Tormi 0 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 Hei, jeg søker litt råd om godbiter til valpen min. Gjennom valpekurset ble jeg anbefalt pølsebiter ettersom valpen min viste lite interesse for butikk-godbiter. Jeg snakket med noen hundeeiere rundt der jeg bor og de mener pølsebiter er fy fordi det inneholder mye salt. Jeg fikk anbefalt blodpølse(plukke ut rosinene), men det jeg så var at blodpølsa fra gilde og mager kyllingpølse inneholder samme mengde salt 1,8 g/pr 100g. Den fra nordfjord fant jeg ut inneholdt 0,9, så jeg bruker den nå. Det jeg ser på blodpølsa er at den inneholder sirup, hvetemel osv. Det jeg lurer på er om sirup/hvetemel osv fra blodpølsa er skadelig for valpen min i lengden? Har dere noen andre tips på godbiter som er lett å fikse og som er bra for hunden? Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
idalilla 15 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 Jeg henger meg på dem som sier at pølsebiter er fy-fy, og legger til at min blir dårlig i magen av det - sikkert personlig hos ham da, men utrolig løs i magen i ettertid. I tillegg så er han veldig slik at selv om han ikke tigger ved bordet eller på kjøkkenet, så tigger han veeeeldig godbiter når de dukker opp, så for eksempel yoghurt eller frukt som han har pleid å få av meg - det tigger han så det holder. Han tigger det han betrakter som "hundemat", og hvis pølse havner i den kategorien er jeg redd det kan bli mye tigging ved bordet av ting som lukter som pølser. Men nok om det da, det var jo egentlig ikke det du spurte om Nature's Menu er noen av de godbitene som ligner mest på pølse i så måte. Saftige og gode, tilgjengelig stortsett overalt og lette å dele eller bryte av. Du kan også kjøpe kattevarianten, akkurat det samme innholdet bare mindre biter så er litt av jobben gjort for deg hva slags "butikkgodbiter" har du brukt frem til nå? Mine er totalt uinteresserte i sånne kjøttbein, hjerter og andre tørre greier, men Woolf-serien, Dr Clauder og AniPuro er "godkjent", samt et par andre med høy kjøttprosent. Et godt tips er også å kjøpe tørkede strimler av noe valpen liker og bruke det som godbiter. Trixie har også en slags paste i tube man kan kjøpe som minner litt om leverpostei, den har litt samme funksjon som pølse synes jeg i det at hunden kan stå og slikke og gnage på det du har i hånden uten at den kan "ta godbiten og stikke av", sånn som med vanlig biter. Bruker dette en del hvis jeg skal holde oppmerksomheten til hunden, få den til å stå eller gjøre noe spesielt over lengre tid, etc. Kan hjelpe masse ved innlæring av eks gå pent i bånd Eller ser du etter oppskrifter på hjemmelagde godbiter? Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
WelshenNemi 1,729 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 Jeg brukte pølse eller stekt/kokt kjøtt når vi gikk kurs. Ingen kjøpegodbiter var god nok på kurs. Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Ozzy 11,394 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 Fiskepudding er en slager her Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Tormi 0 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 (endret) Takk for kjapt svar! Ja jeg har sett tendenser til tigging etter vi har gitt han litt leverpostei. Tror vi skal slutte å gi han av maten vår. Jeg har kun prøvd 2 sorter butikk godbiter. Gratispakke fra royal canin (husker ikke hva det var) og småe dogman biter med kyllingsmak. Ingen som falt i smak. Vil ikke bruke penger på masse forskjellige godbiter som han ikke vil jobbe for. Mange gode tips her som jeg skal prøve ut. Natures menu ser aktuelt ut. Virker som han liker noe som er litt saftig og ikke knallhardt. Avføringen er fast og fin etter å gitt han blodpølse. Dette er noe med litt spesiell lukt og vil ikke tro hunden assosierer det med vanlig pølse. Det jeg lurte litt på var om det andre inneholdet i blodpølsen kunne være skadelig for hunden over lengre tid. Nordfjords blodpølse inneholder f.eks sirup og småe klumper av hvetemel. Endret 15. Februar 2018 av Tormi Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
