp fordi pelsen isolerer og da vil det jo ikke virke rett og slett. Det skal jo stråle varme tilbake for å trigge blodsirkulasjon osv, men om pelsen blokkerer varme både ut og inn så er det liksom ikke så mye effekt der. 

   Og for varme kan du vell like gjerne bruke noe annet. BoT dekkenene er ikke så veldig varme og gode sånn sett, synes ikke jeg iallefall, så nå jeg virkelig trenger dekken i bil så velger jeg noe annet.
  • Beklager at jeg ler litt, haha, men sånn skal det ikke være nei. Men hvor mye galt gjør den om dere går en skikkelig god luftetur og deretter bare ignorer den litt? Ikke alle som stenger av selv altså, men de fleste gjør jo det etter en god utblåsning, kanskje med en liten pirajastund først. Viss ikke så er det bare å bruke stengsler eller bånd eller noe til å begrense den litt så vil den overgi seg å stenge av etter en liten stund   En sliten valp er som regel en god del enklere valp enn en som har masse energi, men det betyr ikke at dere ikke kan forvente at valpen ikke legger seg ned å slapper av litt innimellom selv om dere ikke nettopp har vært på langtur liksom, selv om dere har hatt en rolig dag skal de jo (og trenger å) stenge av innimellom. Vis den hva dere vil, eller bruk litt hjelpemidler når dere ikke kan. Så lenge valpen ikke bor konstant i buret/grinda og får sosial omgang samt nok tur og lek posjonert ut ila dagen så er det helt innafor å bruke grinda når dere føler behov for det  

   Edit: Mulig dere kan ha litt nytte av å skille på ute og inne hva gjelder aktivitet og lek, iallefall den typen aktivitet og lek dere engasjerer dere i. Valpen skal jo ikke ligge pal hele tiden inne, det er nok for mye å forvente, men det hjelper nok å ikke lage forventninger til at det skjer aktivitet inne, fra dere(om dere har gjort sånt). I tillegg kan man jo se på om dere gir valpen nok fred eller er dere å snakker med den, klapper på den, leker litt, gir den ting, osv osv ofte? La den få mulighet til å finne ro også. Og tenk litt på hvordan dere snakker, er det mye glad stemme/babystemme så trigger gjerne det valpen, mens ro smitter over tilsvarende.  Løper den mye etter barna om de farer i mellom så prøv å begrens det litt, la den heller venne seg til at de løper i mellom uten at han trenger å følge etter dem osv    
  • Jeg ville valgt å venne henne til å bli sperret inne i en grind først som sist og brukt det når du skal være sammen med barnet og ikke kan ha fokus på valpen. Grind er fortsatt flittig brukt her i huset periodevis på en på 9 mnd. 
   Både til ro og til å holde han unna når jeg ikke gidder å passe på alt av leker som ligger rundt eller at jeg har lyst å være sammen med datteren min uten å måtte følge med på han og hva han kunne finne på å makulere. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort eller hvordan relasjonen til hunden min hadde vært om jeg ikke hadde hatt grinder. Jeg bestemmer når vi skal slappe av, og hans initiativ øker ofte i takt med overtrøtthet og uro. Han får nok stimuli, og er veldig lite hjemme alene, så jeg vet at han trenger og kan hvile når jeg bestemmer det, det er bare ikke alltid han vil. 

    
  • Tusen takk for svar - endelig begynner jeg å skjønne hva denne rotreningen handler om (joda - har lest ørten bøker om hundehold, men når valpen plutselig er der, er det som hørtes så enkelt ut i bøkene  ikke fullt så enkel å iverksette 🙄) Sånn det er nå sliter vi oss helt ut, har knapt vekslet en sammenhengende setning med ungene de siste par ukene fordi hunden tar absolutt alt fokus, absolutt hele tiden (ja, vi sliter med å finne den av-knappen!)
 • Nylig opprettede emner

×