Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, februar


mokken
 Share

Recommended Posts

7 timer siden, Raksha skrev:

Må si jeg ikke akkurat gleder meg til løpetid igjen, men jeg funker nå en gang best med tisper, så da er valget enkelt. Nå er ikke mine hanner ille i forhold til løpetid her i området, får stort sett ikke med meg at det er løpetid hos naboer :lol: 

 

Helt fantastisk nydelig vær ute -4 grader, strålende sol, blikkstille og tåka ligger over sjøene og nedover dalen. Så da har jeg barn med feber :aww: Vært ute med matrester til føgler og sagt morn til hester og 'niner. 

40261980192_dd7c4ebd59_k.jpg 
 

40307247871_5b9ff4d4a4_k.jpg

 

Så pene dem er ♡

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 2.4k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sonen, hils på den nye lille sjokoladepuddingen min 

Da blir det visst ny jobb på meg, lykke-ugla fra @Raksha funker!!! Det har vært en utrolig omstendelig prosess, sånn at jeg etter hvert følte at jeg burde få jobben bare på grunn av oppmøte. Først så

Se på den fine modellen da    

Posted Images

Jeg har en hannhund som ikke bryr seg sånn veldig med løpetid. Kan vel ha litt med at han ikke får hilse på tisper med løpetid uansett. Han kan ruse seg litt på tisseflekker ute, men er tilsnakkenes og hører etter når jeg sier nei :) Så egentlig er han er ganske enkel hannhund... :D Eneste er vel at han ikke liker andre hannhunder, men det kan jeg fint leve med. 

Så han blir garantert ikke min siste hannhund :) De er så enkle og herlige sjeler stort sett :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Mira2.0
5 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Tips folkens: Nå begynner snart alle fugler å lete etter reirmateriale. Lag en hundepelsdispenser som kan fylles hver gang du børster hund:

 Bilderesultat for dog fur for birds

I stallen slenger vi ut alt håret vi børster av hestene øverst på møkkahaugen, fuglene plukker med seg mye :)

 

Om hannhund og tispe: unghunden har første løpetid. Jeg ønsker meg hannhund akkurat nå, for denne hormonella kan dere få billig av meg :blink: Ordentlig drittoppførsel til tider. Null hørsel, obsternasig og tungnem :P Godt for henne at jeg egentlig er glad i kjøteren :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, Raksha said:

Hvor flytter dere ? 

heeeelt til nannestad :P

Jeg føler jeg har vunnet i Tetris idag. Ble ganske mye bæring på meg da Thorstein fikk et jernrør i hodet, så ble legevakt og sying. Så nå er han pasient og jeg må rydde resten av huset selv :P

28208630_10160124415490464_670521805_o.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kveldstur med Nova. Sparketur, ca 8 km mens Nova trava ved siden av (Lotta liker ikke sparken...). Skymt da vi dro ut (og vi jaga opp noen ryper i starten av turen). Stjerneklart da vi kom hjem. 

Deilig. Fredelig. 

28059233_10155077963451761_1877816315409694930_n.jpg.ab6698aebd8541f26f722dd0285c601d.jpg

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat sett filmen "White Fang". :heart: 

Ser aldri slike bemerkninger på nyere filmer. Håper det er like mye prioritert nå som på '80- og '90-tallet? 

image.png

Endret av Yellow
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk folkens - varmer et gammelt hjerte med så mye heia-tilrop! Og @MarieR, jobben gjelder en stilling som heter "Data scientist". Tidligere het slikt noe med "analytiker", men det har vært en enorm utvikling i teknologi og kunnskap som bl.a. har medført all dette  med  "kunstig intelligens" (AI), som bygger på denne teknologien. Og det er mange med "klassisk analyse" bakgrunn som kaller seg Data Scientist, forsåvidt med rette til en viss grad, det er en del av feltet det og. Det innebærer dog at når de søker etter noen som kan den "nye" teknologien, så sjekker de at det virkelig er tilfelle vha testcase og intervjuer - at man beviser at man kan. Jeg har vært så heldig og fått lære og jobbe med den nye teknologien de siste par årene (men fy søren det har vært ganske tøft altså, i tillegg til det rent faglige som jeg synes har vært veldig gøy å lære, har det vært en masse tekniske ubegripeligheter som jeg fremdeles har en viss "Harry Potter-besvergelser" forhold til), slik at jeg faktisk kan - enda så antikvert jeg er i alder!