mushi 3,235 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 Det er max to dager med kurs i uka! Kjøp vanlige pølser og skjær den i små biter. Det går bra! 3 Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Tormi 0 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 Akkurat nå, mushi skrev: Det er max to dager med kurs i uka! Kjøp vanlige pølser og skjær den i små biter. Det går bra! Er godbiter i hverdagen jeg tenker på. Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Ingidano 1,535 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 6 minutes ago, Tormi said: Er godbiter i hverdagen jeg tenker på. Du kan evnt tørke rent kjøtt i stekeovnen og bruke det som godbiter. Da slipper du saltet og andre tilsetninger. Ellers må du bare prøve deg frem med forskjellige godbiter for å finne ut hva din hund synes er verdt å jobbe for. Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
frk-franzen 94 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 Disse ! Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Jack-Pot 15 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 Du kan jo prøve å finne kyllingfileter eller annet rent kjøtt i de kjølediskene med varer som snart går ut på dato, og enten koke/steke det først eller bare la de være rå, skjære det i småbiter og så fryse ned porsjonsvis. Vil tro de fleste hunder liker rent kjøtt, og da slipper du ihvertfall å tenke på at det inneholder ting som hunder helst ikke skal ha så mye av. Ellers er mine veldig glade i sånn frysetørket vom fra Provit, fås kjøpt i poser på 1 kilo. Det er egentlig et fullverdig fôr (med ganske høy kilopris til fôr å være, men grei pris for godbiter å være), men det smaker tydeligvis veldig godt. Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Kennel XO 924 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 Jeg lager godbiter selv. Da har jeg kontroll på hva hunden får i seg og hundene liker de bedre enn alt jeg kjøper Godbit oppskrift Jeg bruker 800 g kjøttdeig av kylling/kalkun (rema 1000 sin) men kan også bruke svin/ storfe/ vilt kjøttdeig, men godbitene blir litt finere med kyllingkjøttdeig 1-2 spiseskjeer blodpulver (kan kuttes ut eller erstattes med feks leverpostei, storfe lever eller noe annet smakfullt) 1 – 2 egg 3-5 toppede spiseskjeer potetmel 1 dl vann Blander vann, egg, potetmel og blodpulver i en mixer eller foodprossessor, har i kjøttet til slutt når vesken er godt blandet Har det hele i en ildfast form og setter den i mikrobølgeovnen på maks varme i 8 minutter, åpner så døren og slipper ut varmluft og setter på 8 minutter til. Snur «kjøttkaken» i formen og setter den i mikroen i 8 minutter til. Så er det bare å avkjøle og dele i passende biter. 2 2 Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Gjest Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 2 hours ago, Kennel XO said: Jeg lager godbiter selv. Da har jeg kontroll på hva hunden får i seg og hundene liker de bedre enn alt jeg kjøper Godbit oppskrift Jeg bruker 800 g kjøttdeig av kylling/kalkun (rema 1000 sin) men kan også bruke svin/ storfe/ vilt kjøttdeig, men godbitene blir litt finere med kyllingkjøttdeig 1-2 spiseskjeer blodpulver (kan kuttes ut eller erstattes med feks leverpostei, storfe lever eller noe annet smakfullt) 1 – 2 egg 3-5 toppede spiseskjeer potetmel 1 dl vann Blander vann, egg, potetmel og blodpulver i en mixer eller foodprossessor, har i kjøttet til slutt når vesken er godt blandet Har det hele i en ildfast form og setter den i mikrobølgeovnen på maks varme i 8 minutter, åpner så døren og slipper ut varmluft og setter på 8 minutter til. Snur «kjøttkaken» i formen og setter den i mikroen i 8 minutter til. Så er det bare å avkjøle og dele i passende biter. Og de hundene som ikke gir jernet for disse kan ta seg en bolle... "Mitt hemmelige våpen når det på kurs dukker opp hunder som ikke er supermotiverte" Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Piglet 83 Rapporter innlegg Skrevet 15. Februar 2018 2 timer siden, Kennel XO skrev: Jeg lager godbiter selv. Da har jeg kontroll på hva hunden får i seg og hundene liker de bedre enn alt jeg kjøper Godbit oppskrift Jeg bruker 800 g kjøttdeig av kylling/kalkun (rema 1000 sin) men kan også bruke svin/ storfe/ vilt kjøttdeig, men godbitene blir litt finere med kyllingkjøttdeig 1-2 spiseskjeer blodpulver (kan kuttes ut eller erstattes med feks leverpostei, storfe lever eller noe annet smakfullt) 1 – 2 egg 3-5 toppede spiseskjeer potetmel 1 dl vann Blander vann, egg, potetmel og blodpulver i en mixer eller foodprossessor, har i kjøttet til slutt når vesken er godt blandet Har det hele i en ildfast form og setter den i mikrobølgeovnen på maks varme i 8 minutter, åpner så døren og slipper ut varmluft og setter på 8 minutter til. Snur «kjøttkaken» i formen og setter den i mikroen i 8 minutter til. Så er det bare å avkjøle og dele i passende biter. Hvor kjøper man blodpulver? I vanlig matbutikk? Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
