Gå til innhold
Hundesonen.no

Avslag fra nabo i borettslag om hundehold

Recommended Posts

Jeg har sendt inn søknad til borettslaget jeg bor i om å holde hund, som ba meg om å innhente skriftelig samtykke fra samtlige beboere i samme oppgang. Jeg har nå fått et avslag fra en som har allergi. Jeg ble selvsagt kjempeskuffet og overrasket, da det er en som har hund i samme oppgang. Er det noen som vet hvordan rettspraksisen fungerer i dette tilfelle?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, QUEST skrev:

Takk for svar. Eg har ingen "gode grunner" annet enn at jeg svært gjerne ønsker å ha hund, så det er vell gjerne ikke en god nok grunn i dette tilfelle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutes ago, Mariss said:

Takk for svar. Eg har ingen "gode grunner" annet enn at jeg svært gjerne ønsker å ha hund, så det er vell gjerne ikke en god nok grunn i dette tilfelle.

Da kan du jo komme opp med en god grunn? Slike allergikere har sjeldent forståelse for hva hundeallergi egentlig er, og hunden skal jo uansett ikke være i deres leilighet.

Da går du til legen og sier: Livet føles tomt, håpløst, meningsløst. blablabla. Du ønsker å komme deg i aktivitet, du trenger en retning i livet, du trenger noe å ta vare på. Blablabla. Deretter skriver du til borettslaget at "joda, jeg har en god grunn. For mitt mentale velbefinnende er jeg på et slikt stadie i livet at en hund er viktig for meg. Jeg har hatt legebesøk som bekrefter at en hund vil kunne være svært bra for min helse, og jeg anser det derfor som både godt begrunnet og således svært viktig for helsen at jeg anskaffer meg hund. Blablabla noe om at du tar ansvar og at hunden ikke skal merkes, blablabla selvfølgeligheter". Du trenger ikke legge fram noe legebekreftelse, men om noen skulle virkelig klage på det så HAR du jo vært hos lege og du kan be om å få bekreftelse senere. Da har du en god grunn, og sånne borettslag-hekser/troll som skal sitte og hate dyreeiere kan shøtt øpp :ahappy: 

 • Like 15

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Andre naboer i borettslag skal ha særlig gode grunner for å nekte andre å ha hund. Allergi er som regel ikke god nok grunn. 

Denne artikkelen kan kanskje være til hjelp: http://www.advokat-hoie.no/publikasjoner/files/dyrehold-borettslag-sameie-utleie.html

Her står det blant annet at hundeholdet må medføre beviselig ulempe for naboer. Hvis det er lov med dyr i borettslaget, kan ikke en nabo bare si nei, den må dokumentere det også. Og hvis det allerede er hund i oppgangen, kan jeg ikke se for meg at denne naboen skal ha noen god grunn for  si nei. 

 

 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Da jeg kjøpte leiligheten min (i borettslag) mener jeg bestemt at jeg leste et sted at ingen kunne nekte meg å ha hund med mindre den var til "vesentlig ulempe". Jeg valgte allikevel å søke om tillatelse hos styret for å vise velvilje, og det var aldri snakk om at de andre naboene i oppgangen hadde noe de skulle sagt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg trodde reglene var endret for endel år tilbake på dette, og at det skulle særs gode grunner til å nekte noen å ha hund i et borettslag? At noen i oppgangen er allergisk er ikke grunn god nok. Ville funnet dokumentasjon på det og slått i bordet med. Det skal ikke være nødvendig med samtykke fra de andre beboerne. 

 • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjenner jeg blir skikkelig provosert. Hva f*** har naboene med om en har hund eller ikke? En vanlig allergiker vil da tåle å bruke samme oppgang som en hund??? Ellers kan de ikke ta bussen en gang uten å reagerer på hårene som henger i klærene til hundeeiere. 

 

Syns allergikere styrer hele vår verden "i tilfelle det skulle dukke noen opp" 

det er selvfølgelig synd i dem som er så allergisk at de nærmest må ha adrenalinsprøyte bare de hører en hund bjeffe - men hvor mange av dem finnes det da? 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Altså.. som dyreallergiker synes jeg det hørtes utrolig rart ut 😳 Til og med de jeg kjenner som er hyperallergiske trenger vanligvis å stå i samme rom som dyret eller noen som er dekket i allergener for å reagere, så det å dele oppgang (ute??) bør da gå fint? Kan virkelig ikke skjønne hvorfor noen skulle ville bruke det som innvending for å hindre noen andre i å kjøpe hund hvis de ønsker seg det :( Forklarte de nærmere hvorfor det var et så stort problem for dem? 

Av og til så synes jeg det blir vel hysterisk med hva hensyn man skal ta til allergier.. Dersom det var så veldig krise så hadde de vel hatt problemer med buss, kino, fly og skole/jobb også? Man kan ikke alltid selv regulere hva man skal utsettes for utenfor sine egne fire vegger liksom.. Og dersom det faktisk er så krise så må noen komme i gang med å finne opp en kur, for det må isåfall være helt forj***** å måtte leve med.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville tatt meg en skikkelig prat med denne naboen jeg, for om det allerede er en hund i oppgangen så kan det jo ikke være det at vedkommende reagerer på hunden i seg selv? Da er jo spørsmålet hvorfor hun egentlig sier nei..

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest 2ne

Eller så kan det jo være at allergikeren blir plaget av den allerede eksisterende hunden i blokka, og ser for seg at med to hunder blir plagene doblet. 

Vi må jo ikke tillegge folk de verste motiver bestandig, mener jeg :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

@2ne Ja sant, og da er det greit å ta en prat uansett. Kanskje kan det være et alternativ for TS med en allergivennlig rase, og da er det kanskje verdt det å ta den praten.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Ville aldri ramla meg inn å ha innehund. For et komplett idiotisk konsept. Nå er ikke jeg spesielt begeistret for konseptet innekatt, heller, med mindre katta har valgt det selv. Det skal veldig gode grunner til for å frata dyr muligheten til å utfolde seg i naturen, i hvert fall deler av døgnet. Fordeler skal avveies mot ulemper, og de skal kun handle om dyra, ikke menneskene. Altså, kan man ikke gå ut med bikkja, så lar man være å skaffe seg bikkje, for menneskenes behov teller lite i en sånn sammenheng. Det samme gjelder for katter. At mennesker er redde for at noe skal skje, er ikke god nok grunn til å frata katta friheten, for fordelene for katta veier godt opp for risikoen. 
  • Skoj har vært på valpeshow i dag og ble BIS 3 😀
  • Jeg er enig i dette. Synes også generelt at folk er alt for dårlig på å ta hundene sine ut på lufteturer ofte nok (og er nøye på at de skal ha muligheten uten for lang tid mellom selv om det er dårlig vær etc etc), som ofte fører til at de holder seg og det går alt for lang tid mellom hver gang de går på do. Jeg tror ikke at dette er noe bra for lever og nyrer, og at det lett fører til UVI. Synes også det er trist å tenke på at hunder (flest) er de eneste dyrene i verden som ikke selv får bestemme akkurat selv når de skal på do. Så er igrunn positiv til "innedo" til hund, men ikke som erstatning for turer ut. Ser spesielt fordelen ved dette for eldre eller syke hunder som ikke like enkelt klarer å holde seg (evt valper som er alene hjemme). 
  • Ja, for å presisere er dette rent hypotetisk og kun for å høre hva andre tenker om saken.   Jeg tenker dog litt som deg @Malamuten, at for en hund å ha mulighet til å gjøre fra seg inne isolert sett ikke er negativt. Det blir jo imidlertid et problem med en gang det erstatter tur på grunn av eks. regn eller latskap. Og et helt liv innendørs for en hund er vel alle enige om at er rimelig uholdbart.  Interessant å høre litt hvordan folk har benyttet seg av "muligheten" i praksis og følger det har fått da!
  • Tja er kanskje svaret.  Jeg ser ikke for meg at det noen gang kommer til å skje i praksis,  men i teorien så hadde det jo ikke nødvendigvis vært noen ulempe (for hunden) å kunne gå på kasse. Ikke for å slippe å gå ut,  men da slipper jo hunden å bli tvingt til å holde seg hele arbeidsdagen eller hele natten feks,  om den ikke vil/greier. Med valper så hadde det jo for all del vørt helt i orden å slippe å løpe ut hele tiden til alle døgnets tider. Men samtidig så er det ikke så vanskelig det heller og ikke varer det så lenge heller, så kassetrening blir nok aldri priorotert ser jeg ikke for meg.,    Innehunder derimot synes jeg er en stor uting.. 
 • Nylig opprettede emner

×