Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilke grenser setter du for hunden din?


Midas
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, QUEST skrev:

Bordene ja..de glemte jeg jo :ahappy: Kom på det da jeg så bilder av dine :) Sånn i teorien så skal egentlig ikke hundene være på bordene.. Men i praksis fungerer det ikke helt sånn.. Noen bord er fine og ligge på for å se ut og når vi har plassert stresslessene rett ved sofabordet, så sier det seg vel selv at det et mye enklere å spasere fra stressless OVER sofabordet og så i sofaen, enn å  hoppe ned fra stressless, gå  rundt  bordet og så opp i sofaen..? Hvorfor gjøre ting tungvindt når man kan gjøre det enkelt? :sleep:

Siden kattene får lov til å være på bordene, så ville det jo dessuten være helt ulogisk at ikke hundene også skulle få være  på bordene. :P

Ja er jo egentlig ikke ønskelig her heller, men jeg klarer jo ikke nekte dem/kjefte dem ned heller, søte gutta mine :wub: Her er det også katter som valser på alle overflater, så blir litt sånn hvis en får lov så klarer jeg ikke nekte resten:icon_redface: Men når vi flytter, da skal jeg prøve være sterk... Helt til jeg failer fordi de er altfor sjarmerende :lol: 

13265984_10154016516371293_9745242261680
Her i huset lekes det på bordet også:icon_redface:

De går heldigvis ned når de får beskjed da, både kattene og hundene! 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 54
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Morsomt når soniser skal ilegge andre folk motiver. Spesielt uten å kjenne hverken personen eller hunden.  Feks kunne man jo, som djevelens advokat, om følgende ... ... sagt at det høres u

Grenser, hva er det?   For meg er det en selvfølge at hundene skal ligge i møblene /senger. Jeg er ikke spesiellt glad i bjeffing( typ varsling)  og prøver å begrense det. Hundene skal leve sammen i '

Prøver å få de til å ikke gå ut i ytterste gangen når jeg kler på meg, det er så trangt det. Det går så som så... Trym får som regel ikke lov til å ruse seg på tisseflekker, det går også så som så...

Posted Images

På 26.1.2018 at 9:45 PM, QUEST skrev:

Grenser, hva er det? :huh:  For meg er det en selvfølge at hundene skal ligge i møblene /senger. Jeg er ikke spesiellt glad i bjeffing( typ varsling)  og prøver å begrense det. Hundene skal leve sammen i 'fred og fordragelighet' , så jeg avbryter de sjeldne tilløpene til 'uenighet' , selv om det nok ikke strengt tatt hadde vært nødvendig. Det går mer på at jeg vil ha en flokk uten problemer og bråk. 

Det gjør meg ingenting at hundene ligger ved siden/inntil når vi spiser, så lenge de faktisk ikke tar mat av tallerkenen.

Jeg er ikke tilhenger av for mange unødvendige begrensninger og slett ikke av den type der hunden SKAL ligge på plassen sin medmindre den får annen beskjed. Fryktelig trasig hundehold etter min mening. Hundene har ikke bedt om å få komme til meg og hunder flest har nok begrensninger fra før om de ikke skal leve under prøysserregime i hus også. 

Det kunne ikke falle meg inn å lukke hundene inne på annet rom/fjerne hundene for besøkende. Hundene bor her, det er deres hjem og liker man ikke hunder så er ikke dette rette plassen å komme på besøk. 

Jeg forventer ikke at hundene ikke skal ta mat som står tilgjengelig for dem, riktignok ikke av tallerkenen min når jeg spiser men ellers ja. Etter mitt syn er en hund som ikke tar tilgjengelig mat den er interessert i , litt kørka..:P

 

Legger til litt; Når vi er på tur til/fra marka og således i bånd får hundene ikke hilse på andre hunder. De har noen få 'bekjente' pluss noen hunder i familien de får omgåes ( løse med) utenfor egen flokk og det fungerer helt greit. Båndhilsing har jeg ikke tro på og ville nok uansett ikke vært særlig trivelig..En flokk med hunder i bånd er etter min erfaring uansett ikke særlig interessert i å hilse 'pent' på fremmede hunder..:P

Høres ut som vi har det litt likt på hjemmebane.

Har noen regler når vi er ute blant folk.

En av de tingene vi har vært nazi på, er at det ikke under noen omstendigheter er lov å hoppe ut av buret i bilen uten å ha fått beskjed.

Sånn unngår vi skumle situasjoner når vi er på steder med trafikk.

Ellers hilser vi sjelden på andre hunder i bånd, og de får ikke gå bort til folk når vi er på tur.

 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke lov å være i møbler. (De har hver sine egne menneskesenger på hunderommet da.)  Ikke lov å tigge når vi spiser. Ikke lov å være på soverommet. Ikke lov å ta våre ting og tang.  Ikke lov å varsle unødig mye. Ikke lov å herje inne. ( de er så store og voldsomme,pluss vi har glatt parkett så lett å skli og forstrekke noe).   Ikke lov å hoppe opp på folk.  Ikke trekke unødig hardt i båndet. Det er primært de regler vi har.  Sikkert noen flere jeg ikke kommer på i farta. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har og hadde ganske mange, men en del av de har sklidd ut nå som jeg bor med andre som tillater mer enn meg :lol: Jeg har sagt det er greit at reglene sklir litt ut, da jeg tror hundene klarer å skille på hva de får lov til av hvem. 

- De får gå i alle møbler (ikke på bordet), men ikke mens jeg spiser. Dette har sklidd ut til at de får lov å sitte der mens jeg spiser, men må ha litt avstand til meg. Jeg orker ikke å ha de helt oppi meg når jeg spiser. Dette har sklidd ut da roomies har tillatt de å være i sofaen mens vi spiser og han ene har til og med mater hundene fra munnen sin! Ikke rart de har forsynt seg av skålen hans mens han spiser av og til :lol: Han forstår heldigvis at det er hans egen feil. 

- De får ikke bjeffe unødvendig inne eller ute. Varsling om noe unaturlig skjer er lov, men de skal gi seg når jeg sier det er greit. Dette er litt vanskelig sier Blondie :aww:. Jeg tror hun liker å bjeffe, som Blaze til @Tonje

- De får ikke stjele mat eller ting av meg eller av hverandre. Blondie prøver seg på å spise rester fra bordet etter at vi er ferdig å spise, men hun er generelt sett litt frekk og bryter regler titt og stadig. 

- Jeg bestemmer, de får ikke knurre/bite eller slikt hvis jeg gjør noe de ikke liker. Jeg gjør det for en grunn, så det må de finne seg i. Jeg kommer ikke på noe bra eksempel her nå, men la oss si de knurret når jeg puttet de inn i dusjen. 

- Jeg liker ikke at de hilser helt villmann bananas når jeg kommer hjem. Men det er de vandt med/trent opp til nå, så det er ikke på en måte noe grense jeg setter lenger, de bare oppfører seg slik mot meg nå. 

Det er vel egentlig flere ting som er slik, noe de bare har lært seg til, men som jeg en gang har satt en grense for. Som å vandre vileløst rundt. Det gjør de ikke, men det får de ikke lov til heller. Det er sikkert flere ting og som jeg ikke kommer på nå.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...