Gå til innhold
Hundesonen.no

Kickbike og kickspark og hunderaser?


Katharina
 Share

Recommended Posts

Hvilke hunderaser passer til å trekke kickbike og kickspark med minst mulig jaktlyst? Da jeg også ønsker å ha hunden løs i skogen ol. Passer noen gjeterhunder til det? ønsker at hunden skal bjeffe minst mulig pga. Naboene og helst ikke en rase som har seperasjonsangst? Skal også stille ut på utstilling så orker ikke all pelsstellet på feks. Storpuddelen og jeg er redd for å påta meg for mye. Vet jeg er krevende men men. Er uansett lenge til men er morrro å bare å lære og å lese om hunderaser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det som brukes som trekkhunder er jo ofte hunder med mye jakt, det være seg fuglehund/myndeblandinger, AH eller polarhunder.  Noen individer har mindre jakt enn andre, og en del hundekjørere kan gå med sine hunder løse i skogen. Er det  primært trekk du vil drive med ville jeg kontaktet hundekjørere med blandingshunder (hounds, greyster, ah). Men det er jo likevel ikke selvsagt at du kan ha hunden løs da. 

Noen gjeterhunder trekker-alle hunder kan lære seg å trekke litt. Det er jo ikke en typisk "trekkhund" av den grunn. SÅ hvor viktig er det at hunden trekker bra?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har jo to briarder som er vidt forskjellige når det kommer til vilje til å trekke. Willy er jo "født til det" liksom, han trekker godt og har gjort det fra første forsøk i selen, går på og gir seg ikke, holder passe tempo og virkelig elsker å få brukt seg til dette. Den andre, Yasmine, er jo så langt fra dette som det går an, liksom :lol: Hun kan løpe litt foran, men hun trekker jo ikke en meter, og foretrekker egentlig å løpe bak meg. Willy er da også den som har mest "jakt" i seg når det gjelder å jakte på dyr. Han går lenger fra meg og er mer selvstendig når vi går på tur i skogen, mens Yasmine holder seg mye mer med meg (selv om hun også kan ta seg noen runder rundt i skogen når hun er løs, men hun jakter ikke). Willy har nok også sterkere gjeterhundinstinkt enn Yasmine - han har liksom mer av alt. Hvilket også er mye mer slitsomt å kontrollere selvsagt.  

For meg så er da min hannhund nok trekkhund til at jeg synes det er helt strålende, mens jeg godt kunne ønske meg MER trekkvilje på tispa mi. Av mine tidligere briarder har tispene vært sånn medium trekkinteressert, mens min forrige hannhund var en utmerket trekkhund. Så det er vel sånn at man kan få individer som trekker bra, men også individer som ikke trekker innad i en og samme rase. Og det er nok ganske vanlig når det kommer til raser som ikke er avlet for trekking liksom. Man kan være heldig, eller uheldig, med viljen til å trekke. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle (litt større) hunder kan i teorien trekke trekke kickbike/spark. Spørsmålet er om man finner riktig individ hvis man velger raser som ikke er avlet for trekk.

De fleste raser som trekker bra har jo en del jaktinstinkt. Men det er jo forskjell på jaktinstinktet på en polarhund og en fuglehund, da.

Kravet om utstilling gjør det hele enda litt vanskeligere.

Jeg trekker litt med border collie, men eldste min trekker ikke alene, kun hvis vi kjører sammen med noen. Så selv om han ligger godt i selen når han først trekker, er han en elendig trekkhund sånn sett.
Yngste har mye bedre fremoverfokus, så det KAN hende hun blir bedre. Men det vet jeg ikke før jeg prøver.
Og å stille ut border er nok kjipt [emoji14]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

er trekk viktig så kjøp rase som trekker.

Har selv hatt to flatcouted retrievere begge han hunder. Den ene trakk fint for hobby bruk i ei mil den andre skjønte aldri vitsen med å trekke.

Så her kommer det helt an på hva som er viktigst. 

er for eks omplasering en mulighet så kan du få rasehund som trekker og kan stilles ut forhåpentligvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt nye moro med kickbike/spark og min dalmatiner :-)

Ikke så mye jaktinnstinkt (og stikker aldri av), null pelstell. De fleste jeg kjenner er glad i å trekke, men min har iallefall ikke intensiteten til å trekke uten at jeg sparker på litt selv på lange turer. Det er en utrolig utholdende rase.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde et trekkmonster av en schäfer som trakk godt både på sykkel og rollerblades. Venninna mi kjører en del kickbike med mallene sine, det er godt trøkk i de også. Spesielt tispa. Dog ikke noen av rasene jeg vil anbefale til folk som primært vil ha en hund som trekker og som ellers er en enkel hund :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...