Oppi all ballepraten, må jeg si at jeg fryder meg over at Strider endelig har fått litt hår på ballene - de har ellers vært en kilde til mye bekymring i tidligere vintre, og jeg har drevet intens jakt etter ballevarmere.. Idag var jeg på årets første skitur, og Strider-baller klarte seg helt supert. Må si at små kelpier har bortimot perfekt pels for snø altså, aldri iser det i føttene deres og aldri blir de omvandrende snøklumper. Skulle jeg klage på noe, så kunne jeg ønske at de vokste ca 40 cm vinterstid nå som vi har så mye snø. Stakkarne forsvinner totalt i dypsnøen og foretrekker å gå i sporene våre. 

Jeg er ingen ski-elsker, men idag var det sinnsykt deilig å gå et annet sted enn det samme gamle området som jeg jobber intenst med å tråkke stier i, er så lei det området! Men det begynner å bli noen km spor å gå i nå da - inntil neste snøfall ihvertfall, da er det vel å starte på nytt. Og rådyrene ser ut å sette pris på slike stier, det kryr av rådyr-spor i dem. 

Men nå har gubben kjøpt truger, skal teste dem imorgen tenker jeg.. se om det er noe slik at vi får variert tur-områdene litt ihvertfall. 

edit: jeg tror jeg egentlig er tispemenneske.. såfremt det ikke er en sånn som Strider da. Han har vært litt vel glad i damene vedr lukting men det har gitt seg. Ikke markerer han inne, ikke har han noe forhudstull, ikke slenger han ut "blyanten" i tide eller utide, ikke er han slåssete men stortsett veldig omgjengelig og så er han veldig lydig og skikkelig og ganske alvorlig og grusomt glad i å jobbe - og helt vanvittig kjælen. Party-prinsessen aka Shy derimot, frekk som få, er det ikke action, gidder hun ikke, hun er ganske engstelig for andre hunder med mindre hun tror de ikke kan nå henne - da er hun drittsekk, ikke er hun overveldende lydig heller og vil alltid bare leke og fjase (men bevares så søt hun er .. himla søt.. og alltid overveldende blid og glad :heart: )

Endret av TonjeM
  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Hannhunden min er sendt bort pga løpetid på tispa nå :aww: Vi har alltid hengt rundt tisper, løpetid eller ikke. Å leve under samme tak med ei med løpetid ble noe helt annet, og min ellers veloppdragne og behersket hannhund ble en gal hannbikkje. Spise mat? Nope. Slappe av? Nope. Lage lyd? Ja. Herje rundt? Ja. Det hjelper ikke å gi beskjed i å bare drite i det, og det hjelper ikke å skjerme. Han kan fint gå tur og fungere på konkurranse tross løpetisper, og har aldri reagert på nabotispene når de har hatt løpetid. Men å bo under samme tak med ei løpsk tispe går ikke. 

Og apropo løpetiden - nå er den akkurat over! Heldigvis 9 mnd mellom hver løpetid, også er jeg glad for at hun har løpetid i ca 20 dager nå, ikke 31 som hun har hatt tidligere :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AN lurer jeg på hvor vi skal gå tur i dag. Litt lei av områdene rundt her, men samtidig er det tiltak å ta bussen for å komme til nye områder også, spesielt fordi Twist missliker å ta buss. 

... Jeg kan jo begynne med å komme meg opp av senga hvertfall. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang løpetid og hannhunder, så er vel ikke min "ordentlig mann" heller ? For han er ganske masete rundt stådagene og... han bryr seg ikke den første uka av løpetiden, men etter det er han slitsom... grøss!

Men. Han har aldri sluttet å spise eller mistet seg selv totalt heldigvis, så løpetid har aldri vært så slitsomt at jeg har tenkt at hannhund gidder jeg ikke mer. Men nå har vi jo sjeldent bodd med løpetisper da, å ha en av hvert kjønn frister ikke.

Er egentlig veldig få ganger jeg har merket på ham at tisper rundt om har løpetid, i nabolaget og sånn. Han rømte en gang i i ett års alderen pga løpetid, men bank i bordet har det aldri vært mer sånn tull... alle ungdommer rømmer vel hjemmefra en gang så :P Jeg synes iallefall ikke det er noe stress å ha hannhund, de er jo så gode ? Tar heller litt klapring i tenner og trekkmaskin på tur  en sjelden gang, fremfor blod og bekymringer om livmorbetennelse... (neida, tisper er bra det og, kan godt være jeg får meg det en vakker dag!)

 

 

Endret av Lola Pagola
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Lola Pagola skrev:

Er ikke gratis og må registrere meg...?

Jo det er gratis første mnd, du må bare huske å si opp sånn at ikke det kommer regning for neste mnd. Så vidt jeg vet så må du registrere deg :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...