Gå til innhold
Hundesonen.no

Bur eller ikke bur


Recommended Posts

Akkurat nå, 2ne skrev:

Jeg driter egentlig i hva du tror og ikke, for å være helt ærlig :P Jeg veit hvordan hundene sto oppstallet, jeg veit hva slags stell de fikk og hvor ofte de var løse og i hvilken forbindelse de var det, så jeg ser ikke helt at når man først innrømmer tjuvparing - hvilket han gjorde, for skulle han planlagt kull ville han neppe brukt en av de dårligste hannene i løpegården sin på en av de beste tispene, men rein logikk er jo også tåpelig - hvorfor man skal finne på en utrolig historie for å fremstille seg selv i et bedre lys. Men som sagt, i forhold til resten av sonenbrukerne, så er jeg jo herlig naiv når det kommer til det å mistenke folk for skjulte motiver og lettvinte forhold til sannhet, så hva veit vel jeg, menneske-elsker som jeg er? 

Men da får du leve i din overbevisning, så lever jeg i min - og tror hva jeg vil om diverse bortforklaringer :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 timer siden, Colargol skrev:

 

Jeg har skjønt det sånn at bur er et mye diskutert tema blant hundeeiere.

Å bruke bur for å gjøre hverdagen enklere for oss mennesker skjønner jeg godt at det reageres på, men jeg lurer på om noen har noen innspill eller tanker rundt burbruk for hundens skyld?

 

Vil et bur, utelukkende brukt som et sted hunden kan trekke seg tilbake når den selv ønsker, være positivt? En trygg hule som er bare hundens og hvor ingen andre har tilgang? Eller et det unødvendig?

(Tenker spesielt i barnefamilier, men mye folk på besøk, at det kan være godt for hunden å ha en trygg base?)

 

 

 

 

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

 


Jeg er imot unødvendig bruk av bur. Jeg bruker bur i bil såklart, men ellers unngås det så langt det går. Har aldri hatt behov for bruk av bur annet enn i bil. Vi hadde imidlertid et stoffbur stående inne her i perioder med døren åpen hvis jeg passet hund og den ikke hadde med seg seng. Da flyttet hunden min inn der. Han elsket av en eller annen grunn bur, jo mindre jo bedre. Så når det ikke var behov for ekstra liggeplass for besøkshunder så tok jeg ut buret. Vi har barnegrind på yttergangen vår hvor hunden har mat, vann og seng og masse gulvplass til å ligge hvor han vil. Jeg pleide å ha han der hvis han var veldig våt og sånn etter tur, men ellers var han aldri stengt inne eller ute noe sted. Det var veldig fint å ha det rommet til han da, for det ligger liksom i enden av huset, og når vi fikk barn og hadde barn på besøk gikk han ofte dit for å hvile og være i fred. 

Jeg husker en gang vi hadde stoffbur stående ute på terrassen vår som har tak og vegger, så gikk Midas ut en kveld litt før vi skulle legge oss. Jeg la meg først så mannen skulle ta inn Midas som alltid kom på døra etter noen minutter og ville inn. Denne gangen gjorde han ikke det, og mannen glemte at han var ute. Tidlig neste morgen når jeg stod opp fant jeg han ikke og fikk lettere panikk. Så åpnet jeg verendadøren og der stikker det et skikkelig trøtt tryne ut av buråpningen. Han hadde tydeligvis hatt den beste natten i sitt liv og steinsovet i buret sitt ute. Det var sommer og varmt i været da, så han hadde hatt det helt fint, men jeg hadde vondt langt inni hjertet over at vi hadde glemt han ute :huh: 

Tenker at unger kan lære seg at når hunden ligger i sengen sin så skal den få være i fred, og generelt behandle hunden med respekt og være snill, så da trenger man ikke bur. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at hvis det kun er for å gi hunden et fristed, er en hundeseng vel så bra (og penere). Bur tenker jeg vel egentlig bare er nødvendig hvis man faktisk trenger å lukke døren av en eller annen grunn?

Bur bruker jeg selv nå bare i bil og på stevner. Bruker kompostgrinder til valper, og har brukt bur en kort periode på en unghund som gikk løs på selve huset da han var alene hjemme (og det var han vel 2-3 timer i uka).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så nydelig han er, dette hjalp IKKE på valpefeberen! Det er noe med de sorte kelpiene…🥹 
    • Så fine bilder 😍 Hun ser flott ut! 
    • Da er han kommet i hus ☺️  Vickulas E’Ra, fra E-kullet som hadde Egypt som tema. Ra er da solguden. Til daglig går han derimot under navnet Tempo.  Han skal bli en liten potet og brukes til agility, rally lydighet og spor. Det blir også litt utstilling tenker jeg ☺️   Vi hentet han i Sverige på mandag og tok en overnatting på Geilo på vei hjem. Han var veldig flink i bilen, sov masse ☺️ På alle pausene våre møtte han alt vi traff av miljøer og folk som om han hadde sett alt før. I går var vi hjemme hjemme.    Første uhell inne var i dag tidlig. Jeg brukte nok litt for lang tid på å kle på meg og lot han stå på gulvet å vente. Hadde ett til uhell senere på dagen også. Han har til nå hatt overraskende god blærekapasitet og tisser stort sett kun etter å ha sovet. Men senere på dagen tisset han inne etter å ha lekt.    I dag hadde vi dagens første biltur i bilbur i bagasjerommet. Det ble konsert. Roet seg i det vi kom frem, så vi fikk avsluttet på godt vis. Kjørte så videre til mine foreldre, og på vei hjem derfra var han mer rolig. Så det kommer seg vel etterhvert.    En ting jeg skal fokusere mer på med denne hunden er ro ute. Så i dag har vi både sittet i ro utenfor her i nabolaget og vært på kafé hvor han satt rolig under stolen og på et tidspunkt sov ☺️
    • Nå har ikke jeg hatt tisper, men personlig er jeg skeptisk til å få tispe, jeg trives veldig godt med hannhund. Så det er nok smak og behag (for noen, andre spiller det ingen rolle for).
    • Gratulerer 😁 Gøy med enda en kelpievalp her 😍 Haha, uff, kanskje slemt å le 😂🙈 Hvorfor skal du aldri ha hannhund igjen? Hilsen hun som har hannhund for første gang og blir skremt her 😱 Åå ☺️ Litt godt å høre for oss som sitter her med de minste rakkerne. Jeg tenker det ofte faktisk, at det er bare nå han er så liten og snart faller den søte fleece pelsen av og han blir stor. Så man må prøve å nyte det og, selv om det er mye strev 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...