Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp...hunden stresser på tur

Recommended Posts

Jeg har noen utfordringer som jeg håper dere kan hjelpe meg å løse. Vi har en finsk lapphund hann på 2 år og 5 mnd som stresser fælt på tur. Det blir mye trekking, piping og bjeffing.

Forsøker å håndtere det med å stoppe ofte og gi godbitsøk, for å forhåpentligvis på sikt kunne drøye pausene lenger og lenger til at han finner roen. Forsøkte kjemisk kastrering uten særlig effekt på stresset, men han er blitt mer matglad og sånn sett lettere å belønne.

Han skulle ikke være under- eller overstimulert såvidt jeg kan forstå. Han trener agility. Inne ligger han stort sett rett ut, men er som regel litt høy etter tur, naturlig nok.

Dette er vel et typisk unghundproblem, så jeg håper noen har erfaring med hvordan man kan trene seg utav det?  Takknemlig for alle råd og innspill 😊

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om det er et unghundproblem så får du ikke trent deg utav det, bare legge til rette for at hunden får mestring og at det ikke blir noen unødvendige konflikter og guide ham gjennom perioden frem til den går over selv. Forskjellen merker du nok ikke så mye til her og nå, men all trening og jobb du legger i nå vil komme til syne og nytte etterpå å gjøre at dere lander på bena på den andre siden😊

Istedet for godbitsøk har du prøvd å jobbe med hunden gjennom turen? Gi hunden noe å fokusere på som er mer konstruktivt enn å gå å stresse. Belønne kontakt med deg, lek litt, hopp opp på ting, balansere på stubber ol., gå litt fot, gjør triks, bare fantasien setter grenser, bruk det du har rundt deg, men helst gjør noe som gjør at hunden jobber sammen med deg.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sier meg enig med Malamuten her. Gi hunden oppgaver. Ikke la den stresse bare for å gjøre det, men gi den noe oppgaver å rette energien mot. 

Jeg har en som er veldig fokusert på tispelukter, og nå har jeg begynt å overraske når jeg ser han blir litt vimsete og viser tegn til å søke lukter og fiksere. 

Når det er mulig trener vi innkalling med hopp, dekk under marsj, på plass, og lineføring. Altså sitte ned, dekk, hoppe over noe, og holde blikkontakt når dere går.   

Du må gjøre deg selv til verdens mest interessante person. Hvordan må du prøve deg frem til. 

Lykke til :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Håper dere finner noe som virker og at det ikke varer så alt for lenge. Unghundperioder kan være skikke dritt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×