Gå til innhold
Hundesonen.no

Artikkel om hvordan utstillings-schäferen har blitt slik vi kjenner den i dag.


Sprettballen
 Share

Recommended Posts

En interessant artikkel om hvordan utstillingsvarianten av schäfer har fått det eksteriøret den har i dag. Den er lang, men verdt å lese for de som er interessert. I korte trekk handler det om hvordan presidenten for SV(den tyske schäferhundklubben) har framelsket mer og mer ekstreme trekk som overvinkling(sett ut i fra deres tid). Og at når neste har overtatt som president, så har disse gjort det samme. Gjennom den mest prestisjefylte utstillingen Sieger Show, klassen for hannhunder i Tyskland. Der hundene som har vunnet utstillingen deretter har vært attraktive for avl og "alle" skulle avle fram en hund som kunne vinne den utstillingen. I tillegg til at disse vinnerhundene fikk en slags heltestatus og ble brukt i avl over en lav sko.

Grunnlegger av rasen og raseklubben i Tyskland, Max von Stephanitz sa dette da han selv satt som første president i klubben:

"'The breed founder’s determination and request for future guardians of the breed to put ‘working type’ ahead of ‘show type’ can best be appreciated by his recorded comments in his book ‘The German Shepherd Dog’.

’In breeding and judging never put perceived beauty ahead of fundamental working dog traits. We must always be careful not to take a wrong turning by putting up dogs which do not meet the standard type of working dog as such a course will only harm the breed."

Som sagt, interessant å lese for de som liker sånt. Det er også med en del bilder av tidligere schäfere, forklaring av vinkler og forskjellige grader av overvinkling. Og hva forfatter selv mener er fine vinkler.

Det er ikke ment som en debatt om "stygge" schäfere, mer om hvordan det har skjedd og hvordan prosessen har vært. Jeg syntes hvert fall det var veldig lærerikt!

Artikkelen: https://www.louisdonald.com/problems-in-the-german-shepherd-dog---a-response.html

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...