Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva slags hunderase har du?


Evelina
 Share

Recommended Posts

Hvilken hunderase har du hatt før og hvorfor?

Min første hund var en cavalier king charles spaniel. Fikk han av naboen min da jeg var 14 år. Hadde daglig gått turer med han i tre år, og da livssituasjonen til eierne endret seg, så flyttet han inn til meg :) 

Hvilken hunderase har du nå og hvorfor akkurat den rasen?

Akkurat nå har jeg en flat coated retriever. Valget falt på rasen fordi jeg blant annet elsker utseende. I tillegg har den akkurat de egenskapene og størrelsen jeg ønsker i en hund.

Hva slags rase blir din neste hund og hvorfor?

Min neste blir uten tvil enda en flat coated retriever. Har funnet ut at det er rasen i mitt liv, rett og slett.

Er/var du fornøyd med den rasen du velger/valgte og hvorfor?

Cavalieren var en perfekt førstegangshund for meg. Mamma har kjøpt seg cavalier igjen nå, og jeg kjenner at jeg nå trenger mer i en hund. Men cavalieren er en fantastisk rase, så er ikke helt utenkelig at det blir en om mange år.

Flaten er jeg superforøyd med! Individet jeg har har noen mentale brister som jeg ikke er helt fornøyd med. Men dette er jo ikke en ting som er vanlig på rasen, så skal nok ha uflaks hvis jeg får en slik igjen. Ellers har jeg lite negativt og si om flaten. Det skal mye til før jeg skal vurdere og bytte rase nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Hvilken hunderase har du hatt før og hvorfor?
Alaska husky - brodern begynte med hundekjøring, og da måååtte jo jeg og :P Hadde veldig veldig lyst på hund, og da bror starta opp med hundekjøring inngikk familien en avtale om at jeg skulle få meg en husky, og hvis det viste seg at jeg ikke passet til å ha hund så kunne hunden likevel få et godt og vedvarende liv på gården som spannhund.  
Norsk elghund grå - Familiehunden da jeg var liten. Pappa og brodern hadde lyst på hund, fant en elghund som ble omplassert fordi han ikke dugde. Elghund fordi det er HUND det i deres øyne. 
Papillon - fjortisdrømmene mine om utstilling og masse sprell. Dødssøte også såklart. Ville ha en liten og søøøt hund men som var lettlært og brukanes. Husker ikke hvordan jeg kom over rasen, men mistenker det var på enten finn eller i et raseleksikon.

Hvilken hunderase har du nå og hvorfor akkurat den rasen?
Alaska husky - Utenom trekkegenskapene så er det litt vanskelig å egentlig svare på siden ah er så forskjellige. Men jevnt over liker jeg veldig lynnet. Men nå er jeg også ekstra heldig med mi som er en vanvittig enkel sjel som ikke krever noen ting nesten. Veldig happy-go-lucky, samt at hun kan gå løs mange steder, og det er noe jeg setter pris på.
(Papillon - har blitt min kjære pensjonisttante sin pga sep.angst, så nå er hun bare litt min når jeg er hjemme på besøk :P

Hva slags rase blir din neste hund og hvorfor?
Skulle ønske jeg kunne svare AH, meen jeg ønsker bl.a. å ha hunder som kan gå en del løs og er relativt "enkle", og da vil jeg ha litt bedre utgangspunkt neste gang, selv om det har gått bra nå. Men jeg spretter mellom collie, stabij og enellerannen retriever sånn i hovedsak. Godt det er en stund til ny hund sier jeg bare.. Innerst inne tror jeg at jeg er nødt til å alltid ha en alaska husky og :P  Liiiiten hund skal jeg ikke ha igjen før jeg blir oldis i alle fall.

Er/var du fornøyd med den rasen du velger/valgte og hvorfor?
Viser seg at papillon og meg, eller i allefall det konkrete individet, ikke er en kjempegod match. Vi digger hverandre for all del, men hun passer ikke til mitt liv, og jeg passer ikke til hennes behov.
Veldig fornøyd med huskyen, og som medarrangør av løp osv så har jeg blitt kjent med en hel bråta individer - og må si jeg elsker denne "rasen" :wub: Stort sett mye kule hunder med fantastiske personligheter, og synes aktivitetsnivået er helt greit så lenge de er trent på sykedager og ikke spiser opp huset etter en rolig dag. Jeg er helt hinsides fornøyd med vimsa mi, nydeligste sjelen jeg veit. Min once-in-a-lifetime :wub: 
Elghunden hadde masse diller og angster og styyr, pluss at han ble jo ikke brukt særlig stakkar så en del av raritetene med han kom jo mest sannsynlig av det og. Men megatrivelig likevel, selv om jeg foretrekker de svenske grå heller sånn generelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken hunderase har du hatt før og hvorfor?

Jeg vokste opp med basenji, chihuahua og bedlingtonterrier, men etter at jeg flyttet hjemmefra og var nesten ferdigstudert, kjøpte jeg min første briard. Den rasen har jeg hatt i snart 30 år.  

Hvilken hunderase har du nå og hvorfor akkurat den rasen?

Akkurat nå har jeg to briarder, min 5. og 6. av rasen. Det var noe som klikket på plass da jeg fikk min første briard i hus. De er allsidige, førerorienterte, kan brukes til det meste av det jeg synes er moro med hund og fyller egentlig alle behov jeg har. De er klovnete og barnslige, litt useriøse og tullete - noe som passer meg utmerket egentlig (selv om det tidvis kan være enerverende med en hund som tar av til de store høyder bare man tar på seg jakka for å gå en liten tisserunde med hundene... noen mener det kan ha med oppdragelse å gjøre... eller manglende sådan :aww:). 

Hva slags rase blir din neste hund og hvorfor?

Min neste hund blir nok også en briard tror jeg. Jeg greier ikke å se for meg at jeg har en annen rase, jeg kjenner rasen og rasemiljøet godt, jeg vet hva jeg får, og hvor jeg får det, stort sett. Det er i det miljøet jeg har noen av mine beste venner. Jeg er jo også veldig engasjert i rasemiljøet og ser ikke for meg at jeg engasjerer meg like mye i en annen rase. Men det forutsetter at helsa holder. 

Er/var du fornøyd med den rasen du velger/valgte og hvorfor?

Siden jeg har hatt samme rase i snart 30 år, så må jeg vel si at jeg er fornøyd med den :) Jeg har hatt friske hunder, vi har nådd de målene jeg har satt for dem på ulike vis, de er trivelige og artige hunder og har krøpet skikkelig under huden på meg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 12.2.2018 at 2:33 AM, Evelina skrev:

Hvilken hunderase har du hatt før og hvorfor?

Hvilken hunderase har du nå og hvorfor akkurat den rasen?

Hva slags rase blir din neste hund og hvorfor?

Er/var du fornøyd med den rasen du velger/valgte og hvorfor?

 

Blanding, dalmatiner, karelsk bjørnehund, collie

Golden retriever- ville ha en sunnere, bedre mentalt rase

Jeg lurer på labrador,men er veldig usikker. Har også lyst på dalmatiner igjen

Er fornøyd, fantastisk rase. men det er mye hund som krever mye- jeg begynner å bli eldre og vet ikke om jeg orker å ha en så krevende rase.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...