QUEST 4,277 Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 12 timer siden, Kennel XO skrev: Jeg lager godbiter selv. Da har jeg kontroll på hva hunden får i seg og hundene liker de bedre enn alt jeg kjøper Godbit oppskrift Jeg bruker 800 g kjøttdeig av kylling/kalkun (rema 1000 sin) men kan også bruke svin/ storfe/ vilt kjøttdeig, men godbitene blir litt finere med kyllingkjøttdeig 1-2 spiseskjeer blodpulver (kan kuttes ut eller erstattes med feks leverpostei, storfe lever eller noe annet smakfullt) 1 – 2 egg 3-5 toppede spiseskjeer potetmel 1 dl vann Blander vann, egg, potetmel og blodpulver i en mixer eller foodprossessor, har i kjøttet til slutt når vesken er godt blandet Har det hele i en ildfast form og setter den i mikrobølgeovnen på maks varme i 8 minutter, åpner så døren og slipper ut varmluft og setter på 8 minutter til. Snur «kjøttkaken» i formen og setter den i mikroen i 8 minutter til. Så er det bare å avkjøle og dele i passende biter. Så vitterlig bra ut men hva med oss som ikke forholder seg til slike nymotens oppfinnelser som microbølgeovn? Noen formening om hvor lenge og på hvor høy temperatur man skal steke i stekeovn? Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Gjest Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 (endret) Just now, QUEST said: Så vitterlig bra ut men hva med oss som ikke forholder seg til slike nymotens oppfinnelser som microbølgeovn? Noen formening om hvor lenge og på hvor høy temperatur man skal steke i stekeovn? Ca 175 grader 20 - 30 minutter vanlig over-og-undervarme. Kjenn på "kaka". den skal ha litt gummiaktig konsistens. Piglet Blodpulver fås kjøpt i mange dyrebutikker, ev på nett: https://norskdyrehelse.no/produkt/blodpulver/ Endret 16. Februar 2018 av Gjest Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
QUEST 4,277 Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 1 time siden, enna skrev: Ca 175 grader 20 - 30 minutter vanlig over-og-undervarme. Kjenn på "kaka". den skal ha litt gummiaktig konsistens. Piglet Blodpulver fås kjøpt i mange dyrebutikker, ev på nett: https://norskdyrehelse.no/produkt/blodpulver/ Takk Undres over om man ikke kan bruke blod istedet for pulver? Frossent blod får man jo kjøpt i matbutikker. Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Gjest Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 22 minutes ago, QUEST said: Takk Undres over om man ikke kan bruke blod istedet for pulver? Frossent blod får man jo kjøpt i matbutikker. Det går nok, men da må du ev tilsette litt mer egg eller potetmel for å binde væsken. Jeg syns det er veldig praktisk å ha det i pulverform. Lang varighet også. En boks varer veldig lenge. Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Guest *Kat84* Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 14 timer siden, Kennel XO skrev: Jeg lager godbiter selv. Da har jeg kontroll på hva hunden får i seg og hundene liker de bedre enn alt jeg kjøper Godbit oppskrift Jeg bruker 800 g kjøttdeig av kylling/kalkun (rema 1000 sin) men kan også bruke svin/ storfe/ vilt kjøttdeig, men godbitene blir litt finere med kyllingkjøttdeig 1-2 spiseskjeer blodpulver (kan kuttes ut eller erstattes med feks leverpostei, storfe lever eller noe annet smakfullt) 1 – 2 egg 3-5 toppede spiseskjeer potetmel 1 dl vann Blander vann, egg, potetmel og blodpulver i en mixer eller foodprossessor, har i kjøttet til slutt når vesken er godt blandet Har det hele i en ildfast form og setter den i mikrobølgeovnen på maks varme i 8 minutter, åpner så døren og slipper ut varmluft og setter på 8 minutter til. Snur «kjøttkaken» i formen og setter den i mikroen i 8 minutter til. Så er det bare å avkjøle og dele i passende biter. Nå når vi har micro så er det jo mulig å lage disse igjen Sjef kan selge sjela si for denne type godbiter. Og så er det så mye bedre enn å bruke ferdige pølser, kjøttkaker, og sånne butikkjøpte greier som har mye tilsatte ting. Jeg prøver å variere godbitene. Ost, kokt kyllingfilet, pølser, tørket lever, banan (han elsker banan! ), og mye mer. Jeg har prøvd disse små til Trixie, men de var ikke så kule. Men boksen var stor og fin da, så da har jeg i hvert fall plass til å lagre mange hjemmelagde når den er tom. Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Jack-Pot 15 Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 15 hours ago, Kennel XO said: Jeg lager godbiter selv. Da har jeg kontroll på hva hunden får i seg og hundene liker de bedre enn alt jeg kjøper Godbit oppskrift Jeg bruker 800 g kjøttdeig av kylling/kalkun (rema 1000 sin) men kan også bruke svin/ storfe/ vilt kjøttdeig, men godbitene blir litt finere med kyllingkjøttdeig 1-2 spiseskjeer blodpulver (kan kuttes ut eller erstattes med feks leverpostei, storfe lever eller noe annet smakfullt) 1 – 2 egg 3-5 toppede spiseskjeer potetmel 1 dl vann Blander vann, egg, potetmel og blodpulver i en mixer eller foodprossessor, har i kjøttet til slutt når vesken er godt blandet Har det hele i en ildfast form og setter den i mikrobølgeovnen på maks varme i 8 minutter, åpner så døren og slipper ut varmluft og setter på 8 minutter til. Snur «kjøttkaken» i formen og setter den i mikroen i 8 minutter til. Så er det bare å avkjøle og dele i passende biter. Hvordan lagrer du disse? Må de ligge i kjøleskap/fryser eller holder de seg i romtemperatur? 1 Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Kennel XO 924 Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 (endret) 1 hour ago, QUEST said: Takk Undres over om man ikke kan bruke blod istedet for pulver? Frossent blod får man jo kjøpt i matbutikker. Det kan du, men må nok da bruke litt mer potetmel så de blir faste nok 35 minutes ago, Jack-Pot said: Hvordan lagrer du disse? Må de ligge i kjøleskap/fryser eller holder de seg i romtemperatur? De holder seg i kjøleskap i en liten uke, men jeg lager ofte 3-4 posjoner når jeg holder på å fryser ned Edit: De holder seg på kjøkkenbenken også, men bør da få luft. Ser at om det er mye fukt i posene når de ligger i kjøleskap blir de fortere sure så gjerne også der kan de ligge i en boks hvor de får luft. Da holder de seg lengre Endret 16. Februar 2018 av Kennel XO 1 Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
simira 6,343 Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 Pølser et par dager i uka går helt fint. Mine har gått helgekurs på det også. Ellers bruker vi av ferske godbiter pannekaker, smør (funker best vinterstid), smøreost på tube, ost, kjøttkaker/kjøttboller (middagsrester). Dyrebutikker har også ofte bedre utvalg av myke godbiter som ofte fungerer bedre enn tørre/harde. Og så bruker vi mye Frolic til "hverdagsgodbiter". Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Raksha 28,353 Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 Lager gobiter selv, tørker rent kjøtt på lav varme over lang tid. Enkelt og trygt. Alt kjøtt kan brukes. Oppbevares luftig på kjøkkenbenk eller kjøleskap, eller poser i frysern. Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Kennel XO 924 Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 (endret) Ellers så kan jeg anbefale disse også. De kommer i vakumpakkede åpne/lukke bokser. Tror det er 45 små bokser i 9,45 kg. Hundene digger dem og de er sunnehttps://www.voffen.no/products/alpha-spirit-multiprotein-945kg Og disse:https://www.voffen.no/products/meattreat-boffel-200g Endret 16. Februar 2018 av Kennel XO 1 Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Siri 38,338 Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 Her i huset har tørka kyllingkjøtt vært en høydare. Har kjøpt kyllingfilét som jeg har skåret i biter og tørket på svak varme i steikovnen. Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
simira 6,343 Rapporter innlegg Skrevet 16. Februar 2018 1 hour ago, Kennel XO said: Ellers så kan jeg anbefale disse også. De kommer i vakumpakkede åpne/lukke bokser. Tror det er 45 små bokser i 9,45 kg. Hundene digger dem og de er sunnehttps://www.voffen.no/products/alpha-spirit-multiprotein-945kg Og disse:https://www.voffen.no/products/meattreat-boffel-200g Disse er fine! Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider