Gå til innhold
Hundesonen.no

Avslag fra nabo i borettslag om hundehold

Recommended Posts

Jeg har sendt inn søknad til borettslaget jeg bor i om å holde hund, som ba meg om å innhente skriftelig samtykke fra samtlige beboere i samme oppgang. Jeg har nå fått et avslag fra en som har allergi. Jeg ble selvsagt kjempeskuffet og overrasket, da det er en som har hund i samme oppgang. Er det noen som vet hvordan rettspraksisen fungerer i dette tilfelle?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, QUEST skrev:

Takk for svar. Eg har ingen "gode grunner" annet enn at jeg svært gjerne ønsker å ha hund, så det er vell gjerne ikke en god nok grunn i dette tilfelle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutes ago, Mariss said:

Takk for svar. Eg har ingen "gode grunner" annet enn at jeg svært gjerne ønsker å ha hund, så det er vell gjerne ikke en god nok grunn i dette tilfelle.

Da kan du jo komme opp med en god grunn? Slike allergikere har sjeldent forståelse for hva hundeallergi egentlig er, og hunden skal jo uansett ikke være i deres leilighet.

Da går du til legen og sier: Livet føles tomt, håpløst, meningsløst. blablabla. Du ønsker å komme deg i aktivitet, du trenger en retning i livet, du trenger noe å ta vare på. Blablabla. Deretter skriver du til borettslaget at "joda, jeg har en god grunn. For mitt mentale velbefinnende er jeg på et slikt stadie i livet at en hund er viktig for meg. Jeg har hatt legebesøk som bekrefter at en hund vil kunne være svært bra for min helse, og jeg anser det derfor som både godt begrunnet og således svært viktig for helsen at jeg anskaffer meg hund. Blablabla noe om at du tar ansvar og at hunden ikke skal merkes, blablabla selvfølgeligheter". Du trenger ikke legge fram noe legebekreftelse, men om noen skulle virkelig klage på det så HAR du jo vært hos lege og du kan be om å få bekreftelse senere. Da har du en god grunn, og sånne borettslag-hekser/troll som skal sitte og hate dyreeiere kan shøtt øpp :ahappy: 

 • Like 16

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Andre naboer i borettslag skal ha særlig gode grunner for å nekte andre å ha hund. Allergi er som regel ikke god nok grunn. 

Denne artikkelen kan kanskje være til hjelp: http://www.advokat-hoie.no/publikasjoner/files/dyrehold-borettslag-sameie-utleie.html

Her står det blant annet at hundeholdet må medføre beviselig ulempe for naboer. Hvis det er lov med dyr i borettslaget, kan ikke en nabo bare si nei, den må dokumentere det også. Og hvis det allerede er hund i oppgangen, kan jeg ikke se for meg at denne naboen skal ha noen god grunn for  si nei. 

 

 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Da jeg kjøpte leiligheten min (i borettslag) mener jeg bestemt at jeg leste et sted at ingen kunne nekte meg å ha hund med mindre den var til "vesentlig ulempe". Jeg valgte allikevel å søke om tillatelse hos styret for å vise velvilje, og det var aldri snakk om at de andre naboene i oppgangen hadde noe de skulle sagt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg trodde reglene var endret for endel år tilbake på dette, og at det skulle særs gode grunner til å nekte noen å ha hund i et borettslag? At noen i oppgangen er allergisk er ikke grunn god nok. Ville funnet dokumentasjon på det og slått i bordet med. Det skal ikke være nødvendig med samtykke fra de andre beboerne. 

 • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjenner jeg blir skikkelig provosert. Hva f*** har naboene med om en har hund eller ikke? En vanlig allergiker vil da tåle å bruke samme oppgang som en hund??? Ellers kan de ikke ta bussen en gang uten å reagerer på hårene som henger i klærene til hundeeiere. 

 

Syns allergikere styrer hele vår verden "i tilfelle det skulle dukke noen opp" 

det er selvfølgelig synd i dem som er så allergisk at de nærmest må ha adrenalinsprøyte bare de hører en hund bjeffe - men hvor mange av dem finnes det da? 

 

 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Altså.. som dyreallergiker synes jeg det hørtes utrolig rart ut 😳 Til og med de jeg kjenner som er hyperallergiske trenger vanligvis å stå i samme rom som dyret eller noen som er dekket i allergener for å reagere, så det å dele oppgang (ute??) bør da gå fint? Kan virkelig ikke skjønne hvorfor noen skulle ville bruke det som innvending for å hindre noen andre i å kjøpe hund hvis de ønsker seg det :( Forklarte de nærmere hvorfor det var et så stort problem for dem? 

Av og til så synes jeg det blir vel hysterisk med hva hensyn man skal ta til allergier.. Dersom det var så veldig krise så hadde de vel hatt problemer med buss, kino, fly og skole/jobb også? Man kan ikke alltid selv regulere hva man skal utsettes for utenfor sine egne fire vegger liksom.. Og dersom det faktisk er så krise så må noen komme i gang med å finne opp en kur, for det må isåfall være helt forj***** å måtte leve med.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville tatt meg en skikkelig prat med denne naboen jeg, for om det allerede er en hund i oppgangen så kan det jo ikke være det at vedkommende reagerer på hunden i seg selv? Da er jo spørsmålet hvorfor hun egentlig sier nei..

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest 2ne

Eller så kan det jo være at allergikeren blir plaget av den allerede eksisterende hunden i blokka, og ser for seg at med to hunder blir plagene doblet. 

Vi må jo ikke tillegge folk de verste motiver bestandig, mener jeg :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

@2ne Ja sant, og da er det greit å ta en prat uansett. Kanskje kan det være et alternativ for TS med en allergivennlig rase, og da er det kanskje verdt det å ta den praten.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Nå har jeg hatt en del sheltier, og kjenner til enda fler, og jeg synes en god sheltie er en bra (og veldig morsom!) hund, men en "skrotsheltie" ville jeg ikke tatt i med ildtang. Jeg har hatt en (Ganzie), og hun ble verdens beste med mye trening, og jeg ville ikke vært henne foruten. Men de første årene var det mye tårer og fortvilelse, før det løsnet og jeg fikk verdens beste og mest trofaste følgesvenn. 
   Men hun bet aldri, og hadde aldri kommet til å gjøre det heller, hun var bare redd og engstelig for hunder og fremmede.

   Men jeg vet av en del sheltier som ikke engang eier kan håndtere uten å måtte belage seg på både blåmerker og sår, og om fremmede bare tenker på å se på dem så dør dem på seg.

   Collie har litt samme ting, men jeg har inntrykk av at gulvredsel forekommer litt vel ofte på collie, og det har jeg aldri hørt om på sheltie. Collie virker også å være noe tyngre å motivere. 

   Lurer forøvrig på om @Margrete har halvsøstera til min Miriel? 
  • Det der var vondt å se på. Man trenger ikke å ha peiling på verken schæfere, utstilling eller inngående kjennskap til anatomi for å se at noe er alvorlig galt med den stakkars hunden. Nok et eksempel på at dyrevelferd er saga blott over dammen. Ikke at vi er noe premieeksempel, vi har plenty med svin på skauen, men i USA er alt så ekstremt. Det vi kaller ekstremt her, er normalt der. Foreløpig, må jeg si, for det er skummelt hvor mye vi tar innpå på enkelte områder. Jeg håper at schæferfolket her har bedre vett og prioriteringer enn flatsnutefolket, og har snudd i tide, og at videoer som dette funker som skrekk og advarsel, fremfor som reklame, slik gispende mopser gjør. @Tuvane, please tell me I'm right, og gi meg bittelite håp for menneskeheten *trygle*
  • Jeg er også heldig å ha en sosial sheltie som setter seg i fanget til hvem som helst for å få kos, men det finnes absolutt de i andre enden av skalaen. Jeg kjenner to sheltier utenom min egen og begge de er trygge på folk, så om man gjør researchen sin kan man absolutt få en bra sheltie, og en bra sheltie er en veldig artig hund   Collie har jeg ikke noe erfaring med  
  • Collie er en rase jeg har lite kunnskap om, men som jeg alikevel liker veldig godt  Har sheltie i nærmeste familie, han er snill og god, meget lettlært og livlig, men lager mye lyd! Han blir med hvem som helst på tur, og kan godt finne på å finne en ny ‘flokk’ å følge på tur, og ditsje søstera mi  
  • Vi feirer allsidighetsprisen til Lotta med 20% på alle godbiter!  https://utstyrtilhund.no/butikk/godbiter-1
 • Nylig opprettede emner

×