Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp i bil på vinter

Recommended Posts

Det er mye snakk om hund i bil på varme dager, men ved hvor mange grader sånn ca mener dere grensen går for å la en valp ligge i bilen med tanke på kulde? Tenker at valpen vår skal få være med meg på jobb før den er klar til å være hjemme alene. Enkelte dager vil den kunne være innendørs sammen med meg mens jeg er på jobb, mens andre dager må den være i bilen. Når den er i bilen vil jeg ha mulighet til å lufte den hver time hvis det er behov for det, og den kommer til å ligge på saueskinn i bilburet.

Endret av Dufus

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har hatt min valp på 11 uker liggende den siste uken toppen 2 timer i bilen alene. Det hadde sikkert gått bra med lengre, men jeg har ikke hatt behov for det. Her har det vært ned mot -25. Hun har stort bur med varmeflaske under vetbed i ene enden. Kun vetbed i andre og stort ullpledd. På 2 timer rekker ikke bilen å bli skikkelig kald heller, og valpen er god og varm (og fornærmende trøtt "kommer dere tilbake allerede nå?" :lol:). Dette er collie langhår, og i bilen har hun ikke ligget ved varmeflasken, men jeg synes det er ok at hun har muligheten. 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvilken hund tenker jeg er ganske relevant. Ellers finnes det jo en del tiltak man kan gjøre, min fryser relativt lett for hun er i ro, selv med godt underlag og et dekken, men varmeflasker under teppet gjør stor forskjell på de kalde dagene. Og de holder relativt lenge. Et par-tre timer i ned til minus 15 går bra med varmeflasker pluss ull i bunn og dekken(evt flere lag ved behov). Pluss at bilen er som regel gjennomvarm før jeg parkerer. Blir jo fort kaldere, men det hjelper en del. Har opp lufting så det ikke skal bli så rått og fuktig inne i bilen. Går også og dekke buret delvis med noe for å holde noen grader varmere der inne ved hjelp av hundens egen kroppsvarme. Har du tilgang på strøm kan du jo se på muligheten for en webasto på de kaldeste dagene. 

 

Edit, men hadde jeg hatt mulighet så hadde jeg heller hatt hunden inne, i bur om så. 

Endret av Malamuten
 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min tervueren har vært med på jobb i bil fra han var 10 uker. Har brukt kupevarmer når jeg har hatt mulighet til det, men har ellers hatt to, tre ullpledd han ligger på og om det har vært ti minus eller kaldere har jeg latt bilen stå og gå når jeg har luftet (ca 20 min hver andre, tredje time). Han har ikke virket kald, og det har vært nesten 20 minus noen dager. Har ikke kunnet hatt noe over buret eller på han, for han liker å tygge på ting :P

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar dere! Er en labrador det er snakk om. Begynner å bli mildere her, men noen minusgrader er det. Kommer til å ha ham på kontoret sammen med meg så ofte det går, og de fleste dager er jeg ute og kjører litt slik at bilen blir varmet opp igjen. Er det dager det absolutt ikke går å ha ham med inn og det er for kaldt til å ligge i bilen får han heller være med foreldrene mine. 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Er ikke noe utpreget vintermenneske, kanskje det er derfor det passer meg så fint nå  Å, fy! Kommer nok til å sette hjertet i halsen, ja. Har vært i et par situasjoner hvor jeg må bruke alt jeg har av viljestyrke for å ikke løfte han opp. Selv om hundene da har vært lagt unna og gjerne i treningssituasjon. Er ikke så lett! Men ja, små er bra! Jeg er jo nå på randen av å skaffe meg 10 små til og drive oppdrett så jeg kan ha minivalper rundt meg for alltid. Neida (joda), men en dag må jeg nok legge en tispe til i flokken. Er litt lei meg for at Tinka tilbragte dagene alene med meg, tror hun hadde likt å ha "småsøsken" om hun ikke hadde blitt syk. Så når Marvin er voksen, trygg og krever litt mindre oppmerksomhet tenker jeg at en liten Phaléne eller Chi-frøken er på sin plass.  Men først skal han få alt han kan ønske seg en stund!
  • Drømmer om noe smått noe når jeg blir gammel og grå og ikke orker å være ute om vintern i særlig grad. 

   Godt det ikke har skjedd, skjedde ikke oss mange ganger heller, og de få gangene så var det snille hunder. Men glemmer aldri når en diiiiger curly hanne kom stormende i hundreoghelvete. Da tror jeg at jeg mista ti år av livet mitt. Han var bare søt og snill altså.  (Haha, ja stemmer, jeg bare måtte.   Håper du ikke får noia )  
  • I morra skal en bekjent se på bil for meg! Det er skikkelig skummelt, og jeg dør litt innvendig av å tenke på at jeg sannsynligvis skal bruke et fem-sifret beløp på EN ting i løpet av denne uka
  • Sitter med sånne teite tårer i øynene etter å ha oppdatert Marvin-tråden. Trodde genuint at jeg aldri kunne bli glad i en hund igjen da Tinka døde - også kommer han her og bare graver seg inn i hjertet han også. Jeg skulle ikke ha hannhund, ikke ha røytehund, ikke ha hund før om noen år, har aldri likt B&T noe særlig og skulle alltid bare adoptere. Også sitter jeg her med en renraset og registrert black&tan Chihuahua-hannhund, og han er bare ALT jeg kan ønske meg. Så feil kan man ta, haha!  For dere som hjalp meg i vinter da livet var litt håpløst (både med penger og jobb og syk hund): Takketakketakk! Nå har jeg samboer, valp og fast jobb ved siden av studiene. Merkelig hvordan livet fungerer noen ganger.  
  • Altså, jeg vil bare ha fler!! Du, det har ikke skjedd enda. Er jo båndtvang, og de få som går løs er for lydige for å komme løpende bort. Men jeg går stadig og er redd for at noen skal tro han er middag, så vi prøver å utsette det litt til! (Mamma fortalte forresten at det ligger en overraskelse til meg hos henne? Veldig spent!!) Åå, 9! Tenk at Marvin er 9 år en dag! Min forrige (Phaléne) var 9 da hun døde, da hadde jeg hatt henne i 6,5 år, og den tiden var lang. La oss håpe de blir gamle! Vi koser og nyter og leker og lærer!  Altså, jeg har lyst på en ny en allerede. Blir nok to til slutt, om ikke Chi så en annen liten en.  Jaa, det er det! Kjenner du til mamma?  
 • Nylig opprettede emner

×