Gå til innhold
Hundesonen.no

Fasanjakt & vestfold fuglehundklubb - NRK avslører


Gjest
 Share

Recommended Posts

På 18.5.2018 at 11:57 PM, spot skrev:

Det er jo uansett et betydelig problem med dyrevelferd her? Med tanke på at klubben må sette ut ny fugl hvert år og den ikke blir jaktet på, må det jo være mye fugl som dør hver vinter, og det er ikke greit. Vi kan ikke sette ut dyr i naturen for at de skal sulte eller fryse i hjel. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 77
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

heldigvis ikke. Men noen spurte om det var vanlig å sette ut fugl for jakt.  Det er vel ikke vanlig, men det har skjedd- skjønt nå er det ikke tillatt lenger.  Synes dog ikke dette skiller seg al

Ok, men det er likevel å bruke levende dyr som treningsobjekter, og jeg synes det også er over streken hva etikk angår.  Jeg lurer forøvrig på om de som støtter all denne skytingen av ulv, bl.a.

da blir det mange trist skjebner i år også da. Men hva gjør vel det, så lenge man får jakta med bikkjene...dyrevelferd er bare viktig når det gjelder hund og jakt skjønner jeg. Ikke det en jakter på. 

Posted Images

  • 5 weeks later...
On 22.6.2018 at 6:59 PM, spot said:

med null respekt for dyr...så lenge bikkja får jaga no fugl så er alle midler tillatt og ingen hensyn tas??
Bra de faktiskt SØKTE om å få sette ut fugl i år da, og at det settes en frist for når de skal settes ut. 

Har de rydda opp i dette også? Eller synes de fleste det er greit å trene sånn? https://www.nrk.no/vestfold/varsler-om-ulovlig-hundetrening-pa-innestengte-fugler-1.14022862

 

 

Endret av Meg
  • Like 1
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 timer siden, Meg skrev:

Har de rydda opp i dette også? Eller synes de fleste det er greit å trene sånn? https://www.nrk.no/vestfold/varsler-om-ulovlig-hundetrening-pa-innestengte-fugler-1.14022862

 

 

https://www.nrk.no/vestfold/varsler-har-politianmeldt-haerverk-og-trusler-1.14043521

Du verden, for en trivelig gjeng disse jegerne er. Jeg pleide å ha et nyansert syn på jegere og jakt, i den form at jeg personlig ikke ser sjarmen og moroa med å skyte og drepe andre skapninger, og at jeg synes trofé- og sportsjakt er usmakelig, men at jeg fullt ut aksepterte jakt der man bruker hele dyret, og begrenser det til matauk. Nå, både med ulvesaken og etter disse fuglehundgreiene, så kjenner jeg at jeg begynner å bli sterk motstander av all form for jakt. Tidligere var jeg naiv nok til å tro på alle bedyrelsene om "respekt for naturen" og "dyrenes beste først", men nå ser jeg at det bare er røyktepper. Disse menneskene har ikke fnugg av respekt for verken dyr eller andre mennesker. De driter jo langt i egen bikkjes sikkerhet, og setter den i livsfare. Som du, Meg, nevner, så er det andre, og langt større farer ved jakt for hunder enn rovdyr, f.eks. skutt av andre jegere eller egen eier. Så er de faktisk så freidige av den ene gangen en hund blir tatt av ulv, så skal det gås fakkeltog, mens alle de som blir skutt av jegere, de holder man kjeft om. Og her gir man jamt f**n i fuglers velferd, de er bare et verktøy for å kunne fôre eget ego. Kan jo dra hi-treningen med i dragsuget også, siden jeg bor i Hølen, hvor det faktisk er et prøveanlegg. Sikkert kjempetrivelig for den stakkars reven som må sitte i bur og vente på å bli nesten-tatt av den ene kjøteren etter den andre. Ikke stressende i det hele tatt. Men igjen, kun et verktøy. Det samme gjelder jo forsåvidt kjøteren også, for alt for mange. Folk med så liten respekt for dyr og natur burde rett og slett miste retten til å jakte. 

Jada, jeg vet at ikke alle jegere er så usympatiske og uempatiske. Den ene jegeren jeg kjenner er FOR mangfold (nå skal det sies at hun er biolog, kan ha noe med det å gjøre). Men andelen som mangler respekt for liv er langt større enn jeg trodde, alt for stor til at det skal aksepteres, og de har veltet meg fra gjerdet og over på siden for motstandere. Ikke mot jakt, som prinsipp, men motstandere av jegere. Nærmere bestemt alle dem som mener at de og deres hobby bør gå foran alt, inkludert arters rett til eksistens og dyrs velferd. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 22.6.2018 at 8:29 PM, Meg skrev:

med null respekt for dyr...så lenge bikkja får jaga no fugl så er alle midler tillatt og ingen hensyn tas??
Bra de faktiskt SØKTE om å få sette ut fugl i år da, og at det settes en frist for når de skal settes ut. 

Har de rydda opp i dette også? Eller synes de fleste det er greit å trene sånn? https://www.nrk.no/vestfold/varsler-om-ulovlig-hundetrening-pa-innestengte-fugler-1.14022862

 

 

Eriksen er en person som kjører et eget hevntokt i mot en klubb han har blitt korrigert av for å si det sånn ...  Men noen jegerhatere ønsker jo ukritisk å kjøpe hans versjon....  Uten å ville innse at en sak har minst 3 sider....Lavlands trening / prøver følger regelverket.  Men så klart en del prøver stadig å sette jegere i et dårlig lys til tross for at dette enda en gang er grundig gjennomgått av myndighetene...  Lykke til!

Endret av spot
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 hours ago, spot said:

Eriksen er en person som kjører et eget hevntokt i mot en klubb han har blitt korrigert av for å si det sånn ...  Men noen jegerhatere ønsker jo ukritisk å kjøpe hans versjon...  Uten å ville innse at en sak har minst 3 sider...Lavlands trening / prøver følger regelverket.  Men så klart en del prøver stadig å sette jegere i et dårlig lys til tross for at dette enda en gang er grundig gjennomgått av myndighetene...  Lykke til!

det har du nok rett i, en sak har minst tre sider. Men jeg håper ingen driver med trening i hegn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 months later...
33 minutes ago, spot said:

:(  da blir det mange trist skjebner i år også da. Men hva gjør vel det, så lenge man får jakta med bikkjene...dyrevelferd er bare viktig når det gjelder hund og jakt skjønner jeg. Ikke det en jakter på. 

 

men eh. naturlig reproduksjons av utsatte dyr. Betyr det i såfall at man er for å sette ut andre arter også? Ikke det nei... Jeg synes det er uhørt å sette ut dyr uansett art.

Å ale opp dyr ene og alene for å kunne trene jakthunder...:(

 

http://www.birdlife.no/naturforvaltning/nyheter/?id=2115 (et år gammel artikkel men tydligvis like aktuell i dag)

 

Endret av Meg
  • Like 3
  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

???  at en hund tar stand på en fugl, i likhet med en rev eller en katt, er visst i følge noen en totalt katastrofe, (selv om det er godkjent av kompetent myndighet ?)... men samtidig er det ok å kjøre hunder til de får masse skader i skuldre, håndledd, masse diare, utmattethet osv....  hadde dette sledehundmiljøet som dessverre består av litt for mange "sære".. personer... blitt viet like stor oppmerksomhet som visse grisebønder hadde det vært en berettiget krok på døra for hele miljøet...  ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, spot said:

???  at en hund tar stand på en fugl, i likhet med en rev eller en katt, er visst i følge noen en totalt katastrofe, (selv om det er godkjent av kompetent myndighet ?)... men samtidig er det ok å kjøre hunder til de får masse skader i skuldre, håndledd, masse diare, utmattethet osv...  hadde dette sledehundmiljøet som dessverre består av litt for mange "sære".. personer... blitt viet like stor oppmerksomhet som visse grisebønder hadde det vært en berettiget krok på døra for hele miljøet...  ?

http://www.bladetfuglehunden.no/2018/01/skader-omdommet/

https://www.nrk.no/vestfold/krever-600-000-av-jegerforening-1.13783779

"– Fuglene som blir satt ut for sent blir kun et redskap for egeninteresse, og lider en langsom død og fryser i hjel, særlig under kalde vintre, sier Jo Anders Auran i Miljødirektoratet."

 

https://www.tb.no/nyheter/dyrevelferd/dyr/pa-denne-farmen-i-kvelde-oppdrettes-fasaner-som-blir-satt-ut-ulovlig-de-sulter-eller-fryser-i-hjel-nar-vinteren-kommer/s/5-76-717293

Og så har vi denne da https://www.nrk.no/vestfold/xl/den-store-fasanjakten-1.13811794 sånn apropos mediaomtale

 

Det blir spennende å se hva VKM-rapporten sier.

Og så lurer jeg på hvordan klubbene planlegger å sikre at dyra har det bra om vinteren og ikke lider under prøvene. Som de jo pålegges å ta hensyn til. Fôres fuglene? 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og så burde jeg ikke ta det opp heller, men jakt er ikke akkurat problemfritt for jakthundene mtp dyrevelferd.  ang skader og velferd hos jakthunder: https://www.agria.se/pressrum/statistik-om-djur-djurvard-och-djurhalsa/vad-sager-statistiken-om-skador-vid-jakt/ . Det står ikke noe her om halthet, lungeødem, kutt, skade på hale, osv. Men det vet tilogmed jeg som ikke driver med jakt at forekommer,  fordi jeg hører det fra folk som faktisk jakter. (jeg er ikke i mot jakt). 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja til fokus på god dyrevelferd for både hund  (uavhengig av bruksformål), vilt og andre dyr. 

Endret av Meg
  • Like 1
  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ettersom jeg har god erfaring med både jakthunder og sledehunder, og dermed også har inngående innsikt begge miljøer, kan jeg uttale meg om begge deler... i motsetning til visse andre...  Selvsagt kan også jakthunder bli skadet, men ikke i nærheten av det omfanget som er tilfelle med sledehunder.  Selv har jeg knapt nok hatt en skadet jakthund.  Det er nå en gang slik at en jakthund kan selv legge av når den er sliten, skadet osv.  Den kan selv velge å avkjøle seg i en bekk, legge seg ned, ikke ville jakte mer osv.  Og når det gjelder lavlandsprøver er dette noe som nok en gang er godkjent av kompetent myndighet etter et nøye reglement.  Så det betyr at fagfolk på området har godkjent denne type prøveform etter et nøye, og innskjerpet reglement. Noe helt annet er det når en sledehund opplever det samme, den er tross alt innspent i et spann... , og dermed i langt større grad er prisgitt kjørerne som slettes ikke alltid setter hundens velferd først... Selv om dette råtne miljøet så klart hevder noe annet.  Og dette miljøet motsetter seg også enhver inngripen når det gjelder regler osv...Praksis viser noe helt annet.  F. eks. når noen har en gjennomsnittsfart på 6- 7 km/t på siste etappe av Femundsløpet.  Det viser at kjørern har måttet hvile spannet gjentatte ganger på sporet for i det hele tatt å kreke til seg mål... Slike spann er selvsagt ikke i  nærheten av å være godt nok forberedt på et ld løp, men åpenbart setter kjørern seg selv foran hundene.   Og dette med skader gjelder ikke bare ld for de som måtte tro det! Jeg har også selv sett mange tilfeller av at sledehunder som er halte, åpenbart slitne osv. blir løpt varme av kjøreren, men egentlig uten å vile fortsette, likevel blir satt inn i spannet.   Ja, ja.. verden vil bedras, og det største bedraget er selvbedraget... :)

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig med deg i mye av det du skriver om langdistanse hundekjøring. Men det forsvarer ikke at det forekommer dårlig hundehold, skader og dødsfall  blant jakthunder også. En får rydde opp i begge leire. 

Når det gjelder det at jakthunder kan velge når de ikke vil jakte mer, så er det jo forsåvidt sant, men det er jo en grunn til at man har blandet inn fuglehund for å få gode trekkhunder. De går på. Selv om de er slitne. Altså har hundekjører og jeger et stort ansvar: gi seg før hunden er for sliten.

Det er ikke greit å sette ut fugl som ikke hører naturlig hjemme her kun i egen interesse, nemlig jakt. Det vitner om en kultur der en gir fullstendig blaffen i hvordan dyr skal behandles, og med dårlige holdninger. Ikke så ulikt enkelte i miljøet du nevner. Og det er i tillegg et omdømmeproblem. 

Endret av Meg
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det slik at det IKKE drives jakt på disse utsatte fuglene, men kun trening.  Forøvrig er det lovlig jakt på villfasan i Norge i meget begrenset omfang / området, dvs. kun 14 dager i oktober. Og utsetting og trening på fugl er strengt regulert, og man må søke Miljødirektoratet for å få tillatelse.  Så fuglenes velferd er vurdert av fagfolkene i direktoratet, og dermed godt i varetatt.  Hadde direktoratet ment fuglenes velferd ikke var god nok, så hadde de selvsagt ikke godkjent dette.  

Når det gjelder sammenligningen med jakthunder og sledehunder så tar du helt feil.  Det er ikke slik at jakthunder jakter til de stuper, slik som det finnes mange eksempler på i det råtne sledehundmiljøet, samt massive skader, uttørrking, diare osv.  Men innkrysning av f. eks. pointere, vorstere, border collier og mynder øker så klart farten og "steyerevnen".  Ja, alle hunder kan skades, men jakthunder (og alle andre brukshunder) er ikke i nærheten av det skadeomfanget som sledehunder utsettes for.  Dessuten holdes også sledehunder som regel på en langt dårligere måte enn det store flertallet av jakthunder som jevnt over holdes som vanlige familiehunder. Det er f. eks. helt vanlig at sledehunder står på kjetting store deler av året med dårlig muligheter for ly, skygge for sol osv. utenom selve hundehuset.  Det er flere ganger lagt ut en video av en stor kennel i Alaska hvor det vises hvordan hundene lider i solsteiken.  Dette er også helt vanlig i Norge, og i noen tilfeller i Sverige.  Jeg har selv sett mange eksempler på dette.  Evt. at de står i forholdsvis små hundegårder uten mulighet for større løpegårder.  Det er også et paradoks at flere hundekjørere mener at man knapt nok skal si nei til en hund, men samtidig avlives flere eldre hunder, evt sendes hunder ut på vandring fordi man skal ha plass til nye...

Endret av spot
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, spot skrev:

God hundevelferd???  Og det finnes langt værre..

 

Spot; det du og jeg ( og en hel del andre som også er mildest talt  skeptiske til dyrevelferden i denne ‘sporten’) åpenbart ikke har skjønt, er at ‘trekkhunder’ ( her er betegnelsen brukt om alt av hunder som brukes, renrasede eller mix’er) slett ikke har samme behov for et minimum av det som rimelig mange mener er et minstekrav for hunder.. Jeg er rimelig sikker på at det hadde kommet reaksjoner fra mange hold om jeg fortalte at jeg hadde 20-50 ( eller enda flere..) f.eks. schæfere, golden retrievere og dalmatinere stående på kort kjetting, året rundt med en kasse med fuktig halm i, som eneste skydd..( i beste fall) . Heldigvis så er ikke trekkhunder som vanlige hunder ( uansett hva de måtte være krysset med) ikke fryser de om de er aldri så kortpelsa, ikke har de behov for mental stimulans eller oppmerksomhet fra eier og mosjonere gjør de jo ved å springe i ring, frem  og tilbake så langt kjettingen rekker..Man kan jo se at det er søkk i bakken etter all ‘mosjoneringa’ ..  Hadde dette dreid seg om ‘vanlige’ hunder ville nok svært mange reist bust og gitt eieren inn , gjerne med påfølgende anmeldelse til MT , for elendig dyrehold..

  • Like 2
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig bra at man er opptatt av dyrevelferd hos trekkhunder og andre dyr, men hvorfor bruker man det at noen trekkhunder har det veldig dårlig som argument for at det skal være greit å sette ut oppdrettede fugler, spesielt når man vet hvordan det går med mange av dem (sulter eller fryser ihjel)? Fordi noen her inne har i egen interesse å trene på denne typen fugl, er det noe som skal dysses ned? Det er jo som om jeg som har trekkhunder skal holde kjeft om hva jeg tenker om ulike oppstallingsmetoder osv fordi jeg driver med trekkhund. Det gjør jeg ikke. Og jeg holder heller ikke hundene på den måten som vist på filmen og artiklene over.

Endret av Meg
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer også på hva hundevelferd innenfor hundekjøring og jakt har å gjøre i en tråd om utsetting av fasan (og rapphøne)? Skal man snakke om dyrevelferd bør vel fokuset ligge på fuglene? :huh:

Miljødirektoratet skriver i sine vedtak at de vet for lite om konsekvensene av utsetting av fugl: "Kunnskapsgrunnlaget er mangelfullt om i hvilken grad store konsentrasjoner av utsatte fugler lokalt bidrar til næringskonkurranse og fortrengsel av stedegne arter. Det foreligger heller ikke noe godt kunnskapsgrunnlag om hvilke effekter større utsettinger av fasan og rapphøne har for det øvrige naturmangfoldet." Om dyrevelferd skriver de følgende: "Miljødirektoratet ser et klart behov for å skaffe bedre kunnskap om dyrevelferden ved den omsøkte aktiviteten. Det tas sikte på å innhente en vurdering fra VKM, som forventes ferdigstilt ila 2019-2020." (Fikk ikke til å linke til vedtaket pga. PDF-fil, men man kan enkelt finne disse med et google-søk).

At direktoratet tillater dette virker å være fordi de mener det ikke finnes informasjon som peker mot at utsetting, i begrenset antall, kan føre til vesentlige skader i stort omfang. Vedtakene er altså gjort på et noe snevert grunnlag etter min mening. Generelt er jeg skeptisk til hvor godt oppdrettsfugl avlet i fangenskap i generasjoner klarer seg i det fri i Norge, men det blir sikkert gode år for revejegerne i disse områdene.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundekjøring og utsatte fugler har selvsagt i utgangspunktet ikke noe med hverandre å gjøre, men for meg fremstår det noe "spesielt"....at man er så kritisk til noe som man kun har kjennskap til gjennom medias sensasjonspregede oppslag (som selvsagt ikke gir et saklig og objektiv bildet), samtidig som man er en del av et miljø som står for den sletteste hundevelferden som finnes. 

Og for å gjenta meg selv:  "Og utsetting og trening på fugl er strengt regulert, og man må søke Miljødirektoratet for å få tillatelse.  Så fuglenes velferd er vurdert av fagfolkene i direktoratet, og dermed godt i varetatt.  Hadde direktoratet ment fuglenes velferd ikke var god nok, så hadde de selvsagt ikke godkjent dette."

Og bare for å presisere; for meg personlig trenger man ikke å sette ut en eneste fugl, da jeg i all hovedsak trener og jakter på rype og skogsfugl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, spot said:

Hundekjøring og utsatte fugler har selvsagt i utgangspunktet ikke noe med hverandre å gjøre, men for meg fremstår det noe "spesielt"....at man er så kritisk til noe som man kun har kjennskap til gjennom medias sensasjonspregede oppslag (som selvsagt ikke gir et saklig og objektiv bildet), samtidig som man er en del av et miljø som står for den sletteste hundevelferden som finnes. 

Og for å gjenta meg selv:  "Og utsetting og trening på fugl er strengt regulert, og man må søke Miljødirektoratet for å få tillatelse.  Så fuglenes velferd er vurdert av fagfolkene i direktoratet, og dermed godt i varetatt.  Hadde direktoratet ment fuglenes velferd ikke var god nok, så hadde de selvsagt ikke godkjent dette."

Og bare for å presisere; for meg personlig trenger man ikke å sette ut en eneste fugl, da jeg i all hovedsak trener og jakter på rype og skogsfugl.

Beklager, men du tar nok litt feil. Jakt er generelt ikke mitt felt, men biologi er :) Direktoratet er såpass usikre på om velferden til disse fuglene er god nok til at de har bedt VKM om en rapport. Det ble slutt på utsetting av and blant annet på grunnlag av en slik rapport 

Snakker man om sensasjonspregede oppslag, så er jo nettopp disse videoene fra hundegårder som lenket til over det. Sånn er det absolutt ikke alle trekkhunder som holdes. Ikke dine, ikke mine. Ei heller alle som kjører LD, selv om mitt inntryk er at det er vanlig blant folk som har mange hunder 

Og når det gjelder ditt siste avsnitt så er vi jo litt i samme bås. MEN: Jeg er hundekjører, men holder ikke hundene på den måten som vises i videoene over, og jeg kjører ikke LD. Forskjellen er at jeg ikke forsvarer kritikkverdig hundehold. Selv om du ikke trener på fasan forsvarer du utsetting av oppdrettsdyr i norsk natur.  Når man "lever for" å forvalte naturen (som jegere sier) så er det for  meg litt merkelig. 

Endret av Meg
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 hours ago, spot said:

"Snakker man om sensasjonspregede oppslag, så er jo nettopp disse videoene fra hundegårder som lenket til over det."  Nei, det stemmer ikke, tvert i mot er dette malen for kenneler av en viss størrelse..

 

Det ER en del kritikkverdige forhold blant oppstalling av trekkhunder,  synes jeg. Likevel, det er ganske lett å lage en video der en fremstiller noe på den måten en vil. Jeg kan feks filme dine hunder når der er kommet inn fra jakt, slitne og fornøyde. Men jeg kan fremstille det som om du har kjørt dem så hardt at de ikke orker mer. Kanksje har en av dem en liten skade pga fått kvist i labben? "jakthunder blir skadet på jakt".

Vi kan diskutere hundekjøring om du vil, i en egen post. Men egentlig er vi ganske enige. Her snur du bare vekk fokus fra den saken som diskuteres her - nemlig utsetting av oppdrettede dyr i norsk natur. 

 

 

 

 

Endret av Meg
  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • 6 months later...
15 hours ago, spot said:

Fint for dem at de får fortsette virksomheten sin, siden jakt og trening på utsatt fugl er så viktig for dem,  men jeg stiller fortsatt spørsmål ved om dyrevelferden til de utsatte fuglene er ivaretatt. 

Endret av Meg
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...