Jump to content
Hundesonen.no

Må man klippe hunden

Recommended Posts

Jeg vurdere å stille Kristiansand, og jeg antar vi får grønn eller dårligere. Det er ikke så lett å få gulsløyfe på disse jaktgoldna.

Men jeg hører jo at på golden er det jo en del som blir klippet til utstilling. Min er jo ikke kraftig behåret, og det lille hun har vil jeg gjerne beholde. Jeg skal selvfølgelig presentere henne velstelt, og trimme pelsen litt rundt poter, haler osv. Men kan virkelig pels som ikke er like mye klippet som de vanlig showgoldene virkelig gjør at jeg mister en sløyfefarger?

Bilde av min:

image.thumb.png.d2cad649b2805000a01731b8507c9329.png

Hodebilde med de ørene hun har

image.png.0cb1f705eeca68b2517f91313f003d6d.png

Jeg har virkelig ikke lyst til å klippe henne.

Edited by Debbie
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lijenta

nå er det lenge siden jeg stilte flat men det er noe lignende klipp. Skulle jeg klippet her så var det effileringssaks på fanene så de ikke virket så slitt. Skal det være rein kant rundt ørene? Kanskje litt med effileringssaks i brøstet, men det kan være bare bildet som gjør det også. 

Min flat skulle ha glatte ører og rimelig glatt bryst ned til brystbeinet også jevne faner foruten reine poter som er klipt. Men ser du skal ikke klippe mye

Håper noen av de med golden kan svare bedre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du skal vel bare ha gulsløyfa til championat? Da ville jeg klippet, hvis utstilling blir en engangshendelse :) Det vokser jo ut igjen. Heller det enn å bruke masse ekstra penger på å prøve å stille flere ganger for å oppnå gulsløyfa. Nå aner ikke jeg hvordan golden skal klippes, men hvis det kan hjelpe på vil det jo være verd det tenker jeg? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå vet jeg ikke hva som er vanlig på rasen, men pelsen vokser jo ut igjen, så å stusse litt her og der er jo ikke akkurat noen stor inngripen, og vel verdt det om man får den sløyfa man har behov for. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Men om hun har knapt med pels i utgangspunktet, er det kanskje ikke noe å klippe av? Kanskje heller bade, børste og evt blåse, og muligens jevne litt på fane og beheng?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror jeg ville stusset litt under magen og på halen og fanene for å få bort eventuelle slitte tuster. Det ser ikke ut som hun har så mye fjonhår rundt ører og sånn, så det er nok ikke mye som må tas. Hun er veldig vakker :wub: 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×